Ср, 2024-04-24, 05:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 9 » Гостинний двір горів у Києві. ВІДЕО
14:58
Гостинний двір горів у Києві. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У суботу вночі, 9 лютого, в Подільському районі Києва в будівлі історичного Гостиного двору, зведеного на місці старого в 1809 році, в горищному приміщенні виникла пожежа на площі 200 кв. м., передає Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ГСЧС.

Пожежа спалахнула о 2.14 в горищному приміщенні. У результаті пожежі вогнем пошкоджено конструктивні елементи покрівлі. Жертв і постраждалих немає.

До ліквідації пожежі залучено 19 відділень Головного управління ДСНС України в м.Києві. У 6:30 пожежу локалізовано, триває її ліквідація.

Причина НС та збиток з'ясовуються.

Як повідомили агентству активісти Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР), які мирно протестують в будівлі проти знищення Гостиного двору в Подільському районі м.Києва, пожежа була дуже сильною.

"Близько Гостиного двору 8-9 пожежних машин, близько 3 машин "швидкої". Пожежники намагаються відкачувати дим і поливають дах водою. Площа пожежі дуже велика. Вся Контрактова площа в диму", - зазначив на своїй сторінці в Facebook лідер КУПР Сергій Мельниченко з посиланням на очевидців.

Як повідомлялося, Київська міська рада 20 вересня 2012 виділила ПАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" земельну ділянку площею 1,02 га в Подільському районі столиці в оренду на 5 років для реконструкції Гостиного двору під торгово-офісний центр з благоустроєм і гостьовою стоянкою.

Раніше 19 липня 2012 Окружний адміністративний суд Києва відмовився припинити дію постанови Кабінету міністрів № 1380 від 15 серпня 2011 про виведення Гостиного двору з Державного реєстру пам'яток архітектури і зупинити будівельні роботи на його території.

До цього, Кабінет міністрів постановою під № 1380 від 15 серпня 2011 виключив будівлю Гостинного двору зі списку пам'яток архітектури. Згідно з документом, будівлю виключено з переліку об'єктів, що перебувають під охороною держави.

Президент України Віктор Янукович 3 серпня підписав закон, який передбачає виключення Гостиного двору з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

У відповідь на плани влади зробити в Гостиному дворі торговий центр і частково його перебудувати київські активісти почали акцію протесту. На території Гостинного двору з літа знаходяться кияни, які захищають історичну будівлю від початку реконструкції та здійснення перебудови.

20 грудня директор "Укрреставрації" Дмитро Ярич заявив, що підприємство має дозвільні документи на реконструкцію Гостиного двору.

Довідка

Гостинний двір - торговий комплекс на Контрактовій площі в Києві, зведений за проектом італійського архітектора Луїджі Руска в стилі класицизму в 1809 році. Це монументальний торгівельний комплекс у вигляді замкнутого прямокутника з внутрішнім службовим приміщенням, до якого вели шість воріт. Але відразу його завершити не вдалося, тому був побудований тільки перший поверх будівлі, хоча за планом архітектора їх повинно було бути два. Перша реконструкція була проведена в 1828 році першим головним архітектором Києва А. І. Меленським після пожежі, а в другій половині XIX ст. будівлю було знову перебудовано (замуровано аркові галереї). Наступна масштабна реконструкція була проведена в 1980-1982 роках до святкування 1500-річчя Києва під керівництвом архітектора В.П.Шевченка. Тоді ж надбудували другий поверх, як це і було заплановано ще першим проектом, і оновили будівлю зсередини.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: Гостинний двір, Києві
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ