Чт, 2024-04-25, 08:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 16 » Головну мету опозиції повідомив Яценюк: імпічмент Януковича і відставка депутатів ПР
12:08
Головну мету опозиції повідомив Яценюк: імпічмент Януковича і відставка депутатів ПР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Юлія Тимошенко та Юрій Луценко вийдуть на свободу, коли українці вийдуть на вулицю. Про це заявив на мітингу "Вставай, Україно!" в Ужгороді в п’ятницю, 15 березня, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що мало хто сподівався, що в таку негоду в Ужгороді відбудеться багатотисячний мітинг, та подякував усім, хто приїхав на акцію "Вставай, Україно!", повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми тут для того, щоб сказати, хто в нашій країні керує і яку країну ми хочемо побачити. Ми як опозиція зібралися разом для того, щоб отримати підтримку мільйонів українців, щоб повернути кожному з вас, хто голосував за нас на виборах, ту велику честь, яку ми отримали завдяки цим виборам", - наголосив він.

Голова фракції "Батьківщина" наголосив, що влада сьогодні має тільки одну мету – "налякати будь-кого, хто встає проти цього режиму, хто каже своє "ні" цьому режиму, будь-кого, хто думає, хто здатний говорити, підняти людей і боротись за свої права": "Саме тому ми розпочали акцію "Вставай, Україно!" У тому числі завдяки волі кожного з вас, завдяки позиції кожного українця режим зрозуміє, що він не вічний і що не вони володіють країною, а кожен громадянин держави".

Яценюк наголосив, що акція "Вставай, Україно!" має на меті відставку президента Януковича. "Найбільше зло сьогодні в країні – це особисто президент Янукович і Партія регіонів. І вони повинні бути відправлені у відставку".

Він наголосив, що опозиція має пакет вимог до влади. Зокрема, це скасування пенсійної та медичної реформ, ухвалення закону про освіту, "який дасть можливість отримувати не просто диплом, а освіту". Опозиція, за його словами, вимагає також ухвалення нового Податкового кодексу.

"Ми вимагаємо, щоб вони внесли до парламенту всі закони, які роблять Україну європейською державою. Ми вимагаємо пакет законів про європейську інтеграцію країни", - наголосив Яценюк.

Опозиція вважає необхідним негайне ухвалення рішення про вибори мера Києва і київської міської влади "і всюди, де Партія регіонів боїться виборів, бо розуміє, що їх програє". Також опозиційні сили вимагають розслідувати фальсифікації на виборах до парламенту, незаконність позбавлення мандатів депутатів, зокрема Сергія Власенка як захисника Тимошенко.

Яценюк наголосив, що опозиція вимагає, щоб президент Янукович прийшов до парламенту. "Хай прийде і скаже, що він буде робити в країні. І ми йому скажемо, що будемо робити в країні, в тому числі по відношенню до офісу президента Януковича. А це – Януковича у відставку і ухвалення закону про імпічмент президента України".

"Ми хочемо, щоб наші політичні побратими, Юлія Тимошенко, яку Янукович закрив в тюрму, і Юрій Луценко, який також зараз в тюрмі, - йшли на свободу. Вони вийдуть на свободу тільки тоді, коли ми з вами вийдемо на вулиці", - наголосив Яценюк.

Він наголосив, що незважаючи на сніг та мороз, декілька тисяч людей "прийшли сказати своє "ні" Януковичу". "Люди прийшли сказати своє бачення того, яка має бути країна. За відставку цього президента. За нову українську державу, незалежну державу".

"Акція "Вставай, Україно!" дійсно почала розвиватись. Люди перестали боятися, почали приходити й казати, що вони керують в цій державі. Ми в цьому випадку тільки виконуємо волю тих людей, які за нас голосували. А за нас проголосували мільйони українців - більше 50 відсотків", - підкреслив він.

"Ми вдячні кожному, хто приходить і каже своє "ні" Януковичу і "так" - незалежній Україні", - наголосив Яценюк.

Наприкінці він закликав усіх долучитися до всеукраїнського маршу "Вставай, Україно!", який відбудеться в Києві 18 травня. "Просимо вас прийти і сказати цій владі своє слово. Сказати, що ми в цій країні будемо керувати і ми разом, як українська політична нація, як достойні громадяни нашої держави, будемо разом перемагати", - наголосив він.

Зазначимо, що в Ужгороді у п'ятницю 15 березня відбувся організований опозицією марш "Вставай, Україно!". У прес-службі "Батьківщини" повідомили про те, що акція зібрала "більше трьох тисяч закарпатців", а прес-служба ВО "Свободи" говорить про п'ятитисячний марш.

У зв'язку зі складними погодними умовами і поганої ситуації на дорогах, марш в Ужгороді розпочався з "незначним запізненням". Частині учасників не вдалося дістатися до місця проведення акції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: відставка депутатів ПР, мета опозиції, імпічмент Януковича, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ