Пт, 2024-04-26, 06:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Герман розповіла, коли Тимошенко зможе виїжджати "куди їй там треба"
13:18
Герман розповіла, коли Тимошенко зможе виїжджати "куди їй там треба"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишньому прем’єру Юлії Тимошенко після завершення слідства можуть дозволити поїздки. Про це повідомила заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман в ефірі "5 каналу".

"Ви знаєте, стосовно заяви сенатора МакКейна, я думаю, що він знає, що це рішення приймає прокуратура. Тільки прокуратура", - зазначила вона.

"І коли слідство не було завершено, то можна було зрозуміти Генпрокуратуру, яка мала якісь свої запитання, застереження. Зараз, наскільки я знаю, Юлія Тимошенко, коли звернулася до Генпрокуратури, що вона хоче відвідати маму, вона отримала відповідь буквально за кілька хвилин", - зазначила Герман.

"Мені здається, що не буде якихось проблем з тим, щоб Тимошенко після завершення слідства (її ж не засуджено) могла десь собі там їхати, де їй треба їхати", - запевнила заступниця голови Адміністрації президента. "Я не думаю, що в цьому мали би бути якісь проблеми. І що з приводу цього мали би говорити, якісь аж західні політики", - додала вона.

При цьому Герман зазначила, що знає заяви деяких представників прокуратури, які кажуть, що "було б дуже добре, якби Тимошенко погодилася знайомитися з матеріалами своєї справи вдома". "Маючи завірені нотаріально копії. Закон це передбачає. Щоб вона не ходила так часто до прокуратури", - уточнила заступниця голови Адміністрації президента.

Зазначимо, що нещодавно сенатор США МакКейн і президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс закликали владу і Генпрокуратуру України зняти обмеження на пересування Тимошенко. Вони також закликали українську владу переглянути свої дії, які можуть розглядатися як вибіркове застосування права щодо лідерів опозиції в Україні.

Нагадаємо, що представники ЄНП та Європарламенту неодноразово запрошували Тимошенко відвідати Брюссель. Та Генпрокуратура відмовила у клопотанні екс-прем'єра відпустити її за кордон, пояснюючи це тим, що Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд і на момент її запланованої поїздки було призначено слідчі дії.

Після цього представники ЄС та США висловили своє обурення та занепокоєння вибірковим кримінальним переслідуванням в Україні. Вони не раз застерігали владу від зумисного тиску на опозиційних лідерів.

Тимошенко і її соратники наполягають, що слідчі Генпрокуратури керуються позицією президента Віктора Януковича, не пускаючи її до Брюсселя, тоді як в ГПУ заперечують це і запевняють, що заборона на поїздку Тимошенко до Брюсселя - це самостійне рішення слідчого, а не президента.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 951 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ