Ср, 2024-04-17, 00:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 23 » Футурологи розповіли, як загинуть Земля та людство
14:16
Футурологи розповіли, як загинуть Земля та людство
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Життя, що виникло на Землі приблизно 3,5 млрд років тому, дуже уразливе, і смерть - нормальна частина його історії.

З 4 млрд видів, які існували на планеті, 99% зникли. За останні 500 млн років масові вимирання траплялися п'ять разів: у ці періоди, з причин, які до кінця не зрозумілі науковцям, зникало понад 75% видів, передає Компьюлента.

За даними науковців, невдовзі може статися шосте вимирання, і вони пропонують 10 сценаріїв знищення людства.

1. Кофеїн та нікотин

Багато хто з нас щодня споживає кофеїн і нікотин, а також інші речовини, які піднімають настрій, покращують увагу, підвищують активність. Коли настане такий момент, що ми вже не зможемо без них жити? Можливо, це й не призведе до раптової катастрофи, але змусить людство поступово зникнути.

2. Помилковий вакуум

Якщо Земля існує в ділянці простору під назвою "помилковий вакуум", вона (ця ділянка) може в будь-який момент перейти в нижчий енергетичний стан. Хвиля енергії накриє нас зі швидкістю світла і розірве на атоми.

3. Дивні краплі-двійники

У квантовій механіці існує гіпотеза про "дивокраплі" - об'єкти, здатні перетворити на свою копію будь-яку частинку. Протягом кількох годин вся Земля може стати безформною масою "дивних крапель".

4. Кінець часу

Закони фізики припускають закінчення часу. У 2007 році іспанські науковці запропонували альтернативне пояснення таємничої темної енергії, яка становить 75% маси Всесвіту і діє як свого роду антигравітація, відштовхуючи галактики одну від одної. На їхню думку, ми спостерігаємо ефект уповільнення часу в міру того, як він "випливає" із Всесвіту.

5. Вулкан і цунамі

Геологи побоюються, що виверження вулкану Ла-Пальма на Канарських островах здатне вистрілити в Атлантичний океан шматок породи, яка вдвічі перевищує за обсягом острів Мен.

У результаті виникне хвиля кілометрової висоти, яка рухатиметься зі швидкістю реактивного літака. Половина найбільших міст світу опиниться під водою за лічені хвилини.

6. Зміна полюсів

Полюси Землі час від часу міняються місцями. У такий перехідний період магнітне поле планети, що захищає нас від шкідливого випромінювання, послаблюється або зовсім зникає. Востаннє таке було майже 780 тис років тому.

7. Промені з космосу

Вмираючи, надмасивна зірка вистрілює два жмутки високоенергетичного гамма-випромінювання. Воно здатне розірвати атмосферу і знищити озоновий шар, який потрапив під "гарячу руку".

8. Чорна діра

Чорна діра може розірвати Землю на атоми своєю силою тяжіння. Вона здатна затягнути нас до себе, перебуваючи за мільярди кілометрів від Сонячної системи, і відірвати планету від світила - джерела життя.

9. Хижі рослини і віруси

Інвазивні види рослин, тварин і мікроорганізмів здатні знищити екосистему, яка не має проти них захисту. Вони вже стали великою проблемою для світового сільського господарства.

10. Матриця, чи ера машин

Одного разу біологічні та технологічні нововведення доведуть людей до такого рівня, коли вони вже не будуть схожі на нас, їхніх предків.

"Постлюди" будуть наполовину комп'ютерами або й навіть повністю існуватимуть тільки у вигляді цифрової інформації, що передається у надшвидких мережах і живе, здавалося б, вічно після розпаду фізичного тіла. Потім система дасть збій.

Науковці також наголошують, що середня тривалість існування виду ссавців становить 2,2 млн років.

Homo sapiens з'явився на світ лише 200 тис років тому, а рід Homo - близько 1,8 млн. Науковці не сумніваючись заявляють, що ми обов'язково вимремо, бо це закон біології.

За словами британського астронома Мартіна Ріса, шанси людської цивілізації на виживання після 2100 року не перевищують 50%, враховуючи легкий доступ до технологій, які мають глобальні наслідки.

Природа планети зараз "стоїть перед лицем найбільшої загрози знищення від часів загибелі динозаврів 65 млн років тому", йдеться у доповіді ООН, представленій минулого року на нараді Конференції сторін Конвенції про біологічну різноманітність (СОР-10).

У доповіді підкреслювалась важливість вжиття невідкладних заходів із захисту та відновлення екосистем - лісів, річок, коралових рифів і океанів, життєво необхідних для всього людства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: відновлення екосистем
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ