Сб, 2024-04-20, 16:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 23 » Франція погрожує санкціями за відмову від квот - Словаччина і Чехія не хочуть приймати біженців
21:27
Франція погрожує санкціями за відмову від квот - Словаччина і Чехія не хочуть приймати біженців
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Країни-члени Євросоюзу, які відмовляться від розподілу мігрантів за системою квот, можуть зіткнутися з санкціями. Таку заяву зробив президент Франції Франсуа Олланд в ефірі BFM TV, передає "ЄвроПравда".

"У ЄС існують правила. Коли не дотримуються правил конкуренції або пакту про стабільність, накладаються санкції. Таким чином, ці країни ставлять себе в положення, коли те, що вони отримують від Євросоюзу, перестане надходити", - сказав він.

Як підкреслив Франсуа Олланд, "не можна вимагати від Європи підтримки і відмовляти їй у солідарності". "Коли ми вступаємо до ЄС, це не тільки заради вигод, це і спільна відповідальність", - зазначив він.

Французький президент також нагадав, що Західна Європа раніше надавала величезну підтримку державам колишнього соцтабору. "Ці країни - ви всі їх знаєте - отримували підтримку від Євросоюзу в той момент, коли вони виходили з радянської системи", - зазначив Франсуа Олланд.

"Нехай деякі з них не голосували, але рішення було прийнято більшістю, а ті, хто голосував проти, приймуть біженців", - підкреслив він.

Як повідомлялось, 22 вересня міністри внутрішніх справ країн-членів ЄС схвалили угоду про розподіл 120 тис. мігрантів за системою квот. Проти цієї угоди проголосували Словаччина, Румунія, Чехія й Угорщина. Фінляндія утрималася.

Прем'єр Словаччини відмовився визнавати квоти на розподіл мігрантів

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що радше ризикне порушити правила Євросоюзу, ніж прийме обов'язкові квоти щодо розподілу мігрантів. Про це він заявив у відповідь на ухвалену Євросоюзом угоду про розподіл 120 тис. мігрантів, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі".

"Я радше піду на порушення справи (з боку ЄС - ред.) проти Словаччини, ніж поважатиму цей диктат більшості", - заявив Роберт Фіцо в ефірі словацького телеканалу ТА3. Він закинув більшості в Раді ЄС зневажання раціональними аргументами, причиною чого стала неможливість досягнути консенсусу.

У свою чергу Єврокомісія привітала зусилля, "вжиті всіма державами-членами для досягнення результату". "Після прийняття цього рішення ЄС зараз у змозі перемістити загалом 160 тис. людей, які мають чітку потребу міжнародного захисту, в найближчі два роки", - йдеться у заяві на сайті Єврокомісії.

Чехія має намір перешкоджати реалізації плану розподілу біженців у ЄС - прем'єр-міністр

У Чехії розкритикували рішення ЄС про розподіл 120 тис. біженців, ухвалене у вівторок увечері більшістю країн-членів ЄС. З відповідною заявою виступив прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка, повідомляє LB.ua з посиланням на Radio Praha.

"Соботка заявив, що це було погане рішення, і Чехія робитиме все від неї залежне, щоб ця система не запрацювала на практиці", - йдеться в повідомленні.

За словами Соботки, цей план не розв'яже міграційної кризи. Як повідомляється, лідери чеських коаліційних партій мають намір у середу зібратися й обговорити подальші кроки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: санкції, біженці, відмова від квот, Словаччина і Чехія, Франція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ