Пт, 2024-04-26, 22:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 2 » Голосування за внесення змін до Конституції сфальсифіковано. "Нунсівець" надав докази
11:40
Голосування за внесення змін до Конституції сфальсифіковано. "Нунсівець" надав докази
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв заявляє про фальсифікацію голосування за внесення змін до Конституцію в частині призначення виборів. Ар'єв заявив, що його голос значиться зарахованим за це рішення, хоча його картка перебуває з ним у США, повідомляє Українська правда.

"У вівторок зранку я вилетів до Америки, і в момент голосування за внесення змін до Конституції перебував у літаку. Картка була зі мною", - розповів Ар'єв. За його словами, коли ввечері за київським часом літак приземлився у США, він почав отримувати есемески від знайомих, де повідомлялося, що він голосував за зміни до Конституції.

- У НУ-НС своє бачення, тому й проголосували за зміни до Конституції, переконують у партії
- Конституція порушується постійно, тому опозиція не зможе опротестувати рішення, впевнені в ПР
- Зміни до Конституції було прийнято з порушеннями і будуть оскаржені, але вердикт суду не буде справедливим

На доказ того, що його голос є сфальсифікованим, Ар'єв сфотографувався з власною карткою в руках біля терміналу авіакомпанії Delta в аеропорту міста Вашингтона.

"Я ініціюватиму внутрішнє розслідування у Верховній Раді цієї нахабної фальсифікації. Має бути встановлено, хто й чому виготовив дублікат моєї картки", - додав Ар'єв.

У вівторок, 1 лютого, Верховна Рада внесла зміни до Конституції, закріпивши окремою нормою проведення чергових виборів парламенту останньої неділі жовтня 2012 року, а президента - останньої неділі березня 2015 року. За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №7265 проголосували 310 депутатів при мінімально необхідних 300.

Нагадаємо, 19 листопада 2010 року парламент попередньо схвалив зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів до Верховної Ради у жовтні 2012 року, а виборів президента - у березні 2015 року. Цей законопроект з парламенту надсилали для отримання висновку до Конституційного суду України, і КС визнав цей документ таким, що відповідає Основному закону.

Проти цього рішення виступала опозиція, яка вимагала, щоб наступні парламентські вибори відбувалися у 2011 році.

Зазначимо, що дискусія про те, коли мають пройти чергові парламентські вибори, виникла після ухвалення КС рішення про в редакції 1996 року.

У НУ-НС своє бачення, тому й проголосували за зміни до Конституції, переконують у партії

Депутати від НУ-НС голосували за зміни до Конституції, бо мають своє бачення. Про це повідомив депутат від НУ-НС Юрій Кармазін в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи голосування за внесення змін до Конституції у частині призначення дати наступних виборів президента та Верховної Ради.

"У нас своя фракція, у нас своя демократія. І через те у нас своє бачення", - сказав він. "Принципово ми за те, щоб робити одночасно парламентські і президентські вибори. Я переконаний, що народ змусить усіх іти достроково на вибори. Але достроково одночасно", - вважає депутат.

"Наша позиція була незмінною. Конституційний суд не мав права ухвалювати рішення щодо Конституції, бо це тільки прерогатива Верховної Ради", - сказав Кармазін.

Він також висловив припущення, що "хтось наступний може пересадити всіх шістнадцятьох суддів Конституційного суду, і зробить це законно, тому що наявне перевищення владних повноважень".

Також Кармазін зауважив, що владна верхівка "грається" з Конституцією: "Вони граються нею, якщо стосується президента чи "регіоналів", а я її дотримуюсь".

Відзначимо, що за внесення змін до Конституції в частині призначення дати наступних виборів президента і Верховної Ради проголосував 41 депутат від НУ-НС. Серед них депутати Володимир Ар'єв, Мустафа Джемілєв, Павло Жебрівський, Юрій Кармазін, Владислав Каськів, Юрій Костенко, Геннадій Москаль, Олександр Омельченко, Давид Жванія, Кирило Куликов, Микола Мартиненко, Юрій Ключковський і ще 29 депутатів.

У свою чергу, фракція БЮТ виключила зі свого складу 7 депутатів, які також проголосували за зміни до Конституції.

Нагадаємо, що за ці зміни до Конституції виступали здебільшого "регіонали", тоді як опозиція ініціювала проведення виборів до Верховної Ради в 2011 році.

Конституція порушується постійно, тому опозиція не зможе опротестувати рішення, впевнені в ПР

В опозиції немає шансів оскаржити у Конституційному суді рішення з приводу продовження повноважень Верховної Ради і президента, бо практика порушення Конституції є повсякденною. Про це в ефірі одного із українських телеканалів заявив депутат від Партії регіонів і представник глави держави у парламенті Юрій Мірошниченко, повідомляє ТСН.

"Імовірність дуже мала, що рішення буде скасовано, незважаючи на те, що норма Конституції, яка передбачає персональне голосування, порушується протягом всього часу існування Конституції. Для розвинених демократій це нонсенс, коли систематично Конституція порушується. На жаль, така практика є повсякденною", - визнав Мірошниченко.

За його словами, голосування картками справді затверджено в регламенті. "Натискання кнопки сусідом стає підставою для звернення. Проте ймовірність того, що це може бути підставою для скасування, у цих правових реаліях практично дорівнює нулю", - додав "регіонал".

Мірошниченко відзначив, що демократія полягає у тому, що "право оскаржити будь-яке рішення інституту публічної влади захищено законами". "Якщо хтось сумнівається, то може звернутися до Конституційного суду. Якщо опозиція вважає, що треба звернутися до суду, щоб уточнити, наскільки чисто було дотримано процедуру, то вона має на це право", - додав він.

Проте, як зазначив нардеп, перспектив у такого позову немає.

Відзначимо, в БЮТ заявили, що 25 депутатів, які голосували за продовження повноважень парламенту, не були присутні на засіданні. На думку опозиції, це може стати причиною для позову до Конституційного суду.

Зміни до Конституції було прийнято з порушеннями і будуть оскаржені, але вердикт суду не буде справедливим

Внесені зміни до Конституції будуть оскаржені як такі, що ухвалені з порушенням закону. Про це заявив голова підкомітету з питань виборчого законодавства Сергій Подгорний ("БЮТ-Батьківщина") у коментарі Deutsche Welle.

За словами заступника голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Соболєва, близько 25 депутатів, які нібито проголосували за конституційні зміни, були відсутні в парламенті на той час.

Підставами для оскарження називають не лише порушення процедури голосування, а й суперечності в тексті Основного закону. За словами Подгорного, "внесені зміни передбачають вибори президента останньої неділі березня 2015 року", тоді, як 5-річний термін його повноважень спливає раніше.

"Влада цинічно порушила Конституцію і закон і поставила під сумнів саме право народу обирати собі владу", - сказав президент Аналітичного центру "відкрита політика" Ігор Жданов.

Водночас, він скептично оцінив можливість справедливого вердикту Конституційного суду. На думку експерта, цей орган було сформовано з відданих нинішній владі людей. А раніше КС уже схвалив проголосований Верховною Радою проект конституційних змін і тепер може просто відмовитися розглядати скаргу "бютівців".

Подгорний зазначив, що представники нинішньої влади "бояться виборів, як вогню", оскільки "відчувають, що вже не будуть обрані". Депутат не виключив, що під час внесення наступних змін до Конституції вибори буде відкладено і на ще більший термін. Але виборці можуть просто не дочекатися наступних виборів й зажадати дострокової відставки чинної влади, зазначив Подгорний.

На його думку, обурення виборців може спричинити зростання цін та комунальних тарифів і взагалі подорожчання життя. Жданов погоджується: протестні настрої в суспільстві зростатимуть, а "дії влади негативно вплинули на соціальне самопочуття українців". Але, як сказав експерт, наскільки такі протестні настрої здатні перетворитися на дії і призведуть до позачергових президентських виборів, наразі прогнозувати важко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1247 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ