Пт, 2024-03-29, 10:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 22 » Гонконг назвали найдорожчим містом світу для іноземців
21:24
Гонконг назвали найдорожчим містом світу для іноземців
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Найдорожчим містом світу для іноземців, за версією консалтингової групи Mercer Human Resource, у 2016 році став Гонконг, який обігнав за цим показником столицю Анголи Луанду, яка лідирувала в рейтингу з 2013 року.

Луанда перемістилася на 2-ге місце, зниження її рейтингу в поточному році експерти пов'язують з ослабленням місцевої валюти.

Цюрих і Сінгапур зберегли свої минулорічні позиції і посідають третю і четверту сходинки списку відповідно. Токіо повернувся до топ-10, піднявшись з 11-го на п'яте місце.

Вперше в десятку найдорожчих для іноземних фахівців міст потрапила Кіншаса - столиця Демократичної Республіки Конго здобула шосте місце. Також до топ-10 увійшли Шанхай, Женева, Нджамена і Пекін.

Багатьох дивує, що в подібні рейтинги потрапляють такі міста, як, наприклад, столиця Чаду Нджамена, хоча Чад - одна з найбідніших країн на планеті. Аналітики пояснюють таку високу вартість життя в таких місцях необхідністю імпортувати практично всі товари повсякденного користування.

Москва перемістилася аж на 17 позицій вниз - з 50-го на 67-ме місце, Осло - на 21 сходинку, до 59-ї, що пояснюється обвалом рубля і норвезької крони до долара США на тлі падіння нафтових цін. При цьому Санкт-Петербург зберіг торішнє 152-ге місце.

Найдорожчими містами для проживання іноземців в цьому році є столиця Намібії Віндхук, Кейптаун (ПАР) і Бішкек.

За останній рік Лондон опустився на п'ять позицій - до 17-го місця, шотландський Абердин перемістився на 85-й рядок, Бірмінгем - на 96-ту, Глазго посідає 119-те місце, втративши 10 позицій, і північноірландський Белфаст - на 134-му місці.

При цьому німецькі міста піднялися в рейтингу Mercer: Мюнхен тепер має 77-ме місце, Франкфурт - 88-ме, Дюссельдорф - 107-ме.

Через зміцнення долара міста США помітно підвищили позиції в рейтингу: Нью-Йорк залишається лідером, перемістившись з 16-го на 11-те місце, за ним ідуть Сан-Франциско (26-те) і Лос-Анджелес (27-ме).

Найдорожчим містом Південної Америки залишається Буенос-Айрес, незважаючи на падіння відразу на 22 пункти - до 41-го місця в загальному заліку.

За даними дослідження, щомісячна плата за двокімнатну квартиру класу "люкс" необлаштованої в Луанді становить 6,7 тис дол, в Лондоні - менш як 4,6 тис дол, а в Сіднеї - трохи більше ніж 2,6 тис дол. Пара джинсів, куплених у Буенос-Айресі, обійдеться майже втричі дорожче, ніж у Нью-Йорку - 134,88 дол, а чашка кави в московському кафе - вчетверо дорожче, ніж у Йоганнесбурзі.

Обід у ресторані швидкого харчування в Гонконзі буде коштувати 4,83 дол, в Лондоні - 6,43 дол, в Нью-Йорку - 7,82 дол, а в Москві - 3,03 дол.

Mercer складає свій ренкінг вже 22 роки. При оцінці дорожнечі проживання в 209 найбільших містах світу консалтингова компанія враховує близько 200 різних параметрів. Переміщення міст вгору або вниз за списком визначається в першу чергу динамікою курсу нацвалюти до долара США за попередні 12 місяців і динамікою цін за цей же період в порівнянні з Нью-Йорком, дані по якому прийнято за базу.

Передбачається, що дані Mercer будуть враховувати транснаціональні компанії при виборі місць максимальної концентрації робочої сили і при розрахунку компенсації для іноземних фахівців.   

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: Гонконг, найдорожче місто світу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ