Чт, 2024-03-28, 16:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 18 » Європерспектива України залежить від двох столиць і може бути перенесена
10:44
Європерспектива України залежить від двох столиць і може бути перенесена
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Підписання між Україною і Європою угоди про асоціацію залежить від двох європейських столиць. Таку думку озвучив представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв в ефірі "5 каналу", коментуючи перспективи парафування угоди про асоціацію.

"Це питання вимагає вирішення на високому політичному рівні. Станом на сьогодні, і ми домовилися на рівні керівників делегацій України та ЄС, домовилися про те, що це питання виходить за рамки мандатів керівників переговорних делегацій і України, і ЄС, і домовилися передати це питання для розгляду на політичний рівень", - розповів він.

- У ПАРЄ вже розмірковують, які санкції застосувати щодо України
Єлісєєв уточнив, що процес обговорення долі України в Європі наразі триває і "доля перспективи, на мій погляд, залежить від рішення, якщо чесно, двох європейських столиць".

"Я не можу це з точки зору дипломатичної етики сказати, але це дві столиці, які на сьогодні тримають ключі від закріплення перспективи членства в тексті угоди", - уточнив він.

Дипломат зазначив, що не хотів би коментувати можливість перенесення грудневого саміту Україна-ЄС.

"Зараз ми очікуємо на те, що найближчим часом, на початку грудня, відбудеться пленарне засідання Європейського парламенту, на якому, як очікується, мають бути остаточно ухвалені всі рекомендації", - розповів Єлісєєв.

"Це рекомендації не для України, це рекомендації для Європейської комісії, європейської служби зовнішніх справ і т.д. Тобто для тих, хто з нами веде переговори", - уточнив він.

"Прикметно, що в цих рекомендаціях, зокрема, зафіксовані такі речі, як перспектива членства, і посилання на статтю 49, необхідність запровадження безвізового режиму і таке інше. Тобто, ви бачите, що навіть з точки зору закріплення європейської перспективи Європейський парламент стоїть на стороні Україні", - підсумував дипломат.

Нагадаємо, що в Брюсселі 11 листопада відбувся завершальний раунд переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сторони оголосили про залагодження всіх питань, крім європейської перспективи України, проте, за даними ЗМІ, і в цій сфері компромісу досягнуто.

15 листопада, в МЗС України заявили, що бачать готовність з боку ЄС парафувати Угоду про асоціацію.

Зазначимо, профільний комітет Європарламенту 15 листопада схвалив рекомендації Єврокомісії та Ради ЄС в економічній частині Угоди про асоціацію з Україною, а сьогодні рекомендував Європейській комісії та Раді Європи парафувати Угоду в цілому.

ЄС може не встигнути парафувати Угоду про асоціацію з Україною до кінця року

Парафування угоди про асоціацію з Європейським Союзом може не відбутися цього року. Про це повідомила депутат від НУНС Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".

"Я не думаю, що до 2015 року це (угода про асоціацію) буде ратифіковано національними парламентами, членами ЄС. До нових президентських виборів це не буде зроблено", - зазначила вона.

Депутат уточнила, що представники української частини комітету міжпарламентського співробітництва Україна-ЄС "зустрічалися з представниками МЗС, і саме представники МЗС сказали, що можливо навіть парафування не буде цього року, тому що є технічні деталі".

"Дійсно потрібно дуже великий обсяг тексту перекласти. Це десь тисяча сторінок англійською і французькою мовою", - зазначила Геращенко.

"Можна прогнозувати, що буде прийнято рішення про це, що угода заключена, а от технічні деталі можуть навіть не відбутися цього саміту", - додала вона.

"Це не цитата опозиції. Це не моя. Це та позиція, яку нам надали офіційні представники МЗСу вчора на засіданні нашого комітету", - підсумувала політик.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ