Сб, 2024-10-05, 17:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2024 » Жовтень » 4 » Голодомор 1932-1933 років ПАРЄ визнала геноцидом українського народу
00:00
Голодомор 1932-1933 років ПАРЄ визнала геноцидом українського народу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У четвер, 3 жовтня, Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, що визнає Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу. Про це заявила заступниця голови парламентської фракції "Слуга Народу", членкиня української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

ПАРЄ визнало Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу! Щойно Резолюція "Вшанування 90-х роковин Голодомору - Україна знову стоїть перед загрозою геноциду" була одноголосно прийнята в ПАРЄ. 80 голосів за.

За її словами, документ закріплює, що колишнє керівництво срср навмисно впроваджувало політику, яка призвела до голоду в Україні, прагнучи повністю придушити будь-який український опір тоталітарному комуністичному режиму, підкорити український народ і знищити їхні прагнення та зусилля щодо встановлення незалежної української держави.

Так само, як сьогодні збройні сили рф, сталінський режим у 1932-1933 роках вчиняв кримінальні дії на українській території проти цивільного населення, з очевидним наміром знищити, повністю або частково, український народ як окрему національну спільноту.

За її словами, Асамблея також визначає, що систематичне знищення спочатку політичних і культурних лідерів, які були культурною основою української нації, а потім мільйонів звичайних українців, було свідомо задумане як геноцид.

Окрім того, резолюція робить акцент на нинішньому геноцидному нападі росії.

Так само, як у 1930-х роках, росія знову використовує їжу як зброю, не лише проти України, але й для загострення глобальної продовольчої нестабільності. Блокуючи та погрожуючи суднам у Чорному морі, рф перетворила торгівлю на зброю та порушила постачання зерна до Африки та інших регіонів.

Вона наголосила, що українські фермери стикаються з серйозною нестачею ресурсів, тоді як російські війська навмисно бомбардували сільськогосподарські угіддя, мінували поля та знищували життєво важливу аграрну інфраструктуру.

Лише катастрофа на Каховській греблі завдала збитків у розмірі 387,71 мільйона доларів США, позбавивши зрошення майже 600 000 гектарів сільськогосподарських угідь.

Тому Асамблея визнала Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу та закликає всі національні парламенти, які ще цього не зробили, вчинити так само!

Окрім того, ПАРЄ закликає всі уряди зробити все можливе, щоб допомогти народу України відбити триваючий геноцидальний напад на їхню націю та притягнути до відповідальності винних у злочинах проти людяності та військових злочинах, скоєних у контексті російської агресії.

Як відомо, ПАРЄ прийняла резолюцію про зниклих безвісти та полонених внаслідок агресії рф проти України. Документ передбачає конкретні дії для звільнення полонених та притягнення винних до відповідальності.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 90 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ