Пт, 2024-04-26, 12:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 1 » ГПУ відмовилася відпускати Луценка і Філіпчука на поруки депутатів
20:44
ГПУ відмовилася відпускати Луценка і Філіпчука на поруки депутатів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральна прокуратура України відмовилася звільнити з-під варти екс-голову Міністерства внутрішніх справ, лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка на поруки депутатів Верховної Ради, повідомляє прес-служба політсили.

За інформацією прес-служби, лист з відмовою від заступника генпрокурора Рената Кузьміна отримав депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак, який подавав у Генпрокуратуру клопотання близько 100 депутатів з проханням звільнити з-під варти Луценка і колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

У відомстві вважають, що в справах є дані про змогу Луценка перешкоджати встановленню істини у справі і ухилятися від слідства й суду, і посилаються на ухвалу Печерського суду.

"Наведені в судових рішеннях мотиви свідчать, що, перебуваючи на волі, Луценко і Філіпчук не виконуватимуть процесуальних рішень і матимуть можливість ухилятися від слідства і суду, а ваше поручительство не забезпечить їхньої належної поведінки", - наводить прес-служба "Народної самооборони" слова Кузьміна.

У листі Генпрокуратури мовиться, що "в даний час підстави для зміни запобіжного заходу Філіпчуку і Луценку відсутні, у зв'язку з чим слідчим у справах за вашим клопотанням винесено відповідні ухвали про відмову в їх задоволенні".

"Це не викликає ніякого сильного здивування. Близько 100 депутатів підписалися під клопотанням узяти на поруки наших товаришів, але чомусь Генеральна прокуратура вважає, що ми не можемо забезпечити їхню участь в слідчих діях (хоча слідчі дії вже давно завершено) і не можемо також забезпечити їхньої явку до суду", - заявив Гримчак.

На думку депутата, відмова відомства - це чиста політика: "Коли 100 депутатів Верховної Ради щось гарантують, то, напевно, це все ж таки чогось варте! Але для Генпрокуратури що 100 депутатів, що 200 депутатів - це не має жодного значення, бо в даному випадку виконується політичне замовлення".

Гримчак зазначив, що депутати зверталися з клопотанням до генерального прокурора, а отримали відповідь від його заступника: "Напевно, генеральний прокурор не хоче залишати слідів своєї діяльності. У нас завжди відповідають заступники".

На даний момент Луценко перебуває в Лук'янівському СІЗО. Кримінальну справу проти нього було порушено ще 5 листопада. Підставою для порушення стали обставини кар'єри, яку зробив його особистий шофер Леонід Пріступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 роки, коли Луценко двічі був міністром.

Окрім зловживання службовим становищем, йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яке об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценкові інкримінують ще й дуже шикарне святкування Дня міліції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 917 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ