Сб, 2024-04-20, 08:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 19 » Європа може відмовитись від України, якщо Тимошенко не піде на вибори
10:41
Європа може відмовитись від України, якщо Тимошенко не піде на вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Євросоюз може не тільки призупинити переговори про асоціацію з Україною, але й заблокувати введення зони вільної торгівлі у випадку обвинувачення Юлії Тимошенко.

У разі обвинувального вироку у справі Юлії Тимошенко Брюссель готується заблокувати підписання interim agreement - документу, який повинен ввести в дію ЗВТ між Україною та ЄС, розповів виданню "КоммерсантЪ-Украина" високопоставлений представник ЄС. Втім, остаточне рішення про це поки не прийнято.

Однак у випадку такого кроку процес зближення з Україною може бути повністю зупинений, припускає газета.

На форумі в Ялті стали відомі подробиці того, які дипломатичні важелі Брюссель збирається задіяти для тиску на Україну. Досі представники Єврокомісії заявляли, що за будь-яких умов мають намір завершити і парафувати договір про асоціацію між Україною та ЄС, після чого документ потрібно перекласти на 27 мов країн Євросоюзу і підписати. Труднощі очікувалися на наступному етапі, при ратифікації, а проте економічна частина угоди, яка регулює зону вільної торгівлі (ЗВТ), повинна була почати діяти незалежно від протестів національних парламентів.

Українські дипломати вважають, що загроза зриву переговорів про асоціацію невелика. "У мене немає побоювань з приводу парафування, підписання та ратифікації навіть - угода буде, і її ратифікують, я не сумніваюся. У мене побоювання щодо імплементації запланованих у ньому реформ", - заявив, виступаючи на форумі, заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін. Він закликав Європу припинити економити кошти на проведенні структурних реформ, які Україна зобов'язалася здійснити в рамках зближення з ЄС: "Ми повинні мати доступ до тих же інструментів, що й країни, що готуються до членства. Мова повинна йти якщо не про таке же, то про порівняне фінансування".

Крім того, питанню Тимошенко була присвячена зустріч Януковича в Ялті, на якій з боку європейських структур були присутні єврокомісар Штефан Фюле, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і депутат Європарламенту Ельмар Брок.

Віктор Янукович отримав від Штефана Фюле безпрецедентно жорсткі сигнали, а європейці так і не добилися від свого співрозмовника гарантій того, що він виконає вимоги Брюсселя і звільнить екс-прем'єра, зазначає видання. "Було б надто оптимістично говорити, що ми впевнені в успіху", - зізнався Більдт.

Учасникам переговорів не сподобалося те, що, на їхню думку, голова держави був з ними не до кінця чесний. "Він повідомив нам, що давно передав до Венеціанської комісії законопроект, який декриміналізує дії Тимошенко. Вже потім ми з'ясували, що у Венеціанській комісії про це нічого не знають", - розповів один з учасників переговорів.

Нещирою європейці визнали і заяву Віктора Януковича про те, що стаття КК, за якою звинувачують Юлію Тимошенко, - "зловживання службовим становищем" - залишилася Україні у спадок від радянських часів, хоча насправді розділ про посадові злочини був повністю переписаний у редакції кодексу від 2001 року.

"Якщо Тимошенко залишиться у в'язниці, взаємини між Україною і ЄС навряд чи будуть такими ж, як раніше. Колишньому прем'єру повинна бути надана можливість знову пройти випробування виборами", - роз'яснив вимоги ЄС Штефан Фюле.

Зазначимо, що депутат Європарламенту Марек Сівець допускає, що процес ратифікації угоди Україна-ЄС затягнеться на три роки. За словами Сівеця, якщо екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не буде в тюрмі, то в питанні асоціації з ЄС буде набагато менше проблем.

У той же час у Ялті комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Україна і Європейський Союз досягли значного прогресу в переговорах щодо підписання Угоди про асоціацію, перейшовши на фінальну стадію цього процесу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ