Сб, 2024-04-27, 06:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 18 » Європа під тиском циклону: скасовано десятки авіарейсів, багатокілометрові затори, є жертви
16:50
Європа під тиском циклону: скасовано десятки авіарейсів, багатокілометрові затори, є жертви
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Європа страждає від сильних снігопадів. На Старий Світ обрушився потужний циклон "Петра". Повідомлення про скасування рейсів заповнюють табло аеропортів Італії, Німеччини, Великої Британії, Швейцарії. На основних європейських трасах зараз багатокілометрові затори і безліч аварій. Є жертви, передає Вести.ru.

Через сильну ожеледь 400 осіб опинилися заблокованими в ніч на суботу на автодорозі в районі міста Фужер на заході Франції, передає ИТАР-ТАСС.

Рясні снігопади і ожеледиця призвели до того, що кілька важких вантажівок втратили керування і перегородили шосе, де протягом кількох годин скупчилися сотні автомашин. 70 осіб були евакуйовані рятувальною службою - вони провели ніч у приміщеннях найближчої школи. Решті автомобілістам вдалося на машинах покинути небезпечну зону набагато пізніше.

Складна ситуація, супроводжувана десятками заторів на автострадах, в цілому зберігається сьогодні в північній і західній частині країни. У найближчі години вона тут лише погіршиться у зв'язку з прогнозованими сильними опадами. В даний час в 35 департаментах Франції оголошено "помаранчевий" рівень тривоги.

Подібні снігопади тиждень тому практично повністю паралізували автомобільний рух на більшості місцевих автострад, а також у найбільших містах, включаючи Париж. Автоінспекція закликає всіх автомобілістів перенести по можливості свої поїздки з сьогоднішнього на наступні дні, або скористатися громадським транспортом.

Непроста ситуація складається і у французьких Альпах, де сильний сніг став причиною закриття дороги через ряд перевалів. З великими труднощами вдається очищати шляхи до курортів, зв'язок з деякими з яких було повністю перервано в минулу п'ятницю. На гірських дорогах сьогодні очікується інтенсивний потік автомашин, тому що почався період передріздвяних відпусток, коли сотні тисяч людей відправляються на зимовий відпочинок.

До теплолюбних італійців прийшли морози в мінус 16 градусів. У Римі замерзли фонтани, вкрилися льодом дороги. Сніг засипав навіть знамениті пляжі на Сицилії та Сардинії. Замерзають і в Австрії, там мінус 22.

Комунальні служби здалися перед заметами та ожеледицею. Занесені залізничні колії. Потяги ходять з великими запізненнями або взагалі залишаються в депо.

Схожа ситуація з дорогами й у Великій Британії. Довгі затори, численні аварії. Британських школярів завчасно відправили на канікули. Через сильну заметіль тимчасово закриті аеропорти в Белфасті, Абердині, Бірмінгемі.

"Скоро Різдво, школярі та студенти йдуть на канікули, і ось ці проблеми останнє, чого б нам хотілося. Але нам це під силу. Хоча ми, зрозуміло, зробимо все від нас залежне, щоб всі встигли дістатися до місця призначення", - говорить директор аеропорту Белфаста Марк Бітті.

Авіакомпанія British Airways скасувала всі рейси з лондонського Хітроу в інтервалі з 10 до 17 години за місцевим часом через снігопад, передає Бі-Бі-Сі.

За фактичною погодою працює повітряна гавань швейцарської Женеви. Там відкладено десятки вильотів. Проблеми з прийомом і відправленням літаків залишаються в Амстердамі та Мюнхені. З перебоями працює аеропорт Франкфурта-на-Майні. Скасовані або відкладені 450 авіарейсів.

Снігопади доставили масу проблем і автомобілістам Німеччини. У країні за добу зафіксовано більше 250 аварій. Дві людини загинули, більше 40 травмовані. На трасах численні пробки. Найважче доводиться тим, хто знаходиться в землі Північна Рейн-Вестфалія. Там загальна довжина заторів досягла майже 200 кілометрів.

Більшість авіарейсів в Європу із київського аеропорту "Бориспіль" відбувають і прибувають із запізненням.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1041 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ