Пт, 2024-03-29, 02:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 3 » Європу заливає: Прагу евакуюють, Дунай загрожує катастрофою
08:47
Європу заливає: Прагу евакуюють, Дунай загрожує катастрофою
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
Третій рівень загрози повені оголошено в Празі; почалася евакуація населення, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Чеське інформагентство ЧТК.

За даними агентства, на даний час через Влтаву протікає 1510 кубометрів води на секунду, кордон третього рівня небезпеки становить 1500 кубометрів на секунду. Під час катастрофічної повені у серпні 2002 року швидкість течії в річці становила 5000 кубометрів на секунду.

У Празі почалася евакуація населення із зон затоплення. У районі Прага-10 свої будинки вже покинули близько 30 осіб. У столиці Чехії в терміновому порядку створюються центри з евакуації населення, готуються евакуаційні автобуси. Ймовірно, найближчим часом, почнеться евакуація лікарні "На Франтішку".

Виконуючий обов'язки мера Праги Томаш Худечек повідомив, що в зоні можливого затоплення встановлені і встановлюються захисні бар'єри. На допомогу владі столиці Чехії прийшла армія, військовослужбовці також зайняті зведенням захисних бар'єрів.

За його словами, у понеділок, найімовірніше, буде обмежено рух громадського та приватного транспорту у столиці Чехії. Влада Праги обговорює зараз питання обмежень у роботі столичного метрополітену.

"Я закликаю всіх громадян, хто планував поїздку до Праги і може її відкласти на деякий час, не приїжджати в понеділок до столиці. У Празі складна ситуація, пов'язана із загрозою повені", - сказав виконуючий обов'язки градоначальника.

Крім того, в 40 населених пунктах Чехії оголошено третій, найвищий рівень небезпеки внаслідок підвищення рівня води в річках через сильні дощі.

У місті Тржебеніце поблизу чеської столиці в результаті повені загинула жінка. Як повідомили рятувальники, будинок, в якому вона перебувала, впав під натиском бурхливих потоків води, передає ИТАР-ТАСС .

Крім того, вже другу добу рятувальна служба розшукує трьох співробітників, зниклих безвісти в боротьбі з водною стихією. Один з них зник 1 червня в районі міста Услава, двоє інших на річці Бероунка.

У Празі закрили вісім станцій метро

Празьке державне транспортне підприємство 2 червня в зв'язку із загрозою повені закрило вісім станцій столичного метрополітену. Загалом повінь пошкодила 51 станцію празького метро.

"Потяги проїжджають станції метро "Старомєстська", "Малостранська", "Флоренц", "Кржіжікови", "Інвалідовна", "Палмовка", "Влтавска" і "Надражі Голешовіце", - наголошується в повідомленні.

За словами прес-секретаря столичного державного транспортного підприємства Петра Ворлічка, "вода у Влтаві прибуває значно швидше, ніж очікувалося".

У центральних районах Праги, по берегах Влтави, пожежні з ранку встановили сотні метрів спеціальних бар'єрів, які повинні захистити від повені центр міста. Вони були закуплені після руйнівної повені 2002 року, яка стала найсерйознішою за 500 років, забрала 19 життів і завдала багатомільярдний збиток місту.

Прем'єр-міністр країни Петро Нечас виступив зі спеціальним зверненням: "Боюся, що найгірше у нас ще попереду. Всі задіяні структури працюють на повну потужність, один на один зі стихією не залишиться ніхто". Він поінформував, що в боротьбі зі стихією вже задіяні 200 військовослужбовців чеської армії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1233 | Додав: adminA | Теги: евакуюють, Європа, Дунай, Прага, катастрофа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ