Пт, 2024-03-29, 00:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 29 » Французи готують революцію в промисловості: винайшли новий диво-матеріал. ВІДЕО
15:36
Французи готують революцію в промисловості: винайшли новий диво-матеріал. ВІДЕО
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Французькі науковці винайшли новий матеріал, який може дослівно здійснити революцію в промисловості. Відкриття зовні нагадує пластик і має властивості гуми. При цьому нову речовину можна нагрівати нескінченну кількість разів і надавати виробу з неї будь-якої форми, повідомляє Вести.ru.

Невеликі шматочки винайденого матеріалу поки що вміють набирати тільки форми, схожі на різновиди італійської пасти. Але цим фундаментальна наука і відрізняється від прикладної: показувати нібито й немає чого, але однієї статті в науковому журналі достатньо, щоб перевернути світ. Науковці Національного центру наукових досліджень Франції зробили відкриття, яке вже незабаром змінить безліч звичних предметів.

"Це абсолютно новий матеріал. Він поводиться як пластик, але не є пластиком, має властивості гуми, але не є гумою, але головне - його можна моделювати так само просто, як знайоме всім скло. Ми довго не могли придумати назву, але врешті вирішили назвати це скломером", - говорить Людвик Леблер, професор Вищої школи промислової фізики та хімії Парижа, дослідник Національного центру наукових досліджень Франції.

По-французьки "вітример" - полімер з властивостями скла. Дослідникам вдалося надати штучному, органічного матеріалу рис неорганічної матерії, яка зустрічається в природі. Скломер можна нагрівати, надаючи йому форму і остуджувати до нескінченності, на рівні атомів зв'язки не порушуються. Уявіть бампер автомобіля, будь-яке пошкодження на якому можна виправити, просто нагріваючи до певної температури.

"Літаки, які можна буде ремонтувати, не змінюючи дорогих запчастин, стіни, які ніколи не треба буде перефарбовувати, переробка матеріалів - це те, що одразу спадає на думку. Але вигадувати застосування не зовсім наша робота, з моменту публікації ми вже отримали десятки пропозицій від індустрії", - пояснює Людвік Леблер.

Відкриття зробили в лабораторії, в якій багато що залишилося незмінним від часів Марії Кюрі. Наприклад, ця шафа. На словах все так просто, що аж дивно, чому ніхто не додумався до подібного раніше.

Матеріал, який відкриває нові горизонти в органічній хімії, виробляється з простих інгредієнтів: це епоксидна смола, знайома кожному, хто колись займався моделюванням, жирна кислота, що є побічним продуктом паперової промисловості, по суті - витяжка із сосни, і елементарний цинковий каталізатор, доступний в будь-якому магазині хімічних реагентів.

А ось процес, за якого нехитрі компоненти перетворюються на революційний матеріал - і є ноу-хау і плід майже трьох років роботи. Автори впевнені: перші комерційні застосування з'являться вже в найближчі роки.

Нагадаємо, до створення куленепробивної людської шкіри наблизилися голландські науковці. З молока виведеної ними породи кіз вони синтезували особливий матеріал, який здатний стати вдесятеро міцнішим за сталь. Він містить той же вид протеїну, що й у павуків-шовкопрядів. Отриману з козиного молока "павутину" можна імплантувати в людську шкіру.

А роком раніше британські науковці винайшли "суху воду" - речовину, що складається на 95% із звичайної води і на решту 5% - з кремнезему, тобто з діоксиду кремнію. Кожна крапля води обволікається оболонкою з діоксиду кремнію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: революцію в промисловостІ, Французькі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ