Пт, 2024-04-19, 23:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 25 » Європарламент засвідчив за Україною право на членство в ЄС
14:50
Європарламент засвідчив за Україною право на членство в ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Європейський парламент у четвер проголосував резолюцію щодо України, в якій, зокрема, міститься пункт про можливість Києва надіслати запит щодо членства в Європейському Союзі, передає Інтерфакс-Україна.
Так, у пункті Б документа сказано: "Оскільки Україна є європейською державою, і відповідно до статті 49 Угоди про Європейський Союз, може надіслати запит щодо членства в ЄС, як усі європейські країни, які віддані принципам свободи, демократії, поваги прав людини та основ свобод, а також верховенства права".

Крім того, цим же документом Європейський парламент звертається до Ради ЄС, пропонуючи надати Єврокомісії мандат для розробки "дорожньої карти" безвізового режиму для України.

"Підкреслюючи, що також був зроблений прогрес, існуюча угода про спрощення візового режиму має бути переглянута з довгостроковою перспективою і закликати Раду ЄС надати Європейській комісії мандат переглянути цю угоду з українською владою з метою працювати над "дорожньою картою" безвізових поїздок для України, включаючи середньострокову мету скасувати існуючу плату за візу", - йдеться в проекті документа.

Крім того, Європейський парламент наголошує на необхідності імплементації конституційної реформи в Україні з тим, щоб встановити ефективну систему розподілу влади між президентом, Кабінетом міністрів і Верховною Радою.

У зв'язку з цим Європарламент очікує, що українські політики усвідомлюють необхідність встановлення політичної та економічної стабільності, зокрема, за допомогою проведення конституційної реформи, верховенства права, встановлення ринкової економіки і відновлення зусиль у сфері боротьби з корупцією, а також поліпшення клімату для інвестицій і клімату.

Європейський парламент підкреслює важливість посилення співпраці між Україною і Європейським Союзом у сфері енергетики і закликає до подальших узгоджених дій між ЄС та Україною, які будуть спрямовані на безпеку енергетичних поставок для обох сторін, включаючи надійну газотранспортну і нафтотранспортну систему.

У пункті 10 Європейський парламент закликає членів ЄС співпрацювати з Україною для підготовки спеціальних заходів для спрощення поїздок в Україну футбольних вболівальників на Євро-2012.

У параграфі 18 Європейський парламент звертається до всіх сусідніх країн "повністю поважати демократичну систему української держави та уникати будь-якого тиску на Україну".

Янукович підтвердив, що наступного тижня планує здійснити візит до Брюсселя. За словами посла України при ЄС Андрія Веселовського, одним із меседжів Януковича під час першого візиту в Брюссель стане заклик надати Україні "дорожню карту" щодо скасування візового режиму.

Тимошенко в Києві обговорила із Ештон питання євроінтеграції України

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час зустрічі з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон у Києві обговорила питання поглиблення євроінтеграційного курсу України.

"Я завжди дуже чітко заявляла про нашу підтримку тих країн, які знаходяться в безпосередньому сусідстві з Євросоюзом, у тому числі й Україною", - почала свій діалог під час зустрічі Ештон.

У свою чергу, український прем'єр привітала Ештон з новим призначенням і подякувала їй за виділений час для зустрічі.

"Шлях України... тільки один - це шлях євроінтеграції, який починається з будівництва європейських цінностей і стандартів в Україні", - запевнила Тимошенко.

У відповідь Ештон підкреслила, що обізнана з інтенсивними і тривалими діалогами України та ЄС про створення зони вільної торгівлі, а також про прагнення Києва підписати угоду про асоціацію. "Для нас дуже важливо сьогодні обговорити, як поглибити нашу співпрацю", - зазначила вона.

Президент України Віктор Янукович сьогодні також зустрівся з високим представником закордонних справ ЄС, заступником голови Єврокомісії Кетрін Ештон.

Європарламент привітав Україну з проведенням чесних виборів

Європарламент сьогодні на сесії у Брюсселі ухвалив текст резолюції, в якій привітав Україну з проведенням чесних виборів.

В результаті голосування депутати схвалили спільний проект резолюції, який був поданий на заміну п'яти із загалом шести запропонованих до розгляду проектів резолюцій. За спільний документ проголосувала більшість депутатів (голосування проводилося підняттям рук).

"(Європарламент – ред.) вітає той факт, що доповідь міжнародної місії спостерігачів на президентських виборах засвідчує значний прогрес порівняно з попередніми виборами, а також те, що вибори значною мірою відповідали стандартам ОБСЄ та ЄС щодо вільних і чесних виборів", - зазначається у резолюції.

Депутати привітали високу явку українських виборців на виборчі дільниці. Разом з тим, депутати Європарламенту висловили жаль щодо недосконалого виборчого законодавства України, а також щодо внесення поправок до нього між першим і другим туром президентських виборів.

У резолюції Європарламент визнав Україну "європейською країною, яка поділяє спільну історію та спільні цінності з країнами Європейського Союзу", а також засвідчив європейські прагнення України.

Депутати висловили сподівання, що українські політики визнають потребу спільно працювати задля забезпечення політичної та економічної стабільності, у тому числі шляхом проведення конституційної та необхідних економічних реформ.

Європарламент наголосив на важливості посилення співпраці з Україною в галузі енергетичної безпеки, закликав Україну повністю імплементувати й ратифікувати своє приєднання до Угоди про Енергетичне співтовариство.

Депутати наголосили на необхідності перегляду угоди про спрощення візового режиму між Україною і Європейським Союзом і закликали Раду ЄС надати Єврокомісії мандат з метою перегляду цієї угоди задля роботи над "дорожньою картою" безвізових подорожей між Україною та країнами ЄС.

Окрім того, у документі вітається активна участь України у "Східному партнерстві", а також наголошується на тому, що Угода про вільну торгівлю має забезпечити подальшу економічну інтеграцію України до ЄС. Депутати привітали намір Європейського інвестиційного банку відкрити представництво в Україні.

У резолюції Європарламент також закликав усі країни-сусіди України поважати демократичну систему України й утримуватися від втручання у її внутрішні справи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1284 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ