Сб, 2024-04-27, 03:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 11 » Герман вважає, що Янукович у мовному питанні поводиться чесно
14:38
Герман вважає, що Янукович у мовному питанні поводиться чесно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Виборцям президента Віктора Януковича немає чим дорікнути йому в мовному питанні. Про це заявила заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман в ефірі телеканалу ТВі.

"Нічим дорікнути Януковичу. Він ішов до влади зі своєю програмою. Він ішов як ставленик тієї частини українських громадян, які вважають своєю мовою рідною російську. Він чесно себе поводить", - зазначила вона.

- Для Герман влада - "ненайцікавіше місце роботи" і за посаду вона не тримається
- Законопроект про громадське мовлення невдовзі буде готовий – затримка за Мінфіном, запевняє Герман.

"Якщо вони голосували за нього, то голосували й за його програму", - уточнила Герман. "Він себе по відношенню до свого виборця веде чесно", - заявила заступник голови Адміністрації президента.

Водночас Герман побачила велику проблему в тому, що найбагатші люди в Україні – переважно російськомовні. "Чи може влада щось зробити для української книги, для української мови? Я думаю, проблема лежить значно глибше", - зазначила Герман.

"Найбагатші люди в Україні - це в основному російськомовні люди. Велика частина громадян України не є багатими. Люди ментально українські не мають фінансового впливу, без фінансового впливу важко впливати на політику", - підкреслила вона.

Герман також наголосила, що зацікавлена в підтримці української літератури та книговидавництва. На її думку, у столиці немає особливих проблем з пошуком українських книжок.

Зазначимо, що нещодавно Герман звинуватила лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко в тому, що та не бачить, що президент Янукович чудово розмовляє українською мовою. "Вона (Тимошенко) не бачить і не чує, що Янукович чудово розмовляє українською мовою. Більше того - він думає українською. І це по-справжньому важливо", - заявила Герман.

А напередодні цього Герман заявила, що в Україні немає русифікації - українську мову вчить навіть прем'єр-міністр Микола Азаров.

Водночас в опозиції заявляють, що в Україні триває процес русифікації. "Сьогодні влада проводить політику русифікації. Потрібно розуміти, що сьогодні влада веде наступ на все українське", - зазначив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини".

Для Герман влада - "ненайцікавіше місце роботи" і за посаду вона не тримається

Заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман запевняє, що не тримається за свою посаду.

"Сьогодні прочитала в Інтернеті, що одна пані сказала, що Герман – це пухлина на тілі Партії регіонів. Тому що вона відстоює якісь не такі цінності. Я спокійно це сприйняла", - розповіла чиновниця.

"Я можу припускати, що так думає не тільки ця пані", - уточнила Герман. "Якщо ти розумієш, що ти повинна зробити на тому місці, де ти є, якщо ти розумієш, що те місце зовсім небагато вартує, то ти не мусиш за нього триматися аж так обома руками, то це легко робити", - заявила Герман.

"Влада - це ненайцікавіше місце роботи", - додала заступник голови Адміністрації президента.

Зазначимо, що раніше Герман вже висловлювала думку, що посада для неї не дуже важлива. Так, у неї виник конфлікт з міністром освіти та науки, молоді та спорту Дмитром Табачником.

Тоді вона заявила, що президент Янукович не підтримає запропоновану Табачником реформу системи освіти і додала, що готова пожертвувати своєю посадою заради того, щоб міністром освіти був не Табачник, а хтось інший. У свою чергу Табачник натякнув, що Герман слід піти у відставку, бо вона не розуміє політики Януковича.

Пізніше Герман також запевняла, що готова піти у відставку задля збереження статусу Києво-Могилянської академії.

Законопроект про громадське мовлення невдовзі буде готовий – затримка за Мінфіном, запевняє Герман

Законопроект про громадське мовлення вже третій місяць перебуває на аналізі в Міністерстві фінансів, заявила заступниця глави АП Герман.

"Він готовий. Адміністрація президента надіслала його ще перед Новим роком до Кабінету міністрів і затримка є лише за міністерством фінансів, яке ніяк не може доопрацювати оцієї найтяжчої речі в законопроекті: як все ж таки повинно фінансуватися громадське мовлення в Україні", - розповіла Герман.

"Думаю, що найближчим часом вони вже повернуть цей законопроект, і його буде підписано і подано президентом як невідкладний до Верховної Ради", - запевнила чиновник.

"Оскільки там ідеться про фінансові речі, оскільки це вирішує Кабмін, то мусимо зачекати, коли фінансисти дадуть свій остаточний вердикт", - уточнила вона.

Нагадаємо, що ініціатором створення громадського телебачення в Україні була саме заступник голови Адміністрації президента Герман.

30 вересня минулого року Громадська гуманітарна рада при президентові затвердила концепцію створення громадського телебачення. Передбачалося, що цей канал буде створено на базі Першого національного. Проте заступник президента НТКУ Валід Арфуш вважає, що Перший національний має бути провладним: вже й так достатньо каналів, які критикують владу.

У свою чергу, Герман ще у жовтні минулого року запевняла, що президент Янукович має намір докласти всіх зусиль, щоб парламент розпочав обговорювати законопроект про суспільне мовлення якомога швидше. Тоді Герман також сказала, що цей законопроект вже готовий, і за тиждень "після остаточного підтягування всіх крапок і ком", глава держави передасть цей закон як невідкладний до парламенту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 999 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ