Чт, 2024-04-25, 17:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 2 » ГПУ викликає на допит нардепів з "Опоблоку"
18:13
ГПУ викликає на допит нардепів з "Опоблоку"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральний прокурор України Віктор Шокін підтвердив намір слідства викликати на допит народних депутатів фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Вадима Новинського і Наталію Королевську.

Народним депутатам від "Опозиційного блоку" Вілкулу та Королевській надіслані повістки на допит у Генеральній прокуратурі на 5 листопада, повідомив генеральний прокурор України Віктор Шокін на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

За його словами, сьогодні у Верховній Раді "була спроба викликати на допит кількох представників "Опозиційного блоку" - це Вілкул, Королевська та Новинський".

Окрім того, сказав Шокін, "були надіслані повістки на четвер, 5 листопада, про виклик цих людей до Генпрокуратури. Я маю на увазі пана Вілкула та пані Королевську".

Шокін також запевнив, що якщо вина народних депутатів від "Опозиційного блоку" буде доведена після допитів та інших процесуальних дій, то слідчі внесуть до Верховної Ради відповідні подання про притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності.

Водночас Шокін не пояснив, у якій справі ГПУ викликає на допит народних депутатів від "Опозиційного блоку" Наталію Королевську та Олександра Вілкула.

За словами Шокіна, слідчий не уповноважував його це розголошувати.

"Давайте ми почекаємо, поки допит пройде. Слідчий мене не уповноважував вам сказати, у якій саме справі. Це ж не одна справа", - сказав генпрокурор.

Як пише "РБК-Україна", Вадим Новинський повертається із Санкт-Петербурга (РФ) до України. Про це повідомила помічник нардепа Тетяна Кириченко.

"Він на шляху з Петербурга", - сказала Кириченко та повідомила, що близько 18-ї години планується запис відеозвернення нардепа в його громадській приймальні стосовно інциденту в парламенті щодо намагання слідчого МВС вручити повістку на допит Новинському в ході Погоджувальної ради.

Зазначимо, раніше у ЗМІ повідомлялося, що Новинський відвідував родину у Санкт-Петербурзі в Росії.

Шокін додав, що ГПУ має намір викликати на допити не тільки народних депутатів від "Опозиційного блоку".

"Те, що ми викликаємо (на допит) Вілкула, Королевську, не означає, що це вже все. Будуть і інші особи. Повірте мені. І не тільки з "Опозиційного блоку", а й з інших блоків. Для нас не має значення партійна належність. Мають значення тільки порушення закону. Якщо вони є, якщо вони доказові, буде покарання", - заявив генпрокурор.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 листопада, начальник відділу Головного слідчого управління МВС Василь Сміх, на Погоджувальній раді заявив про намір вручити повістку народному депутату від "Опозиційного блоку" Новинському.

Водночас голова ВР Володимир Гройсман перебив представника МВС і попросив його зачекати за межами зали, де проходить Погоджувальна рада, не давши закінчити виступ.

Згодом голова фракції "БПП" Юрій Луценко повідомив, що, крім Новинського, слідчі збиралися вручити повістки депутатам від "Опозиційного блоку" Олександру Вілкулу та Наталії Королевській.

Раніше президент України Петро Порошенко, коментуючи затримання бізнесмена і лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана, заявив, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: допит нардепів Опоблоку, ГПУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ