Сб, 2024-04-20, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 12 » Євро-2012 Україна здобула історичну перемогу над шведами. ВІДЕО
11:24
Євро-2012 Україна здобула історичну перемогу над шведами. ВІДЕО
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Важким, напруженим і драматичним видався старт збірної України на домашньому Євро-2012. Дебютний поєдинок українців на континентальних першостях завершився вольовою перемогою над збірною Швеції. Історичну перемогу команді Олега Блохіна приніс дубль капітана команди Андрія Шевченка.

Україна - Швеція 2:1

Голи: Шевченко, 55, 62 - Ібрагімович, 52

Україна: П'ятов - Гусєв, Михалик, Хачеріді, Селін - Тимощук, Назаренко - Ярмоленко, Воронін (Ротань, 84), Коноплянка (Девіч, 90 +2) - Шевченко (Мілевський, 82)

Швеція: Ісакссон - Лустіг, Мельберг, Гранквіст, М. Ольссон - Ельм, Чельстрем - Ларссон (Вільгельмссон, 69), Ібрагімович, Тойвонен (Свенссон, 63) - Рузенберг (Елмандер, 71)

Перші 10 хвилин поєдинку зі шведами приємно здивували: бачити збірну України, яка грає "першим номером" проти сильного суперника - велика рідкість. Щоправда, цей приємний для вболівальника української збірної факт за вказаний відрізок ігрового часу ніяк не позначився на кількості гольових моментів біля воріт скандинавів.

Ба більше, шведи першими мали можливість для взяття воріт. На 17-й хвилині нескладний, загалом, навіс Ібрагімовича з флангу Андрій П'ятов примудрився відбити прямо на Тойвонена. Лише нерозторопність шведа врятувала українців від пропущеного м'яча.

Відповідь команди Олега Блохіна була набагато більш гострою. Шевченко вивели за місцем правого інсайда на ударну позицію, але удар у дальній кут виявився неточним.

Збірна Швеції під керівництвом Еріка Хамрена має характеристику гостро-атакувальної команди і в обороні відсиджуватися не збиралася. Як і Україна. В результаті виграли від цього тільки вболівальники, бо напружених ситуацій біля воріт обох команд було більш ніж досить.

Першими зуміли здобути користь зі своїх моментів шведи. Кім Чельстрем скористався помилкою Андрія Ярмоленка, який не зумів вибити м'яч після навісу, і прострілив на Златана Ібрагімовича. Капітан скандинавів у дотик переправив м'яч у сітку.

Раділи шведські уболівальники, так само як і сумували українські, недовго. Через три хвилини Ярмоленко виправив свою помилку точним навісом на Шевченка. Андрій випередив свого опікуна і точним ударом головою зрівняв рахунок. Героєм нації, якщо Шева таким до цього ще не був, капітан збірної України став через сім хвилин. Андрій звільнився від опіки Ібрагімовича під час подачі кутового і ювелірним ударом головою вивів свою команду вперед.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Українці почали грати на утримання рахунку. Блохін провів відповідні заміни. Але замість спокійного контролю м'яча українці втратили ініціативу. Шведи мали кілька відмінних моментів для того, щоб як мінімум зрівняти рахунок, але удача була вочевидь на боці української збірної. В результаті - важка перемога і лідерство в групі після першого туру.

Група D

1. Україна - 3

2. Англія - ​​1

3. Франція - 1

4. Швеція - 0

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1251 | Додав: abel | Теги: Україна, Євро-2012, Швеція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ