Сб, 2024-04-20, 07:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 26 » Європейці дедалі частіше дарують на Різдво секонд-хенд
20:21
Європейці дедалі частіше дарують на Різдво секонд-хенд
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Мешканці Європи змінюють своє уявлення про цінність секонд-хенду. Раніше купувати щось вживане в подарунок на Різдво було не прийнято. Але тепер ставлення споживачів до вживаних сувенірів, книг, дисків та іншого поступово змінюється - "завдяки" рецесії і розповсюдженню електронної торгівлі.

Для позначення вживаних речей з'явилися навіть нові евфемізми "pre-owned", "Formerly loved", що підкреслюють, що це чиясь колишня улюблена річ.

"За останні два роки ми перейшли цей психологічний поріг. Раніше так чинити було соромно, сьогодні знайти вигідний подарунок - це привід для гордості", - говорить в інтерв'ю The Wall Street Journal Марк Лолівьє, заступник директора французької федерації електронної і дистанційної торгівлі, передає BFM.RU з посиланням на The Wall Street Journal.

Завдяки сайтам ebay і Amazon, на яких представлена велика різноманітність б/в товарів, ця практика стала загальноприйнятою. У Європі сайт електронної торгівлі Priceminister.com продає у Франції, Великобританії і Іспанії як нові товари, так і секонд-хенд.

У Франції зміну ставлення до б/в подарунків особливо помітно, - говорить виконавчий директор Priceminister Пьєр Костюшко-Морізе. Раніше французи вважали за краще купувати на сайті в подарунок на Різдво нові речі. Цього року переваги розділилися приблизно порівну.

Завдяки попиту на книги і одяг секонд-хенд сукупні продажі Priceminister в листопаді виросли на 25% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше.

"Французи почали простіше ставитися до придбання подібних подарунків", - говорить Костюшко-Морізе.

Коріння цієї тенденції в Європі, де різдвяні свята не такі комерціалізовані, як в США, коментує The Wall Street Journal. Кожен другий француз на це Різдво вже придбав подарунок секонд-хенд або розглядав таку можливість, свідчать дані опиту Ipsos за участю 1000 респондентів.

У США теж іноді дарують щось вживане, але, за словами директора по консалтингу Verdict Research Нила Сондерса, це як і раніше в основному європейська тенденція. У США все ще є деякі психологічні обмеження, це більш орієнтований на споживача ринок, ніж Європа.

Не всі подарунки, які купують повторно, однакові. Дарувати антикваріат, вінтажний одяг та історичні книги цілком виправдано у зв'язку з їх унікальністю. Але не можна сказати те ж про DVD, відеоігри і гаджети, що були у використанні

Багато хто все ще дуже сумнівається щодо б/в подарунків, вважаючи, що це дешево і не дуже елегантно. Навіть якщо доводиться скоротити витрати, вони вважають, що краще витратити трохи більше часу і знайти щось нове і цінне.

Відзначимо, що секонд-хендом користується навіть королева Великобританії. А ось український уряд хотів заборонити секонд-хенд.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1098 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ