Пт, 2024-04-26, 20:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 26 » Голова Нацбанку відкрив секрет походження своїх 150 мільйонів гривень
21:44
Голова Нацбанку відкрив секрет походження своїх 150 мільйонів гривень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Глава Національного банку Сергій Арбузов пояснив, де зміг заробити 150 млн гривень і чи сплачені з них податки, а також чому він не користується ідентифікаційним кодом, передає "Зеркало недели".

"Гроші були зароблені, коли я працював у комерційному банку. Я робив інвестиції, досить давно працюю у банківській системі, розумію, що таке інструмент ОВДП, інші інвестиційні інструменти, а 2008-2009 роки взагалі відрізнялися динамічністю цін на активи ... Насправді смішна історія виходить. Де ці 150 млн фігурують? У декларації. Раз у декларації - значить, податком вони обкладені. Це результат, який підтверджений первинними документами - відповідними договорами, і він перевірявся податковою адміністрацією", - розповів Сергій Арбузов.

"І якщо б я не був у стані вдало вкласти свій капітал і заробити, то який же з мене був би комерційний банкір? Як же я буду керувати чужими грошима, якщо своїми управляти не можу?", - сказав глава НБУ.

"У мене є код - я використовую для цього номер паспорта. Для цього я звернувся в податкову - мені там відмовили. Після цього я звернувся до суду, і мені там дозволили використовувати для ідентифікаційних потреб номер паспорта. Я не роблю операцій без ідентифікації - кожна з них ідентифікована номером паспорта", - пояснив Арбузов.

Нагадаємо, Сергій Арбузов був призначений на посаду голови Національного банку в грудні 2010 року, змінивши на цій посаді колишнього главу НБУ Володимира Стельмаха, п'ятирічна каденція якого закінчилася ще два роки тому. До цього Арбузов у вересні 2010 року був введений в правління Нацбанку, ставши першим заступником Стельмаха. Ще раніше - був призначений головою наглядової ради державного "Укрексімбанку".

Серед інших необхідних документів, які новопризначений глава НБУ надав для схвалення його кандидатури Верховною радою, депутатам була роздана декларація про доходи Сергія Арбузова, в якій значився отриманий в 2010 році дохід у розмірі 150 млн гривень. Ця сума спровокувала хвилю обговорення, як серед народних депутатів, так і в ЗМІ. Зокрема, питання викликало саме джерело таких значних доходів, оскільки зазначена в тій же декларації вартість активів, що належать Арбузову була набагато меншою, ніж отримані доходи.

Крім того, серед поданих документів також була і довідка про те, що Арбузов за рішенням суду може не користуватися ідентифікаційним кодом. У зв'язку з цим депутати висловлювали думку, що таким чином Арбузов може приховувати фінансові операції, що проводяться ним, що недопустимо для майбутнього головного банкіра країни.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ