Ср, 2024-04-24, 09:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Лютий » 7 » Євросоюз готує новий удар - покарати путіна й посилити санкції проти рф
14:38
Євросоюз готує новий удар - покарати путіна й посилити санкції проти рф
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Українське питання буде одним із головних на саміті лідерів країн-членів Євросоюзу, який відбудеться 9 і 10 лютого.

Міністри з європейських справ із країн ЄС зустрілися 6 лютого, щоб підготувати саміт.

“Україна посідає важливе місце в порядку денному, і міністри мають намір обговорити питання про створення спеціального трибуналу для судового переслідування російських чиновників”, — ідеться в публікації Politico.

Під час свого візиту до Києва 2 лютого глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що в Гаазі буде створено Міжнародний центр судового переслідування за злочин агресії в Україні.

 “росія має бути притягнута до відповідальності в судах за свої одіозні злочини. Прокурори України та Євросоюзу вже працюють разом. Ми збираємо докази, і як перший крок я рада повідомити, що Міжнародний центр із розслідування злочину агресії в Україні буде створено в Гаазі. Цей центр координуватиме збір доказів. Це буде спільна слідча група, яка діє за підтримки Євроюсту”, — сказала Урсула фон дер Ляєн.

Після початку війни росії проти України ЄС ухвалив уже 9 пакетів санкцій. Усі вони спрямовані на те, щоб максимально вплинути на російську економіку, а отже, і знизити її можливості фінансувати війну проти України.

Тепер Європейський Союз планує посилити санкції проти росії до 24 лютого — річниці російського вторгнення в Україну. У 9-му пакеті санкцій проти росії ЄС може розширити обмеження щодо товарів, які використовуються російським військово-промисловим комплексом.

 “У міру того, як наближається рік відтоді, як росія почала свій жорстокий напад, зрозумілим є одне: ми продовжуватимемо підтримувати Україну, чинитимемо тиск на росію, щоб вона припинила агресію, та усуватимемо глобальні наслідки війни”, — написав верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Зараз Євросоюз вивчає можливості конфіскації заморожених резервів Центробанку росії. Про це наприкінці січня повідомила заступниця голови Єврокомісії Віра Юрова. Вона припустила, що буде знайдено спосіб зробити це відповідно до міжнародних правил. На кінець 2022 року Євросоюз заморозив активи російської федерації на 68 млрд євро.

  “Як перший крок ЄС розглядає можливість об’єднання активів на рівні ЄС або на міжнародному рівні, щоб отримати дохід, який можна було б використовувати для фінансування відновлення України. Завдання, за оцінкою Світового банку, може коштувати щонайменше 350 млрд доларів”, — йдеться в публікації Bloomberg.

У США вже зробили перший крок у цьому напрямку. Конфісковані в Америці 5,4 млн доларів, що належали російському олігарху Костянтину Малофєєву, передадуть на відновлення України.

 “Сьогодні я оголошую, що я санкціонував першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні. Ці конфісковані активи послідували за оголошенням, яке я зробив у квітні минулого року щодо пред’явлення обвинувачення російському олігарху Костянтину Малофєєву в ухиленні від санкцій”, — заявив генпрокурор США Меррік Гарланд.

Десятий пакет санкцій проти росії в ЄС оцінюють у 10 млрд євро. Також у ньому буде передбачено закриття шляхів, завдяки яким росії досі вдавалося обходити введені раніше деякі санкції Європейського Союзу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 247 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ