Пт, 2024-04-26, 08:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 14 » Євромайдан кличе до себе зігнаних владою на антимайдан
21:08
Євромайдан кличе до себе зігнаних владою на антимайдан
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Після штурму 11 грудня силовиками учасники протесту чекають від влади кроків до діалогу, але готуються до нових провокацій і спроб розгону. 14 грудня, 24-й день Євромайдана. Станом на 13:00 було зафіксовано участь близько 60 тисяч осіб у провладному мітингу "Збережемо Україну!".

19:16 Статисти Партії регіонів спішно і організовано залишають мітинг у Києві. Як повідомляє кореспондент "Нового Регіону" з місця подій, зараз приблизно 70% учасників денного мітингу вже покинули площу. Вони шикуються в колони, які управляються так званими сотниками з мегафонами, і після команди направляються вгору по вулиці Грушевського. Відео. На сцені "антимайдану" виступила учасниця "Євробачення - 2013" Злата Огневич.

Міліція і раніше відділяє провладних активістів від прихильників Євромайдана, а між опонентами тривають палкі дискусії прямо через кордон правоохоронців.

Зокрема, одним з предметів суперечки стали недавні дії міліції на Банковій. Активісти від "регіоналів" наполягають на тому, що "Беркут" тоді адекватно відреагував на провокації, опозиціонери ж, навпаки, говорять про нелюдськість побиття людей правоохоронцями. Відео.

18:14. В "УДАРі" заявили, що влада звозить на свої мітинги в Київ дітей з притулків. Про це повідомив народний депутат з фракції "УДАР" Роман Чернега, передає прес-служба партії. 15 дітей з одеського притулку "Світле" привезли з обіцянкою, що їм видадуть їжу та теплі речі. А в результаті вони стояли на Європейській площі голодні і мерзли. На Майдані їх погодували і направили до пункту одягу, відео.

18:00. Безстроковий антимайдан Партії регіонів розійшовся. На Європейській площі в Києві залишилося максимум 50 осіб. На площі почали працювати комунальні служби. Під'їзди до Європейської площі з Трьохсвятительської вулиці, Володимирського узвозу та Грушевського і раніше перекриті міліцейськими автобусами і кордонами силовиків. Кілька автобусів перекривають Хрещатик у бік Майдану. Тут за міліцейським кордоном як і раніше знаходяться більше 100 учасників Євромайдана.

17:21. Міноборони пікетують 7000 осіб. Про це написав у своєму блозі на "Українській правді" народний депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

17:20. На допиті в Генпрокуратурі з приводу подій на Майдані Незалежності в ніч 30 листопада відставлений Олександр Попов розповів, що виконував розпорядження секретаря РНБО Андрія Клюєва.

17:15. Верховну Раду окупували "тітушки" і "беркутівці". Про це повідомляє "свободівець" Олег Панькевич, передає прес-служба ВО "Свобода".

"Сьогодні у Верховній Раді я застав, крім працівників державної служби охорони, представників спецпідрозділів при повній екіпіровці. У коридорах комітетів було багато сторонніх людей, в тому числі і сумно відомих "тітушок" в спортивних штанях і кросівках. На моє запитання, що тут відбувається, офіцер служби охорони відповів, що ці люди перебувають в приміщенні за вказівкою керівника апарату Верховної Ради Зайчука. Я попросив показати письмовий документ про це, він відповів, що вказівка ​​була усною", - наголошується в заяві депутата.

17:00. Відставка голови КМДА Олександра Попова не влаштовує Майдан - повинні нести відповідальність люди, які безпосередньо віддавали і виконували накази під час силового розгону студентів в ніч на 30 листопада, заявив лідер Свободи Олег Тягнибок.

16:20. Екс-"регіонал" Інна Богословська:

"Зараз на прикладі Попова, Сівковича та Коряка стало ясно, що партійні "вожді" пішли ще далі у своєму "беззаконні". "Вожді" окреслили вузьке коло "своїх, яких не здають", а інших - пускають під ніж. Причому робиться це так незграбно і безглуздо, що вже викликає почуття презирства. І це - початок кінця Партії регіонів. Тому коли колишнього сильного починають зневажати - це початок кінця. Їх вже ніхто не буде боятися - тому що у своїй ненажерливості та спразі абсолютної жадібності вони перейшли межу".

16:13. Провладний мітинг "Збережемо Україну" оголошено безстроковим. Про це йдеться в резолюції мітингу, яку зачитав зі сцени на Європейській площі депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов. "Ми виступаємо за євроінтеграцію не будь-якою ціною, а з урахуванням національних інтересів", - зазначив "регіонал" у резолюції.

16:00 Станом на 13:00 на Європейській площі було зафіксовано участь близько 60 тисяч осіб у провладному мітингу "Збережемо Україну!". Про це повідомили в Головному управлінні МВС України в Києві.

15:50 Активісти Євромайдана подарували тренеру збірної України з футболу Олегу Блохіну маленьку ялинку. Раніше Блохін скаржився, що через Євромайдан не може повести дітей подивитися на головну ялинку країни на Майдані.

"Євромайдан вибачився перед Олегом Блохіним за зіпсоване свято та в якості компенсації встановив ялинку біля тренувальної бази "Динамо".

15:30. Міліція відкрила справу про крадіжку майна з кабінетів КМДА.

15:00. "Регіонали" зі сцени закликали людей на Європлощі скандувати "Путін!". Люди знічено скандують.

14:30. Янукович відсторонив від посад голову КМДА Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича на час розслідування подій, пов'язаних з розгоном Майдану - УКАЗ.

14:05. Генпрокуратура внесла подання про відсторонення з займаних посад голови КМДА Попова та заступника секретаря РНБО Сівковича. Питання узгоджено з Януковичем, повідомив генпрокурор Віктор Пшонка. Сівковичу і Попову вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст.365 (перевищення влади).

13:50. Москва вважає протести в Києві спланованими заздалегідь, - заява глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

13:40. Депутат-"регіонал" Ганна Герман зі сцени на провладному мітингу на Європлощі жене людей додому: "Вам, люди, ніколи чекати, коли вам пиріжки американці принесуть - треба працювати". Нагадаємо, що пиріжки людям на Майдані раніше роздавала заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд. Пригощала вона, слід зазначити, і солдатів ВВ.

13:35. Кабмін готовий приєднатися до низки угод МС.

13:20, 14 грудня. Азаров поскаржився, що телеканали знаходяться в руках олігархів і не говорять правди.

Євромайдан кличе зігнаних владою на антимайдан до себе

Голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова радить бюджетникам, яких примусово звозять на антимайдан, відмічатись там і переходити на Євромайдан, повідомили у прес-службі "Батьківщини", про це вона заявила на брифінгу у Штабі національного спротиву.

Меліхова повідомила, що крім стягування до Києва бюджетників з усіх регіонів країни, влада поставила вимогу перед районними державними адміністраціями привести на антимайдан з кожного закладу бюджетної сфери Києва - шкіл, дитячих садків, комунальних підприємствам - мінімум по 10-15 працівників.

"Якщо все це помножити на кількість, то виходить десятки тисяч осіб", - зазначила вона.

Меліхова звернулася до бюджетників: "Якщо ви не маєте бажання підтримувати мітинг, який організовує влада, але не хочете нашкодити своєму керівнику, приходьте, відмічайтесь та йдіть на Євромайдан".

За її словами, кияни, які звертаються до громадських приймалень опозиційних депутатів, переконані, що штучне запрошення на брифінги на підтримку Януковича є провокацією і переживають, що люди можуть бути втягнуті у бійки.

Як повідомлялося, Партія регіонів організувала проведення на Європейській площі в центрі Києва безстрокову акцію на підтримку влади. На цю акцію, яка проводиться на противагу Євромайдану, ПР привезла активістів зі всієї України.

Мітингувальники-бюджетники скаржаться, що їх не пускають назад на Європейську площу

Учасники акції на підтримку Президента України Віктора Януковича, які вийшли за межі Європейської площі, де проводиться їхній мітинг, скаржаться, що їх не пускають назад, передає УНІАН.

Зокрема, кілька сотень учасників мітингу, альтернативного Євромайдану, розійшлися по центральній частині міста, зокрема, в районі станції метро "Арсенальна".

Вони заполонили там магазини, дуже активно купують міцні горілчані вироби та вживають їх, а в розмовах між собою та телефонуючи колегам, які залишаються на Європейській площі, скаржаться, що служба охорони відмовляється пускати їх назад.

Як повідомлялося, Партія регіонів організувала проведення на Європейській площі в центрі Києва безстрокової акції "Збережемо Україну!".

На цю акцію, яка проводиться на противагу Євромайдану, ПР привезла активістів з усієї України.

Акція прихильників влади відгороджена міліцейськими автобусами, вантажівками, а також кордоном правоохоронців від мітингу прихильників євроінтеграції на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, на вихідних у столиці зберуться два табори протестуючих - прихильники опозиції та Партії регіонів. Опозиціонери збирають своїх прихильників о 12 дня на Майдані Незалежності. Мітинг "регіоналів" також заплановано на 12:00 і, як очікується, пройде буквально поруч з Майданом - на Європейській площі.

За матеріалами LIGA.net.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1202 | Додав: adminA | Теги: зігнаних владою на антимайдан, євромайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ