Чт, 2024-04-18, 05:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 23 » Францію паралізував черговий страйк проти підвищення пенсійного віку
15:54
Францію паралізував черговий страйк проти підвищення пенсійного віку
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  У Франції в четвер практично повністю паралізовано рух громадського транспорту, не працюють більшість дитячих садочків, шкіл і державних установ. Щоб дістатися до роботи, людям доводиться битися за місця у нечисленних автобусах і потягах, передає Бі-Бі-Сі.

Профспілки країни проводять чергову акцію протесту проти планів уряду президента Саркозі з реформи пенсійної системи і підвищення пенсійного віку з 60 до 62 років. У великих містах проходять масові демонстрації.

Організатори сподіваються цього разу досягти активнішої участі в протестах з боку населення, ніж 7 вересня, коли на вулиці вийшло більше мільйона людей.

Приблизно половину залізничних маршрутів у країні закрито, але перебої в русі поїздів почалися вже в ніч проти четверга. Також скасовано майже половину рейсів в аеропорт "Орлі", рейси в аеропорт ім. Шарля де Голля скоротяться на 40%, так само як і кількість вильотів з інших національних аеропортів.

Президент Ніколя Саркозі, виступаючи на захист реформ, наполягає на тому, що вони необхідні для зниження дефіциту національного бюджету. Він заявив, що реформи пенсійної системи триватимуть, незважаючи на протести.

Обидві сторони цього трудового конфлікту уважно стежать за масштабами акцій протесту. Деякі профспілки загрожують продовжити страйки на невизначений термін, і якщо такі плани отримають підтримку, це посилить тиск на президента, який і без того перебуває під вогнем критики.

Законопроект пенсійної реформи вже пройшов через нижню палату Національних зборів. З 5 жовтня дебати по ньому починаються в Сенаті, де його підтримує урядова більшість.

Пенсійний вік у Франції нижчий, ніж у більшості країн Західної Європи. Наразі і чоловіки, і жінки мають право піти на державну пенсію по досягненню 60 років за умови, що вони виплачували пенсійні внески протягом 40,5 року, хоча в повному розмірі пенсію їм починають платити в 65 років.

Уряд стверджує, що заощадить 70 млрд євро шляхом підвищення з 2018 року пенсійного віку до 67 років, віку отримання права на пенсію до 62 років, а також продовження кваліфікаційного періоду на 1 рік - до 41,5 року.

Профспілки й опозиція відстоюють свою позицію, твердячи, що ці плани покладають основне навантаження на тих, хто працює, перш за все на жінок, на тих, хто працює неповний робочий тиждень і колишніх безробітних, які не зможуть забезпечити виплату пенсійних внесків протягом 41,5 року. Профспілки пропонують свої варіанти реформи, які враховують запровадження податків на преміальні виплати і високі доходи з метою фінансування пенсійної системи, яка обходиться все дорожче.

До речі, проблема, яка мучить французів сьогодні небайдужа і українцям. Справа в тому, що Україна має намір реформувати пенсійну систему. Планується законопроект, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків - з 55 до 60 років, додаючи 6 місяців щорічно з 2010 року.

Далеко не всі українці задоволені такою перспективою, однак це мало на що впливає. Зокрема, вчора Верховна Рада України відмовилася прийняти два законопроекти про встановлення мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 979 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ