Сб, 2024-04-27, 04:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 25 » Європа і Америка повинні тиснути на Путіна, санкції діють недостатньо швидко - Кучма
19:48
Європа і Америка повинні тиснути на Путіна, санкції діють недостатньо швидко - Кучма
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представник України в тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма відзначає низку труднощів у питанні врегулювання ситуації на Донбасі, пов'язаних із позицією сторін, та заявляє, що не чекає на швидкий прорив у цьому питанні.

"Росія на сьогодні із задоволенням віддає нам Донбас, публічно, в крайньому випадку: "Беріть, будь ласка". Вони зруйнували все й уся, а ми маємо взяти і за це відповідати... Тут нам пропонують, що кордон вони не збираються, бачте, віддавати українсько-російський. З одного боку - Росія, з іншого - ці люди (бойовики "ДНР" і "ЛНР" – ред.), які хочуть із військових перетворитися на поліцію або міліцію і таке інше", - сказав Кучма журналістам у Житомирі в четвер, 25 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим представник України в тристоронній контактній групі знову наголосив, що "відповідальність у цьому плані українська є, і ми кроки відповідні конкретні, зрозумілі для всіх маємо робити, роз'яснювати свою позицію, але водночас європейці разом з американцями, які підписували передусім Будапештський меморандум, мають (чинити - ред.) відповідно".

"Нехай вони на нього (президента РФ Володимира Путіна – ред.) також тиснуть, а не роблять так, знаєте ось, "Росія страждає, торговельні санкції, європейці страждають". А те, що протягом трьох останніх років проти України торговельні санкції Росія застосовує, - усі мовчать", - зазначив він.

Кучма додав, що лише за перший квартал 2015 року експорт України до Росії впав на 62%.

"Тож така, як-то кажуть, подвійна стратегія Європи, зокрема й щодо до цього конфлікту, - вона, на превеликий жаль, не дає упевненості, що цю проблема буде розв'язано. Отже, давайте налаштуємося на довгостроковий процес у цьому плані. Головне, знову ж говорю, - припинення вогню. Якщо цього не буде, про жодні розмови не може бути й мови", - наголосив представник України в тристоронній контактній групі.

Крім того, Кучма зазначає, що західні економічні санкції стосовно Росії, спрямовані на встановлення миру в Україні, діють недостатньо швидко.

"Я вже говорив і ще раз хочу повторити: мир в Україні залежить від Бога і від Путіна. До Бога далеко, до Путіна - теж не близько. Ті заходи, яких вживає Європейський Союз разом з американцями, - я маю на увазі торгові санкції, - вони впливають на економічні проблеми в Росії", - сказав він.

Проте, зазначив Кучма, "поки товстий схудне, ми, худі українці, в нікуди можемо піти. Тому це головна проблема".

Раніше Кучма повідомляв, що Росія наполягає на участі в переговорах представників терористів, так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Росія, знаєте, на чому наполягає? Що формат повинен бути не тристоронній, який затвердили лідери "Нормандського формату", Тристороння контактна група. Вони (Росія - ред.) хочуть Тристороння плюс представники окремих районів Донбасу. Ми з цим погодитися не можемо", - повідомив Кучма.

За словами Кучми, зараз врегулювання ситуації на Донбасі залежить від того, чи вистачить Заходу сили волі дотиснути Росію.

"Сьогодні, на мій погляд, все залежить від того, наскільки Заходу і США вистачить сили волі і духу дотиснути Росію, щоб вона виконувала ті Мінські протоколи, під якими практично, хоч і немає підпису Путіна, але слово є. Якщо вони будуть виконані, у нас буде мир", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: Тиск, Путін, Європа і Америка, недостатньо швидко, санкції, Кучма
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ