Чт, 2024-04-18, 02:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 2 » Голова Меджлісу каже, що ФСБ надає для розколу кримських татар близько 20 млн доларів
16:16
Голова Меджлісу каже, що ФСБ надає для розколу кримських татар близько 20 млн доларів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що ФСБ (Федеральна служба безпеки Росії - ред.) виділила на діяльність проти Меджлісу і для здійснення розколу серед кримських татар близько 20 млн доларів.

Джемілєв заявив, що російські спецслужби спланували низку операцій, які мали здійснити, зокрема, за допомогою українських правоохоронних органів, пише газета "Сегодня".

"Після моїх заяв в пресі про те, що російська розвідка працює проти кримських татар, приходили з СБУ і теж цікавилися, звідки у мене такі відомості. А як я міг їм докладно розповідати про джерела інформації, якщо там розписується, які повинні проводитися операції та дії проти Меджлісу руками українських СБУ, прокуратури, ДПА та інших служб?" - розповів лідер кримських татар.

Джемілєв зазначив, що Крим завжди розглядався як регіон, "де є стратегічні інтереси Росії".

"Робиться велика робота, щоб посилити опозиційні нам сили. Завдання їхнє - послабити Меджліс. І це вже не мої слова, а формулювання МЗС України", - повідомив Джемілєв.

За його словами, до нього постійно надходить інформація про підготовку операції проти Меджлісу.

"Інформація, датована травнем цього року, містить близько півтора десятка пунктів спланованих заходів проти Меджлісу. Наступна інформація, датована жовтнем цього року, містить близько десяти пунктів. Ще раніше надійшла інформація, ніби ФСБ виділяє на діяльність проти Меджлісу і для здійснення розколу серед кримських татар близько 20 млн доларів", - наголосив Джемілєв.

Політик також повідомив, що щодо цього спеціально запрошував у гості до Криму екс-главу СБУ Валентина Наливайченка, "щоб порадитися з ним щодо можливих контрзаходів".

"Він підтвердив, що теж має відомості про виділені кошти на ці цілі, але сказав, що навряд чи зможе чимось допомогти, оскільки нині він не при справах", - повідомив Джемілєв.

Водночас, він заявив, що нинішній прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов, який раніше мав конфлікти з кримськими татарами, коли працював на посаді міністра внутрішніх справ республіки, підтримує Меджліс.

"Могильов відповів у тому сенсі, що кримських татар в цілому представляє все-таки Меджліс, а не якийсь "Себат" чи інші дрібні угруповання. Тобто людина явно нам не симпатизує, але він - прагматик, а це дуже важливо для керівника автономії", - додав Джемілєв.

Раніше ЗМІ повідомляли, що народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Джемілєв заявив про завершення політичної кар'єри. Він пообіцяв не брати участі у парламентських виборах і не висуватися на посаду голови Меджлісу.

Проте на початку листопада очільник Меджлісу Джемілєв спростував повідомлення ЗМІ про ймовірне завершення його політичної кар'єри.

Пізніше лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що російська розвідка планує усунути його.

Нагадаємо, що 21 листопада в Сімферополі пройшли два альтернативні мітинги кримських татар - проти і на підтримку Меджлісу та його лідерів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: Мустафа Джемілєв
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ