Пт, 2024-04-19, 19:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Фаріон знову навчає дітей українських імен
16:12
Фаріон знову навчає дітей українських імен
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем‘єр-міністр Микола Азаров пропонує Верховній Раді дозволити батькам обирати мову виховання дитини у садочку, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, урядовий законопроект про внесення змін до закону про дошкільну освіту (щодо мови виховання) вже зареєстрований у ВР.

Згідно з документом, в чинний закон пропонується внести норму, згідно з якою батьки самі можуть обрати мову виховання дитини в дитячому саду, - "забезпечення права вільного вибору батьками мови виховання їхньої дитини".

Крім того, в запропонованому Кабміном законопроекті пропонується дозволити "для задоволення національних, культурно-освітніх і мовних потреб громадян можуть створюватися дошкільні навчальні заклади, в яких виховання дітей здійснюється їхніми національними або іншими мовами. Право вибору мови виховання надається батькам".

Раніше виконавчий комітет Одеської міськради дозволив 8 школам і 96 дошкільним установам вести навчання українською та російською. А з наступного навчального року київські школи будуть масово русифікуватися. Про це заявив лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко з посиланням на відповідь з мерії на його депутатський запит.

Фаріон знов взялася за дитсадки: "Свобода" роздасть дітям агітки

Член партії "Свобода" Ірина Фаріон, скандально відома захисниця української мови, збирається роздати по всіх дошкільних навчальних закладах Львова наклейки з "правильними" українськими і "неправильними" російськими іменами. Про це пише "Сегодня".

Нові агітки вже розмножили і видали депутатам "Свободи" із завданням розвезти їх по садках.

На наклейках Фаріон написала: "Любі хлопчики й дівчатка! Називаймося правильно й красиво!", а нижче дві колонки. У лівій, з написом "Неправильно" - імена Маша, Петя, Міша, Альона. У правій, з написом "Правильно" - варіанти цих же імен - "Марічка", "Петрик", "Михайлик", "Оленка".

Дирекція кількох дитсадків, яких напередодні обдзвонили журналісти, поки що не отримувала "наклейок Фаріон".

"Такий метод "українізації" ламає дитячу психіку", - обурений львів'янин Сергій Кущ. "Фаріон має рацію, треба очищати мову від суржику", - підтримує депутата Ірина Павлишин.

Як повідомляється, "Свобода" і далі тиражує скандальні сітілайти. У квітні 2009 року у місті розвісили білборди з символікою дивізії "СС Галичина", тепер надрукували плакати з портретом "оунівця" Миколи Лемика, який вбив у жовтні 1933 року співробітника російського консульства. Як йдеться на плакаті, "на знак протесту проти організованого Москвою Голодомору в Україні". У "Свободі" скаржаться, що міська влада не дозволяє розвісити плакати з Лемиком.

У мерії натомість кажуть, що до них з цим не зверталися.

Нагадаємо, Фаріон вже вчила дітей "правильним" іменам в дитсадку №67 у лютому 2010 року. Тих, хто представився по-російськи, вона сварила.

"Якщо станеш Альоною, то потрібно пакувати валізи і виїжджати до Московії", - погрозила Фаріон дошкільниці, яка назвалася Оленкою. Дісталося хлопчикові Міші, який, на думку депутата, повинен бути не інакше як Михайликом. Правда, коли Фаріон поцікавилася у дітей, як їм більше подобається, ті хором відповіли: "Міша".

Крім того, Фаріон вважає, що людей, які не хочуть вивчати українську мову, треба на законодавчому рівні притягати до кримінальної відповідальності.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ