Вт, 2024-04-23, 20:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 22 » Європа чекатиме на нову криваву бійню в Сирії? - InoPressa
16:34
Європа чекатиме на нову криваву бійню в Сирії? - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Саміт ЄС у Брюсселі не пошкодував гострих слів про нелюдські бомбардування Москви і Асада, але побоявся дати Росії чіткий сигнал у формі санкцій, нарікають ЗМІ. "Зіпсував страву", яку готували для Кремля твердо налаштовані країни, італійський прем'єр Ренці. Отож ЄС лише "розгляне доступні варіанти дій, якщо звірства триватимуть". Напередодні Меркель і Олланд говорили про Сирію і Україну віч-на-віч з Путіним, і ніщо не свідчило, що він переглядає позиції.

На саміті ЄС італійський прем'єр Маттео Ренці примусив ЄС до відмови від нових санкцій щодо Росії, які пропонувалося запровадити в покарання за бомбардування Алеппо, пише кореспондент The Financial Times Артур Бізлі.

Канцлер Німеччини Меркель, президент Франції Олланд і прем'єр-міністр Великої Британії Мей напередодні саміту закликали до "подальших обмежувальних заходів щодо фізичних осіб і організацій, які підтримують режим" Асада. Але в остаточному комюніке йдеться лише, що ЄС "розглядає всі доступні варіанти дій в разі, якщо триватимуть звірства, які чиняться тепер".

У середу Меркель і Олланд обговорили з Путіним конфлікти в Сирії та Україні. "За словами дипломатів, ніщо не свідчило, що Путін переглядає свою позицію в Сирії", - йдеться в статті.

Меркель сказала, що російська підтримка бомбардувань Алеппо "абсолютно нелюдська".

Видання передає слова неназваного дипломата: обговорення санкцій на саміті проходило "складніше", ніж очікували Берлін, Париж і Лондон. "До санкцій обережно поставилися в Іспанії, Австрії, на Кіпрі і в Греції, але інші незгодні трималися на задньому плані, а Ренці взяв на себе ініціативу", - повідомило джерело.

"Вчора Терезі Мей не вдалося переконати лідерів Євросоюзу прямо пригрозити президенту Путіну санкціями за "гидотні звірства "в Алеппо, влаштовані Росією і сирійським режимом", - пише інша британська газета, The Times. Прем'єр-міністр Великобританії закликала покарати Путіна, але, "поки вона виступала в Брюсселі, російська флотилія бойових кораблів йшла до Ла-Маншу, щоб приєднатися до бомбардувальної кампанії в Сирії", зауважують журналісти.

Британія, Франція і Німеччина закликають інші країни ЄС погодитися на санкції, подібні накладеним на Росію за її агресію в Україні, однак опір Італії, Австрії та кількох інших країн призвів до того, що блоку довелося обмежитися неуточненою обіцянкою розглянути "варіанти" реагування.

Джерело в британському уряді сказало, що Мей закличе до жорсткішої позиції на робочому обіді і нагадає, що Росія використовувала кібератаки для підриву західних демократичних інститутів.

Саміт Євросоюзу показує, що найчастіше Європа виявляється безсила перед великими проблемами, пише Маркус Бекер у Der Spiegel.

"Нестачі в суворих словах на брюссельському саміті ЄС не було, надто коли мова заходила про дії Росії в сирійській війні", - розповідає кореспондент.

Британський прем'єр Тереза ​​Мей, наприклад, заявила, що Росія чинить там "жахливі звірства". Голова Європарламенту Мартін Шульц звинуватив Росію в порушенні міжнародного права, а канцлер Німеччини Ангела Меркель згадала про "нелюдські бомбардування", які росіяни влаштовують в Алеппо.

Але врешті-решт погроза санкцій на адресу Москви, навіть захована за дипломатичними формулюваннями, озвучена була, зазначає оглядач.

Як стало відомо з дипломатичних кіл у Брюсселі, Франція і Великобританія підтримали санкції, однак Угорщина, Греція та Італія виступили проти. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також відгукнувся про них скептично, зазначивши, що "погрози накладення санкцій нікому в Алеппо не допоможуть".

На саміті ЄС у Брюсселі російські авіаудари в Сирії зазнали жорсткої критики - однак рішення про нові санкції ухвалено не було, повідомляє Die Welt.

"Саміт у Брюсселі проходив під враженням від війни і смерті - від російських авіаударів по школах, лікарнях та житлових будинках, які тижнями безперервно тривали в сирійському Алеппо. Канцлер Німеччини засудила ці дії як "абсолютно нелюдські". Однак наслідків поки що немає. Європа вважала за краще зайняти вичікувальну позицію і дивитися, чи буде Путін і далі скидати бомби на Сирію", - критикують автори статті.

"ЄС розглядає всі варіанти на випадок продовження звірств у Сирії, включаючи санкції проти осіб або організацій, які підтримують режим", - йдеться в підсумковому документі саміту. На думку авторів коментаря, це "беззубі загрози, які не справлять на російського президента анінайменшого враження".

Суперечки стали прикметною рисою зустрічі в Брюсселі. "Зіпсував страву", яку готували для Росії країни ЄС, котрі вимагають жорстких заходів, в тому числі Великобританія і Франція, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, йдеться в статті. "Я не думаю, що має сенс навіть вказувати на можливість санкцій", - заявив він. За словами італійського прем'єра, він не хоче ще більше шкодити і без того хиткій італійській економіці через накладення нових санкцій до Росії.

Лише деякі провідні європейські політики змогли знайти чіткі формулювання, щоб схарактеризувати дії Кремля в Сирії, зауважують кореспонденти. Серед них був прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас, який сказав, що Москва і сирійський режим хочуть перетворити Алеппо на новий Грозний. А за словами глави Євроради Дональда Туска, "очевидно, що метою російської стратегії є ослаблення ЄС", передає видання.

"Париж, Берлін і Лондон, здавалося б, зуміли схилити на свій бік європейців: нові санкції ЄС можуть ударити по Росії, якщо вона відмовиться розширити за межі кількох днів тимчасове припинення бомбардувань Алеппо, на яке погодився Володимир Путін", - пише кореспондент Le Figaro Жан-Жак Мевель.

"Закручування гайок - це тільки варіант, а не тверде рішення або негайний крок, - пояснює автор. - Однак воно відображає несподіване посилення вимог ЄС до Кремля". Зустріч у Берліні з Франсуа Олландом та Ангелою Меркель, яка відбулася в середу ввечері, пройшла невдало. Пані канцлер навіть сказала про "жорсткі і важкі моменти", йдеться в статті.

У проекті підсумкового документа саміту, поданого на схвалення 28 глав держав, мовилося, що ЄС "розглядає всі варіанти, включаючи додаткові обмежувальні заходи проти осіб та організацій, які підтримують режим" Башара Асада. "На дипломатичному жаргоні це оголошення нових санкцій, - вважає автор статті. - Росія не названа як об'єкт санкцій, але покарання вже не виключено. У цьому основна відмінність від рішення, ухваленого три дні тому міністрами закордонних справ ЄС".

"Щоб накласти нові санкції, потрібна одностайність. Отож залишається остаточно переконати такі країни, як Угорщина, Словаччина, Греція, Кіпр і меншою мірою Італія, які, як правило, не наважуються ігнорувати гнів Кремля", - пише Мевель.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: нова кривава бійня, Сирія, Європа, InoPressa
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ