Пт, 2024-04-26, 00:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 21 » ГПУ завершила досудове слідство проти Тимошенко та висунула нові звинувачення (ВІДЕО)
18:44
ГПУ завершила досудове слідство проти Тимошенко та висунула нові звинувачення (ВІДЕО)
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Генеральна прокуратура України об'єднала в одне провадження дві кримінальні справи, що розслідуються проти неї, висунула нові звинувачення і завершила досудове слідство.

"За дві години вони пред'явили нові звинувачення... Об'єднали все, що в них було з виплати пенсій, щодо кіотських грошей, разом зі спеціалізованими машинами для сільської місцевості в одну справу, втретє пред'явили мені звинувачення щодо пенсій і вдруге щодо машин... Після висунення такого об'єднаного звинувачення вони за дві години пред'явили експертизи, допитали і закрили досудове слідство", - сказала Тимошенко у понеділок журналістам у Києві після допиту в Генеральній прокуратурі України, повідомляє її прес-служба.

При цьому лідер "Батьківщини" наголосила, що всі ці процесуальні дії було здійснено протягом двох годин. "Це безпрецедентно швидко. Я думаю, що ніде більше в світі таких прикладів немає, щоб за дві години провели всі слідчі дії й одразу закривали досудове слідство і пред'являли матеріали для ознайомлення", - сказала Тимошенко. На її переконання, це свідчить про те, що "незабаром судитимуть сталінськими трійками".

Тимошенко також повідомила, що, згідно з матеріалами справи, Інститут держави і права ім. Корецького відмовив Генпрокуратурі у проведенні експертизи.

"Вони не захотіли освячувати їхню махрову неправду і не захотіли брати участь у політичних репресіях. Приємно, що не всіх у нашій країні можна зламати", - зазначила вона і подякувала співробітникам цього інституту. Вона висловила подяку експертам, які відмовились брати участь "у цих брудних переслідуваннях".

Тимошенко пояснила, що таким чином, наразі після завершення досудового слідства вона знайомитиметься з матеріалами справи. Також Тимошенко додала, що поки їй невідомо, коли її викличуть наступного разу для ознайомлення з матеріалами.

"Я думаю, що для цього у них буде окремий виклик до прокуратури", - припустила вона.

Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України підтвердило інформацію про завершення досудового слідства у кримінальній справі про перевищення службових повноважень і зловживанні владою екс-прем'єр-міністром України Тимошенко і про те, що дві кримінальні справи стосовно Тимошенко об'єднано в одне провадження.

Раніше стосовно Тимошенко було порушено дві кримінальні справи: першу - за нецільове використання коштів, отриманих в результаті продажу квот у рамках Кіотського протоколу, другу - за фактом заподіяння шкоди державному бюджету при закупівлі в 2009 році тисячі автомобілів Оpel Сombo.

Щодо Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Сама Тимошенко пояснює цю ситуацію політичними переслідуваннями і бачить у них слабкість влади.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ