Пт, 2024-04-26, 13:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Травень » 19 » Фінансову допомогу Україні Сенат більшістю голосів погодив: хто із республіканців голосував "проти"
21:46
Фінансову допомогу Україні Сенат більшістю голосів погодив: хто із республіканців голосував "проти"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

19 травня Сенат Сполучених Штатів Америки широкою двопартійною більшістю схвалив пакет на суму приблизно $40 мільярдів для надання екстреної допомоги Україні. Водночас 11 республіканців проголосували "проти". Про це інформує американський телеканал CNN.

“За” проєкт проголосували 86 сенаторів, натомість 11 – не підтримали більшість. Далі законопроєкт надійде на підпис президенту США Джо Байдену.

Всі демократи одноголосно підтримали закон. Одинадцять сенаторів-республіканців проголосували проти:

Марша Блекберн — політикиня з Республіканської партії. Вона представляє 7-й округ штату Теннессі у Палаті представників США з 2003 року.

Джон Ніколс Бузмен — американський юрист і політик. Сенатор США від штату Арканзас з 2011 року, представляв Арканзас у Палати представників з 2001 по 2011.

Майкл Браун — американський бізнесмен і політик-республіканець. Сенатор США від штату Індіана з січня 2019 року.

"Українці дивовижні. Ми не поспішали допомогти їм вибратися з воріт. Але я завжди буду ставити запитання: як ми за це платимо? І коли я дізнався, що ми позичаємо кожен пенні, і ми нічого не компенсуємо, це перетворило це на голосування проти мене", – констатував сенатор.

Майкл Крейпо — американський політик з Республіканської партії, він є членом Сенату США від штату Айдахо з 1999 року, був членом Палати представників США з 1993 по 1999.

Білл Хегерті – обраний у 2020 році від штату Теннессі після того, як обіймав посаду посла в Японії. Раніше він прокоментував своє рішення.

"Я голосую проти законопроєкту про допомогу Україні. У нас по всій країні спалахують кризи — матері не можуть отримати суміш. Через наш відкритий кордон течуть нелегальні наркотики. Злочин набирає обертів. Але ми поспішаємо надавати більше допомоги іншій країні, коли не дбаємо про свою", – наголосив сенатор.

Джошуа Гоулі — американський юрист і політик-республіканець. 42-й генеральний прокурор Міссурі. Сенатор США з січня 2019 року. Він зазначив, що гроші, витрачені на захист України від російського вторгнення, краще витратити вдома, сказавши Fox News, що законопроєкт є продовженням “нефокусованого глобалізму, який, на жаль, багато хто в моїй партії прийняли за останні пару років десятиліть”.

Майкл Шамвей “Майк” Лі — американський політик з Республіканської партії. Сенатор США від штату Юта з 3 січня 2013. Учасник Руху Чаювання.

Синтія Лумміс – 2009 – 2017 – членкиня Палати представників США, сенаторка США з 2021 року. Сенаторка пояснила, що її турбує “вартість”.

"Я підтримую зусилля України, щоб захистити свій народ і свою країну, і те, що відбувається, дуже трагічно. Але інфляція шалено. Ми не захищаємо власні кордони", – зазначила Лумміс.

Роджер Уейн Маршалл — американський політик, республіканець, обраний сенатор США від штату Канзас (з 2021).

Томмі Табервіл – сенатор від Алабами з 2021 року.

Рендал Говард “Ренд” Пол — проросійський американський політик, популіст, член Республіканської партії. Сенатор США від штату Кентуккі. Син Рона Пола, перший в історії США чинний сенатор, один із батьків якого є членом Палати представників США. У січні 2022 проголосував проти проєкту санкцій для газогону “Північний потік-2” як засобу запобігання російському вторгненню в Україну. 12 травня 2022 року Пол заблокував прискорене ухвалення законопроєкту про допомогу Україні на суму близько 40 мільярдів доларів.

Напередодні голосування лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл дорікнув законодавцям, які “стурбовані ціною” допомоги Україні, давши зрозуміти, що він вважає, що голосування проти цього законопроекту є великою помилкою.

Перед голосуванням лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що Сенат “виконає свою обіцянку підтримувати народ України”. Він додав, що 40 мільярдів доларів військової, економічної та гуманітарної допомоги є “допомоги та задовольнить великі потреби українського народу, який бореться за своє виживання”.

Сенатор зазначив, що з огляду на те, наскільки важливо підтримати Україну в її боротьбі з РФ, голосування мало б бути повністю одностайним.

"Хоча більшість сенаторів обох партій хочуть, щоб цей пакет було виконано, не викликає занепокоєння, що зростаюче коло республіканців у Сенаті виступає проти українського фінансування. Два дні тому 11 республіканців проголосували проти простого обговорення цього закону. У всьому світі наші вороги спостерігають за тим, що ми робимо зараз. Як ви думаєте, який висновок вони прийдуть, якщо бачитимуть, що все більше і більше американських сенаторів виступають проти допомоги демократіям, котрі атакують авторитаризм? Наші противники можуть зробити висновок, що ми розділені, Америка розділена; вони можуть зробити висновок, що нам бракує мети", – резюмував Шумер.

17 травня більшість сенаторів висловилися за проведення голосування щодо пакета допомоги Україні у розмірі $39,8 млрд.

10 травня ввечері Палата представників США схвалила законопроєкт про допомогу Україні 368 голосами. Проти виступили 57 представників, всі з них – демократи.

Нагадаємо, законопроєкт про надання Україні 40 млрд доларів допомоги, який ухвалила Палата представників США, заблокував сенатор Ренд Пол.

У Пентагоні заявили, що для того, щоб беззупинно надавати військову допомогу Україні, Сенат США має ухвалити закон про виділення Україні 40 мільярдів до 19 травня.

Президент України Володимир Зеленський подякував Палаті представників США за рішення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 388 | Додав: adminA | Теги: Сенат, фінансова допомога Україні, більшість голосів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ