Ср, 2024-04-24, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 15 » Головному командирові УПА Василю Куку поставили пам’ятник
12:16
Головному командирові УПА Василю Куку поставили пам’ятник
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  В містечку Красне неподалік Буська, 12 вересня відбулось відкриття пам’ятника генерал-хорунжому, останньому головному командирові УПА, голові Проводу ОУН в Україні, генеральному секретареві УГВР Василеві Куку. Про це повідомила прес-служба КУН.

Скульптор пам’ятника Микола Малишко, який виконав роботу в українському військовому стилі. Пам’ятник нагадує хрести на козацьких могилах та військові хрести на могилах Січових Стрільців. На відкриття прибули депутати Верховної та місцевих рад, делегації громадських організацій та політичних партій не лише Львівщини, а й сусідніх областей та міста Києва. Серед присутніх – делегація братства ОУН-УПА на чолі з головою Михайлом Зеленчуком, а також громадський діяч Ірина Калинець, історик, директор Центру дослідження визвольного руху Володимир В’ятрович та син Василя Кука – Юрій.

Голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Зеленчук закликав усіх присутніх не припиняти боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу і не дозволити, щоби вороги знову панували на нашій землі, передає ЗІК.

Зі словом до громади звернувся голова Львівської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Микола Пшевлоцький, який наголосив, що ідеї та чин Української Повстанської Армії та Кука є неабияк актуальними в наш час.

"Безприкладна готовність та самопожертва до боротьби, до того, щоб віддати життя за свою правду, за свою істину, за свою землю, за свій народ сьогодні для нас теж має бути взірцем. Рівно ж як і взірцем має бути наша твердість і непоступливість, особливо в нинішніх політичних умовах, коли бачимо дуже багато готових до колаборації із репрезентантом ворожої антиукраїнської політичної сили. Зрештою, таким високим взірцем служіння нації, національній ідеї, служіння Україні є життєвий чин Василя Кука…", – зазначив Пшевлоцький.

Депутат Львівської обласної ради, член обласного проводу Конгресу Українських Націоналістів Михайло Вовк у своєму виступі зокрема зазначив, що "ми – славний народ і маємо обрати національно-свідомих людей, і куди б не кидала нас доля ми повинні стверджувати: я – українець і я гордий з цього!"

Зазначимо, що пам'ятник загиблим героям Української повстанської армії відкрили на Волині. Як повідомили у прес-службі ВМГО "Національний Альянс", монумент встановлено у селі Гаразджа Луцького району з ініціативи ветеранів УПА.

На пам'ятнику написано: "Борцям за волю України, що полягли на цьому місці в листопаді 1946". Загалом за п'ять років спільними зусиллями ветеранів УПА вдалося встановити лише 8 імен вояків, які загинули у бою на цьому місці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1074 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ