Пт, 2024-04-19, 18:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » Європа залишається для Януковича "незмінним пріоритетом"
16:29
Європа залишається для Януковича "незмінним пріоритетом"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Європейська інтеграція залишається "незмінним пріоритетом" як внутрішньої, так і зовнішньої політики України. Про це заявив Янукович у Страсбургу на сесії ПАРЄ, повідомляє "Українська правда".

"Європейська інтеграція залишається безумовним і незмінним пріоритетом як внутрішньої, так і зовнішньої політики України. Ідея євроінтеграції справді об'єднала українське суспільство. Її підтримують як ключові політичні сили, так і населення нашої України. Для мене як президента такі об’єднувальні фактори є вищою цінністю", - заявив Янукович.

"Саме тому під час контактів на всіх рівнях з представниками ЄС ми говоримо про важливість закріплення в угоді про асоціацію положення про нашу європейську перспективу. Сподіваюсь, що наш голос таки буде почутий", - наголосив він.

Наступним кроком євроінтеграції Янукович назвав створення зони вільної торгівлі, угоду про яку він сподівається підписати до кінця цього року. Ще одним "наріжним каменем" Янукович назвав безвізовий режим для громадян України.

Янукович підкреслив, що його команді вдалося "вивести на новий рівень відносини з Росією". "Переконаний, що від всебічного розвитку співпраці з Росією виграють не тільки народи наших держав, а й Європа і світ у цілому. Ця співпраця за визначенням не може бути спрямована проти інших", - заявив він.

Зазначимо, що Янукович перебуває з робочим візитом у Французькій Республіці (Страсбург), де бере участь у сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Справи проти екс-посадовців не мають політичного підтексту, переконує Янукович

Янукович заявляє, що кримінальні справи проти колишніх високопосадовців не мають політичного підтексту. Про це він заявив, виступаючи перед ПАРЄ.

"Наші зусилля в частині рішучого викорінення корупції наштовхуються на опір людей, які звикли збагачуватися за державний кошт. Саме корупція сьогодні є основною загрозою для України. У мене є політична воля її побороти, незважаючи на посади чи політичну належність", - заявив він.

"Порушено сотні кримінальних справ проти представників чинної та колишньої влади. У той же час, прикриваючись статусом опозиції, колишні високопосадовці намагаються уникнути відповідальності за корупційні вчинки, що не мають нічого спільного з політичною діяльністю", - наголосив Янукович.

Він знову наголосив, що "остаточну відповідь на всі питання має дати суд". "Пропонуємо оцінювати ситуацію в України, виходячи з об'єктивних чинників, а не політичних заяв. Ми готові вести діалог і надавати об'єктивну інформацію щодо ситуації в нашій державі", - заявив він.

Янукович також заявив, що не впливає на рішення слідчих про надання дозволів на виїзд з країни лідеру БЮТ Юлії Тимошенко, сказав він, відповідаючи на запитання про відсутність Тимошенко на засіданні та вибірковість українського правосуддя.

"Ми сьогодні маємо можливість, дивлячись один одному в очі, говорити правду. Я як президент держави не маю таких прав - наказувати слідчому чи генеральному прокурору, кому куди їхати", - сказав Янукович.

"Я за те, щоб українські політики не знали кордонів і їздили по всьому світу, щоб їх чули", - сказав він і додав, що хотів би, що всі політики об'єдналися навколо пріоритетів України, зокрема щодо євроінтеграції.

Янукович запевнив, що влада відкрита до діалогу про свободу слова

Чинна українська влада відкрита до діалогу про свободу слова в країні. Про це сказав президент України Янукович, виступаючи з трибуни Парламентської Асамблеї Ради Європи.

"Чинна влада України відкрита з питання дотримання свободи слова. Ми уважно ставимось до будь-якої інформації, у тому числі з боку міжнародних правозахисних організацій, щодо порушення прав в цій сфері", - сказав президент.

За його словами, усі випадки чинення тиску на журналістів та обмеження свободи слова отримуватимуть в Україні належну оцінку з боку відповідних органів.

Янукович повідомив, що в Україні ухвалено закон про доступ до публічної інформації, який встановлює чіткі відносини між представниками влади і пресою, а також розширює права громадян щодо доступу до суспільно значущої інформації.

Також, за словами президента, вживаються заходи зі створення Громадського телебачення. "Реалізація цього завдання значно підвищить об’єктивність інформації, розширить кордони української демократії і свободи слова", - сказав він.

Янукович наголошує на важливості співпраці України з Венеціанською комісією

Янукович наголошує на важливості співпраці України з Венеціанською комісією, у тому числіу питанні здійснення конституційної реформи та реформи виборчої системи. Про це він сказав, виступаючи з трибуни Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Розповідаючи про хід підготовки в Україні до проведення конституційної реформи, Янукович пообіцяв, що вона здійснюватиметься виключно у правовому полі, у тісній співпраці з Венеціанською комісією, передає "Інтерфакс-Україна".

Також він зазначив, що внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про вибори народних депутатів лише після того, як він отримає висновок Венеціанської комісії.

Янукович наголосив на важливості суспільного обговорення цього законопроекту. "Для нас дуже важливо, щоб закон про вибори отримав народну довіру", - сказав він.

Він наголосив, що говорити про терміни ухвалення змін до Конституції України можна буде після створення Конституційної асамблеї.

"Саме така форма (Конституційна асамблея – ред.), яка на нашу думку, є найбільш демократичною і найбільш перспективною з огляду на те, що ці зміни до Конституції в будь-якому випадку треба буде ухвалювати у конституційний спосіб, тобто у Верховній Раді конституційною більшістю голосів народних депутатів України ... Оптимальні терміни проведення цієї роботи будуть оголошені після того, як буде створено реальну Конституційну асамблею з людей, відомих в українському та міжнародному співтоваристві", - сказав він, відповідаючи на запитання євродепутатів на сесії ПАРЄ у вівторок у Страсбурзі.

Янукович висловив сподівання, що робота політиків, зокрема опозиційних представників громадськості, також і опозиційних, об'єднає українське суспільство.

Також президент наголосив, що рішення Конституційного Суду про використання червоного Прапора Перемоги ухвалено в рамках чинного Основного закону.

"Рішення Конституційного Суду Україні було в межах чинної Конституції, і це рішення ніяк не забороняє кожній людині, будь-якій організації піднімати в День Перемоги той прапор, який було піднято над Рейхстагом під час Другої світової війни" сказав він, відповідаючи на запитання євродепутатів на сесії ПАРЄ в Страсбурзі у вівторок.

За словами Януковича, це рішення КС вкотре акцентувало увагу на незмінності дії верховенства права в Україні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1011 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ