Нд, 2024-05-19, 16:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Грудень » 24 » Галактику із "забороненим" світлом побачив Хаббл
00:08
Галактику із "забороненим" світлом побачив Хаббл
Інші останні на сайті holosUA.com/

На цьому зображенні, що обертається, зображена яскрава спіральна галактика, відома як MCG-01-24-014, яка розташована приблизно у 275 мільйонах світлових років від Землі. Крім того, що MCG-01-24-014 є чітко вираженою спіральною галактикою, вона має надзвичайно енергійне ядро, відоме як активне галактичне ядро (AGN), і відноситься до сейфертівської галактики типу 2.

Сейфертовські галактики, поряд із квазарами, містять один із найпоширеніших підкласів АЯГ. Хоча точна класифікація АЯГ вимагає нюансів, сейфертівські галактики, як правило, знаходяться відносно близько, і їх центральне АЯГ не затьмарює свого господаря, в той час як квазари є дуже далекими АЯГ з неймовірною світністю, яка затьмарює їхні батьківські галактики.

Існують інші підкласи як сейфертовських галактик, так і квазарів. У разі сейфертовських галактик переважаючими підкатегоріями є Тип 1 і Тип 2. Астрономи розрізняють їх за спектрами — структурою, що виникає, коли світло поділяється на його довжини хвиль. Спектральні лінії, які випромінюють сейфертовські галактики 2-го типу, пов’язані з певними "забороненими" емісійними лініями. Щоб зрозуміти, чому випромінювання галактики може бути заборонено, потрібно зрозуміти чому взагалі існують спектри.

Спектри виглядають так, як вони виглядають, тому що певні атоми та молекули поглинають та випромінюють світло на дуже певних довжинах хвиль. Причиною цього є квантова фізика: електрони (дрібні частки, що обертаються навколо ядер атомів і молекул) можуть існувати тільки за дуже певних енергій, і тому електрони можуть втрачати або набувати лише дуже певної кількості енергії. Ці дуже специфічні кількості енергії відповідають довжинам хвиль світла, які поглинаються чи випромінюються.

Заборонені емісійні лінії не повинні існувати згідно з певними правилами квантової фізики. Але квантова фізика складна, і деякі правила, що використовуються для її передбачення, були сформульовані у лабораторних умовах тут, на Землі. Згідно з цими правилами, таке випромінювання "заборонене" настільки малоймовірне, що його ігнорують. Але в космосі, серед неймовірно енергійного ядра галактики, ці припущення більше не вірні, і "заборонене" світло отримує шанс висвітлити нас.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Переглядів: 362 | Додав: admin | Теги: Галактик, Хаббл
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ