Пт, 2024-04-26, 01:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 30 » ЄС заговорив з Януковичем по-чоловічому: є загроза зриву Євро
16:36
ЄС заговорив з Януковичем по-чоловічому: є загроза зриву Євро
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідом за лідером німецької соціал-демократичної партії Зігмар Габріель, що оголосив бойкот Євро-2012 міністр охорони навколишнього природного середовища Німеччини Норберт Реттген закликав уряди Європи бойкотувати футбольний чемпіонат в Україні в знак протесту проти утримання в ув'язненні колишнього прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко.

Про це він заявив в сьогоднішньому випуску німецького видання Bild.de.

За його словами, "диктатура" в Україні не повинна мати можливості скористатися червневим чемпіонатом для поліпшення свого іміджу.

"В таких умовах візити міністрів чи прем'єр-міністрів - поза питанням", - сказав Реттген, який є союзником федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Польські ЗМІ зазначають, що німецький міністр став першим представником уряду 27 країн Євросоюзу, який офіційно закликав ЄС до бойкоту матчів фіналу Євро-2012 в Україні.

Крім того, заступник голови фракції ХДС в німецькому бундестазі Арнольд Ваатц (Arnold Vaatz) також нагадав недавню ситуацію з проведенням гран-прі чемпіонату "Формула-1" в Бахрейні, де в акції протесту проти суннітського правлячого режиму загинула одна особа. Політик викрив партію влади в спробах знищити опозицію. За його словами, визнання цих режимів означає нівелювання прав на свободу і життя тих, хто залишається у меншості.

У той же час, за повідомленням Bild.de, віце-президент Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) Томас Бах (Thomas Bach) та і екс-президент Німецького футбольного союзу (Deutscher Fußball-Bund) Тео Цванцигер (Theo Zwanziger) виступили категорично проти бойкоту чемпіонату Європи з футболу в Україні.

В інтерв'ю радіо hr-INFO Тео Цванцигер закликав до дотримання "політично нейтральної" позиції, уникати "популізму", і попросив сприймати футбольний чемпіонат як спорт, а не політику.

Нагадаємо, в березні 2009 року у зв'язку з сильним відставанням України від графіка підготовки інфраструктури до чемпіонату Євро-2012, вже обговорювалися "аварійні" сценарії на випадок провалу. І тоді Цванцигер різко критикував чутки про намір Німеччини відібрати проведення Євро-2012 в Україні.

"У нас ніколи не було такого запасного плану. На мою думку, це неповага до України і Польщі, коли деякі оглядачі на відстані закидають неспроможність організувати чемпіонат. Я бажаю цим країнам стати добрими господарями першості", - сказав 25 березня 2009 Цванцигер в інтерв'ю німецької інформагенції dpa. А тим, хто поширює погані чутки про Україну і Польщу, на думку Цванцигера, слід "надавати мокрою ганчіркою по пиці".

Як повідомлялося, координатор організації всесвітньої футбольної першості в Німеччині, член виконавчого комітету, Франц Бекенбауер тоді оцінював перспективи підготовки України "на трієчку з плюсом": "Інфраструктура ще кульгає, але будівництво стадіонів просувається прийнятно".

Раніше 29 квітня тижневик Bild am Sonntag опублікував результати опитування, проведеного соціологічним інститутом "Емнід" (Emnid). Згідно з даними звіту, більшість опитаних німців - 52 відсотків, висловлюються за бойкот матчів на Україну з боку канцлера і членів кабінету міністрів.

Згідно з цим же опитуванням, 50% респондентів виступають також за те, щоб ігри чемпіонату, які мають відбутися на території України, були перенесені в іншу європейську країну.

Слід зазначити, що канцлер ФРН Ангела Меркель за інформацією з інтерв'ю радіостанції NDR, вирішила поки почекати з планом відвідати Чемпіонат Європи з футболу в Українi в надії, що екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко таки звільнять.

Нагадаємо, що 13 червня в Харкові мають відбутися перші ігри за участю збірної ФРН. На іграх очікується присутність перших осіб держави.

У Європейському союзі діють принципи поваги до особистості, які у зв'язку з ситуацією навколо політичного переслідування лідерів опозиції створюють етичний конфлікт. Німецькі ЗМІ пишуть, що це питання честі і моралі - підтримувати поведінку нинішнього режиму або відмежуватися і зробити вигляд, що "нічого не відбувається".

Довідка

Україна, яка вперше в історії виграла право організації фіналу чемпіонату Європи разом з Польщею в 2007 році, витратила на підготовку до нього понад 4 мільярди доларів і сподівалася на те, що захід стане приводом для популяризації країни у світі.

Матчі Євро-2012 будуть проходити в чотирьох українських і чотирьох польських містах з 8 червня по 1 липня цього року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: Януковичем по-чоловічому, загроза зриву Євро, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ