Вт, 2024-04-23, 14:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » Fitch прогнозує зростання ВВП України на 3%
16:19
Fitch прогнозує зростання ВВП України на 3%
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Аналітична група Fitch з суверенних рейтингів прогнозує, що в 2010 р. в регіоні Європа, Близький Схід і Африка більшість країн з економікою, що розвивається, досягнуть зростання ВВП, зокрема на 3% в Україні, на 4,5% в Росії, на 3% в Казахстані і 4% в Туреччині. Про це йдеться в повідомленні агентства, передає РБК-Україна.
В цілому, за прогнозами Fitch, капітальні витрати у емітентів з ринків, що розвиваються, знизилися на 8% в 2009 р. при очікуваному скороченні ВВП на 6,2% в країнах Європи з економікою, що розвивається, і зростанні в 0,9% на Близькому Сході і в Африці. Тоді як такі галузі, як телекомунікації, оброблювальна промисловість і базові матеріали істотно зменшили капвкладення в 2009 р., такі сектори, як енергетика/комунальний сектор і транспорт, збільшили рівні інвестицій, що відображає більш довгострокові потреби в інвестиціях в інфраструктуру на ринках, що розвиваються.

У плані аналізу з секторів корпоративних емітентів, 55% капіталовкладень, очікуваних в 2010 р., відносяться до нафтогазового сектору, 20% до транспортного сектору, 8% до енергетики/комунального сектору, 6% до базових матеріалів, при мінімальних рівнях інвестицій, очікуваних в інших секторах.

За прогнозами міністра економіки України Богдана Данилишина, в Україні зростання валового внутрішнього продукту в 2010 р. може скласти 3-3,7%, а з урахуванням поліпшення світової макроекономічної ситуації прогноз може бути підвищений до 6%.

Як повідомлялося раніше, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) не знайшов підстав для підвищення прогнозу розвитку економіки України в 2010 році з нинішніх 3%, проте змінив оцінку перспектив інших великих країн Європи, що розвиваються, - вони додатково збільшать свій ВВП на 0,5-2,1%. У ЄБРР не чекають поліпшення ситуації в Україні і в 2011 році, але з цим прогнозом експерти не згодні.

ЄБРР поліпшив оцінку перспектив країн Європи з перехідною економікою в 2010 році - ВВП в середньому по регіону збільшиться не на 2,5%, а на 3,3%. У 2011 році темпи зростання ВВП в цих країнах прискоряться до 3,8%. Вищі, ніж очікувалося раніше, темпи зростання ВВП в поточному році покаже Туреччина (з 3% до 4,7%), Росія (з 3,1% до 3,9%), Казахстан (з 1,6% до 3,5%) і Бєларусь (з 0,9% до 3%). Поліпшення ситуації ЄБРР пояснює швидким відновленням країн-експортерів сировини (Росія, Казахстан) і посиленням припливу іноземних інвестицій до Туреччини після поліпшення її суверенних рейтингів.

Україна виявилася єдиною великою країною регіону, прогноз щодо якої не був підвищений - в 2010-2011 роках очікується зростання ВВП на 3%. Після такого перегляду темпи відновлення економіки України виявилися нижчими за середні. Гірше лише прогноз щодо Польщі (переглянутий в 2010 році з 1,8% до 2,3%), яка за підсумками звітності 2009 року може стати єдиною країною ЄС, що уникнула рецесії (зростання на 1%). Вже в 2011 році темпи розвитку Польщі прискоряться до 3,7%, і вона обійде Україну за цим показником. Інші країни регіону також розвиватимуться активніше - зростання на 3,7-4,2%.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1262 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ