Сб, 2024-04-27, 01:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 8 » Голова КНР наказав морському флоту готуватися до війни - назріває новий військовий конфлікт
18:56
Голова КНР наказав морському флоту готуватися до війни - назріває новий військовий конфлікт
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Голова КНР Ху Цзіньтао зробив гучну заяву, яка підтвердила чутки, що вже давно циркулюють, про можливість початку нового потужного військового конфлікту. Виступаючи на засіданні Центральної військової комісії, китайський лідер наказав керівництву Військово-морського флоту країни взятися за "посилену підготовку до війни", цитує InoPressa повідомлення газети La Stampa.

Коментуючи заяви Ху, аналітики зазначили, що фразу китайського лідера можна також перевести як "збройна боротьба" або "військова сутичка", але суть висловлювання залишається попередньою. На думку La Stampa, приводом для таких різких заяв могли стати дії США і, зокрема, рішення президента Барака Обами розмістити морських піхотинців в Австралії.

"Пентагон по гарячих слідах спробував знизити значення заяв Ху", - пише видання, відзначаючи, що, зокрема, прес-секретар американського військового відомства Джордж Літтл заявив, що "вони (китайці) мають право розвивати свою військову міць і будувати плани, як і ми". "Але ми постійно звертаємося до наших китайців візаві з проханням про прозорість, і це є частиною відносин, які ми продовжуємо нав'язувати з китайськими військовими", - додав Літтл.

Наразі китайський флот сильно поступається за потужністю американським військам, повідомляє NEWSru.com, посилаючись на радіо "Говорить Москва", думку фахівців. Незважаючи на те, що Китай планує розширити свою присутність у регіоні, армія КНР, хоч і найчисленніша у світі, проте й досі залишається переважно сухопутною, зауважують експерти.

Однак протягом кількох останніх років Пекін через свої морські амбіції інвестує значні кошти в розвиток військово-морського флоту. Найяскравішим прикладом цього може бути придбання і модернізація колишнього радянського авіаносця. Міжнародні експерти неодноразово відзначали, що військові амбіції Китаю збільшуються з загрозливою швидкістю.

Втім, на думку аналітиків, "воювати" Китай готується не з Америкою, а з В'єтнамом і Філіппінами. Ці країни, як і КНР, США, Малайзія і Бруней, вже довший час борються за право контролювати спірні острови у Південно-Китайському морі в надії знайти там запаси нафти і газу. При цьому, на думку спостерігачів, саме у США найбільше шансів скласти реальну конкуренцію Китаю у цьому питанні.

Ймовірно тому заклик "посилити і модернізувати" флот Китаю пролунав напередодні щорічної зустрічі представників КНР і США, в рамках якої проходять переговори, пов'язані з поділом впливу в Південно-Китайському морі. Американські військові, втім, заявляють, що не чекають від Ху Цзіньтао прояву агресії.

15 жовтня влади Китаю та В'єтнаму підписали угоду про посилення військової співпраці, що передбачає розширення контактів між військовим керівництвом двох країн з метою послабити напруженість між двома країнами.

Відзначимо, що в Міністерстві оборони США стурбовані зростанням військової могутності Китаю. Американські військові експерти підготували доповідь, з якої випливає, що, враховуючи темпи розвитку китайської армії, вже до 2020 року вона стане цілком сучасною.

У свою чергу, прем'єр-міністр В'єтнаму влітку видав декрет про порядок військового призову у разі загострення конфлікту з Китаєм через спірні території в Південно-Китайському морі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Голова КНР Ху Цзіньтао
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ