Чт, 2024-04-25, 09:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 4 » Галицький ще півроку тому знав, що за ним стежать, але продовжував "косити бабло"
10:18
Галицький ще півроку тому знав, що за ним стежать, але продовжував "косити бабло"
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Глава Держслужби зайнятості Володимир Галицький дізнався про те, що знаходиться під спостереженням спецслужби за півроку до арешту. Проте не тільки не вжив ніяких заходів конспірації, але і продовжив "косити" прямо в своєму робочому кабінеті, повідомляє <а href="http://news.dt.ua/ECONOMICS/galitskiy_esche_polgoda_nazad_znal,_chto_za_nim_sledyat_spetssluzhby_no_prodolzhal_vorovat-92870.html">"Дзеркало тижня. Україна".

Віце-прем'єр-міністр з соціальної політики Сергій Тігіпко виступав на початку 2011 року з вимогою звільнити Галицького, проте ця ініціатива була відхилена.

Керівництво Кабміну до певного часу вважало Галицького незамінним. Його найближчим політичним партнером був перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага -назначенний в міністерство за квотою Блоку Литвина.

Є підстави припустити, що Галицький надавав вагомі аргументи керівництву партії Литвина і його депутатам, які дозволяли йому розглядати свою посаду теж як частину коаліційної угоди. Поза сумнівом, що серед тих, хто отримував вигоду, були і представники Партії регіонів.

У розпорядження "Дзеркала тижня. Україна" потрапив лист глави Держкомпідприємництва Михайла Бродського до президента Віктора Януковича ще від 18 жовтня 2010 року з вельми красномовним змістом: ". Прискіпливої уваги вимагають тіньові схеми за поданням дотацій працедавцям на створення додаткових робочих місць, залучення безробітних до оплачуваних суспільних робіт, виділення одноразової допомоги по безробіттю для відкриття своєї справи, які фінансуються за рахунок державного бюджету.

На сьогодні Державний центр зайнятості очолює Галицький. На підставі вищевикладеного, звертаємося до вас з проханням доручити правоохоронним органам провести розслідування тіньових схем в Державному центрі зайнятості. Вважаємо, що питання, які піднімаються, наносять не менші збитки державі, ніж "ЄДАПС", а можливо, і великі".

Проте, для того, щоб відірвати Галицького від бюджетних потоків влади знадобилося більше року.

Нагадаємо, Служба безпеки України заарештувала директора Державної служби зайнятості Галицького та кількох чиновників відомства. У сейфі кабінету Галицького були знайдені коштовності, іноземна валюта, кілька пар золотих годинників та діаманти на суму понад 7,5 млн дол.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Державної служби зайнятості України Галицькому у вигляді утримання під вартою. Захист обвинувачуваного повідомив, що його заарештували на 2 місяці.

Допомогу по безробіттю Галицький направляв на незаконне кредитування банків

За багато років корумпованого керівництва у Держслужбі зайнятості відбулася повна ліквідація системи соціального захисту і перетворення її в систему розкрадання бюджетних коштів у всіх регіонах України. Крадіжка стала основною метою керівників підрозділів держслужби зайнятості у всіх регіонах країни, які брали пайову участь в чітко організованому кримінальному бізнесі.

За даними "Дзеркало тижня. Україна", в даний час слідчих цікавить порядок реалізації всіх бюджетних програм Фонду соцстраху і держслужби зайнятості. За оперативними даними, гроші розкрадались по семи статтях.

1. Виплати допомоги по безробіттю і матеріальна допомога в період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації безробітного. На ці цілі йшло приблизно 75-77% бюджету Фонду соцстраху. Підвищення кваліфікації і матеріальна допомога видавалася строго через відкати, причому нерідко в цих схемах використовувалися "мертві душі" - отримувачі коштів. Слідство намагається встановити масштаби втрат держави, але мова йде про мільярди. У цьому кримінальному бізнесі чиновники заробляли і на банківських операціях. Бюджетні мільярди були засобом незаконного кредитування комерційних банків. При ставках на одноденні кредити овернайт 11-13% державних грошей розміщувалися під 2-3%, а різницю керівництво держслужби і банк ділили між собою в приватному порядку.

2. Близько 9% бюджету - майже півмільярда гривень - Держслужба зайнятості направляє на працевлаштування безробітних шляхом надання дотацій працедавцям. Отримати ці гроші без відкатів було неможливо. Широкі масштаби прийняло шахрайство: фінансували свої фіктивні фірми, які створювали фіктивні робочі місця і приймали на роботу фіктивних безробітних. Живі гроші від мертвих душ чиновники в повному об'ємі клали собі в кишеню.

3. Близько 8% бюджету Держслужба направляє на професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації безробітних. Кваліфікація безробітних - це взагалі питання вельми суб'єктивне, і який реальний ефект від цих програм слідству ще належить вивчити. Гроші розкрадались тут з великою легкістю, тому що перевірити хто, як, кого і чому навчив - практично нереально. Факти такі: не дивлячись на постійне збільшення коштів за цією програмою (450 млн гривень в 2011 році), кількість працевлаштованих безробітних чомусь не росте. Існують вагомі підозри, що система підготовки безробітних була фіктивною, і націленою перш за все на отримання відкатів.

4. 2% бюджету йде на проведення громадських робіт. Про тих, хто брав реальну участь в громадських роботах з числа безробітних і в чию кишеню йшла оплата - предмет розслідування. У 2011 році на оплату громадських робіт безробітним держава виділила 220 млн гривень. Що зроблено за ці гроші - питання риторичне.

5. 13,6 % засобів фонду йшло на утримання виконавчої дирекції і її робочих органів - близько 1 млрд гривень. Корупційна схема роботи служби зайнятості щедро оплачувалася платниками податків, причому середня зарплата в цій структурі перевищувала, для порівняння, середню зарплату в МВС.

6. Программа створення робочих місць для жителів вугледобувних регіонів обійшлася державі в 2011 році в 360 млн гривень - приблизно по 102 тисячі на кожного учасника програми. Проте грошей в такому об'ємі, за даними слідства, жоден шахтар не побачив. Відкати і мертві душі з'їли велику частину цієї суми.

7. в 2010 року Держслужба зайнятості реалізувала бюджетну програму одноразової допомоги безробітним для організації підприємницької діяльності, на яку було асигновано 58,4 млн гривень. Гроші були вкрадені майже в повному об'ємі. Де бізнес-плани, під які виділялися безробітним гроші, і які результати цієї порожньої роздачі державних коштів? З січня по вересень 2010 року 8773 безробітних нібито отримали від Держслужби зайнятості в середньому по 6656 гривень безвідплатної одноразової допомоги! Чи знав взагалі про існування такої цікавої бюджетної годівниці хоч один реальний підприємець або безробітний - перевіряє слідство.

У 2011 році бюджет Фонду соцстраху склав 7,5 млрд грн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: Глава Держслужби зайнятості Галицьк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ