Пт, 2024-04-26, 23:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 12 » Єврокомісія ініціює створення в Європі федерації держав
15:43
Єврокомісія ініціює створення в Європі федерації держав
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу виступає за створення федерації національних держав Європи. Про це Баррозу заявив сьогодні, виступаючи на сесії Європарламенту в Страсбурзі з промовою про стан справ у Європі.

"Нам необхідно буде рухатися до федерації європейських держав. Сьогодні я закликаю до федерації національних держав", - сказав президент Єврокомісії.

При цьому, за словами Баррозу, створення такої федерації потребує зміни угоди ЄС. Разом з тим, роботу над рухом у цьому напрямі слід розпочати вже тепер.

"До нових виборів у 2014 році Єврокомісія представить своє бачення майбутнього ЄС, а також ідеї щодо зміни угоди ЄС", - сказав президент Єврокомісії. Він також підкреслив, що спочатку необхідно визначити політичний напрям, а вже потім добирати відповідні засоби.

Жозе Мануел Баррозу також зазначив, що створення федерації європейських держав має ґрунтуватися на демократичних цінностях.

"Європа не може бути технократичною, бюрократичною чи дипломатичною. Вона повинна бути ще більш демократичною", - підкреслив президент Єврокомісії.

Єврокомісія представить протягом осені документ з поглибленого економічного та валютного союзу, який буде запропоновано для обговорення Європарламенту, заявив у середу голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу.

"У той же час на грудневій Європейській раді ми представимо текст, який повинні підготувати голова Європейського центрального банку, Єврокомісія та Рада ЄС. Цей документ позначить цілі, передусім законодавчі, які дозволять реалізувати політичну координацію, бюджетні можливості і систему амортизації боргу", - сказав Баррозу.

За його словами, обговорення кроків покаже, які необхідні зміни повинні бути внесені в угоду про Європейський Союз, адже їхня реалізація потягне за собою зміни в цьому договорі.

Голова Єврокомісії наполягав на посиленні інтеграції в ЄС і відповідних необхідних реформах, пояснюючи, що члени союзу "перебувають в одному човні", і необхідні колективні рішення.

Баррозу висловив упевненість в "необоротному характері євро" і закликав посилювати конкурентоспроможність ЄС, обіцяючи, що Єврокомісія буде твердо відстоювати відповідні принципи. Він підкреслив важливість у цьому зв'язку розвитку освіти, наукових досліджень та інновацій.

Очільник Єврокомісії висловив незгоду з тими, хто під враженням кризи заявляє, що європейська соціальна модель померла. На його думку, саме держави ЄС з високим ступенем соціального захисту громадян та увагою до перспектив молоді домагаються найбільшого успіху. Він сказав, що Єврокомісія "буде битися" за директиву щодо реформування податкової політики, зокрема запровадження податку на транзакції.

Однією з головних тез доповіді стала ініціатива про банківський союз і єдиний банківський нагляд, як основи економічного і валютного союзу.

Однак такий союз, вважає Баррозу, ставить питання і про політичний союз. "Не можна врегулювати європейські проблеми шляхом національних рішень", - підкреслив голова Єврокомісії. На його думку, "поділитися суверенітетом - це означає бути більш суверенним навіть в глобалізованому світі". Баррозу уточнив, що веде мову про демократичну федерацію, а не про супердержаву.

При цьому він зазначив, що європейські цінності залишаються основою подальшої інтеграції ЄС, тому необхідно посилювати демократію, повагу до прав людини і правову державу. "У наших країнах не кидають у в'язницю за критику уряду", - сказав Жозе Мануел Баррозу. Проте він бачить подальші резерви для розвитку демократії.

Говорячи побіжно про низку інших проблем, глава Єврокомісії, зокрема, заявив, що, "якщо Греція дотримається своїх зобов'язань, то вона зможе залишитися членом європейської сім'ї".

Баррозу також зазначив, що "ситуація в Сирії не дозволяє нам розкоші залишатися глядачами того, що коїться". "Нова демократична Сирія повинна з'явитися", - заявив голова Єврокомісії, вказавши на відповідальність Євросоюзу.

Нагадаємо, що голова Євроради Герман ван Ромпей після зустрічі з чорногорським президентом Філіпом Вуяновичем заявив, що Чорногорія стане наступною після Хорватії країною, яка вступить до Європейського Союзу.

9 листопада 2010 року Єврокомісія рекомендувала надати Чорногорії статус країни - кандидата в члени Євросоюзу.

А 26 липня керівництво Європейського Союзу погодилося почати переговори з питання вступу в союз Чорногорії.

Нагадаємо, раніше лідери 27 країн Євросоюзу перенесли ухвалення рішень з інтеграції до ЄС Сербії і Чорногорії. Наприкінці березня голова Європейської ради Герман ван Ромпей підтвердив готовність Євросоюзу розпочати з Чорногорією в червні переговори про вступ країни до ЄС.

Зазначимо, в грудні минулого року лідери ЄС формально схвалили прийняття Хорватії до членів Євросоюзу - з 1 липня 2013 року вона стане другою державою після Словенії з-поміж колишніх югославських республік, що вступили в зону євро.

Хорватія отримала статус кандидата в члени ЄС восени 2004 року, проте в грудні 2008 року Словенія, член ЄС з 2004 року, заблокувала технічні переговори про приєднання Хорватії до Євросоюзу до залагодження двосторонньої територіальної суперечки з Загребом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1028 | Додав: adminA | Теги: федерації держав, Європі, Єврокомісія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ