Ср, 2024-04-24, 08:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 29 » Геронтократи і інфантили: політичній системі далеко до зрілості
08:18
Геронтократи і інфантили: політичній системі далеко до зрілості
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Соціально-економічний блок обіцянок і законопроектів "Свободи" часто тяжіє до популізму та лівацтва й навіть збігається з позиціями основних її опонентів – комуністів. Про це йдеться у статті "Українського тижня".

у ЗМІ такі питання", – казав у нещодавньому інтерв’ю Тиждень.ua лідер партії Олег Тягнибок. На противагу він навів "ультрареволюційні економічні закони", які партія зареєструвала в парламенті. Але, по суті, вони лише підкреслюють іншу проблему політсили – намагання вирішувати складні проблеми простими заходами.

Наприклад, у законопроектах про ліквідацію природних монополій чи повернення вивезених з України в офшори капіталів, які потенційно можуть кардинально змінити соціально-економічну ситуацію в Україні, замість того щоб розробити покроковий, детальний механізм реалізації зазначених завдань, аби не перевернути все з ніг на голову, вони покладають це на Кабмін, тобто фактично пропонують кота в мішку. Загалом соціально-економічний блок обіцянок і законопроектів "Свободи" часто тяжіє до популізму та лівацтва й навіть збігається з позиціями основних її опонентів – комуністів. Це і масштабне одержавлення власності, і заборона на продаж землі, перспективи "трудових колективів" набувати право власності на підприємства й керувати ними тощо.

Є ще один дуже важливий момент, у якому сходяться КПУ і "Свобода", – антиєвропейськість. Хоча прихильників європейської інтеграції серед виборців останньої чи не найбільше порівняно з рештою українських політичних сил. Імовірно, саме тому Олег Тягнибок зараз заявляє про необхідність євроінтеграції (хоча робить на цьому менший акцент, аніж партнери по опозиції). Але ж у програмі партії жодних згадок про рух до ЄС немає. Зі спілкування з багатьма свободівцями вищої та середньої ланки випливає, що до Європи переважно їх "не тягне" – в уявленні багатьох вона є місцем, де заправляють "ліберасти", усілякі меншини включно із сексуальними та іншими збоченцями. Такі європейські цінності, які передбачають толерантність і невтручання в приватне життя людини, для партії, схоже, все ще лишаються чужими: до останніх парламентських виборів свободівські оратори любили вживати під час виступів слово "толераст" і запевняли, що "їм із такими не по дорозі". Цілком очевидно, що коло потенційних симпатиків партії від цього штучно звужується, але змінюватися "свободівці" не бажають.

Антисемітизм, соціальний популізм, антиєвропейськість, антилібералізм "Свободи" можуть свідчити про те, що разом із її націоналізмом якось уживаються російсько-радянські коди, адже все вище перераховане родом із СРСР. Що, зрештою, не дивно, адже багатьом членам ВО довелося пожити за совка. Тож, попри показну боротьбу зі спадком радянської доби і демонстративне неприйняття всього "серпасто-молотастого", чимало з них зберегли елементи радянської ментальності. Тому подібність частини поглядів "свободівців" із поглядами представників КПУ в цьому контексті видається цілком зрозумілою.

Нагадаємо, колишній лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз у листопаді 2012 року застерігав, що карту комуністів разом із "свободівцями" політтехнологи з Банкової можуть розіграти під час ймовірного сценарію президентських виборів у 2015 року.

"Всі заклики стосовно: "повернемо країну народу" є досить дешевими прийомами і є багато інших речей, які свідчать про те, що сьогодні вони скоріше всього є технічний проект у розрахунку на 2015 рік. Мова йде про те, що на 2015 рік, коли будуть вибори президента, треба буде розіграти якийсь варіант, де поставити символічно крайніх лівих, і крайніх правих символічно, щоб посередині був хтось надійний, стабільний і т.п.", - зазначив Мороз.

Кличко переконуватиме "Свободу" не руйнувати пам'ятники

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко закликає депутатів від партії ВО "Свобода" припинити руйнувати пам'ятників політичним діячам СРСР.

Про це він сказав у неділю, 28 квітня, у ході зустрічі з жителями Дніпровського району Києва, передають "Украинские новости".

"Якщо ми будемо пам'ятники валити - краще жити ми не будемо - це зрозуміло кожному з нас! ... Ми працюємо (над цим питанням) з ними (з депутатами від "Свободи")... спробую переконати...", - сказав лідер УДАРу.

У той же час він зазначив, що не має наміру застосовувати ні фізичного, ні морального тиску для вирішення цього питання по відношенню до своїх партнерів з опозиції.

Кличко вважає, що на тлі тотальної корупції в Україні питання боротьби з пам'ятниками відходить на другий план.

Як повідомлялося, 15 лютого група людей під керівництвом нардепа від партії "Свобода" Ігоря Мірошниченка зруйнувала пам'ятник Леніну в Охтирці Сумської області.

Після цього невідомі почали масово руйнувати пам'ятники Бандері та Шухевичу в західних областях.

Прем'єр Микола Азаров різко засудив цю боротьбу з пам'ятниками і назвав політсили, які беруть участь у цьому, деструктивними.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: геронтократи і інфантили, політична система
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ