Пт, 2024-04-19, 14:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 1 » ГПУ зробила величезну дурницю, відмовивши Тимошенко у відвідуванні Брюсселя, вважають у Європі
15:11
ГПУ зробила величезну дурницю, відмовивши Тимошенко у відвідуванні Брюсселя, вважають у Європі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейські дипломати вважають "величезною дурницею" відмову Генпрокуратури дозволити Юлії Тимошенко поїздку до Брюсселя, пише "Комерсант-Україна".

Про це дипломати заявили в неофіційних бесідах. "На минулому тижні європейські дипломати в бесідах зізнавалися, що вважають "ключовим і знаковим" рішення слідчого з даного питання", - пише газета.

- У Європарламенті розчаровані рішенням Генпрокуратури не пустити Тимошенко до Брюсселя

"Якщо прокуратура скаже, що Тимошенко хоче втекти, ніхто цьому не повірить. Таке рішення стане визначальним у нашій оцінці того, що відбувається в Україні", - заявив представник однієї з країн ЄС. У той же час, як пише газета, прихильники Тимошенко мають намір домогтися, щоб реакція Заходу на таке рішення Генпрокуратури "була якомога жорсткішою".

Радник Тимошенко із зовнішньополітичних питань Григорій Немиря заявив: "Я вилітаю в Брюссель, де зустрінуся з представниками Єврокомісії та інших відомств ЄС. Не сумніваюся, що вже невдовзі ми побачимо їхню реакцію на безпрецедентні авторитарні дії української влади". Він відмовився уточнювати, які заходи впливу щодо України запропонує Брюссель, однак провів паралель між подіями в Україні та Бєларусі.

Як відомо, Рада міністрів закордонних справ ЄС схвалила санкції щодо Мінська, зокрема заборонила в'їзд до Євросоюзу 158 бєларуським чиновникам. Натомість джерела газети в дипломатичних колах прогнозують, що ЄС не стане офіційно заявляти про санкції щодо України.

"Рішення по Україні ще не прийнято, але можливість запровадження санкцій поки не обговорюється - здається, точка неповернення ще не пройдена", - сказав один зі співрозмовників видання в Брюсселі.

Раніше Генпрокуратура вже відмовляла Тимошенко в задоволенні її клопотання про можливість поїздки до Брюсселя. Тоді відмова слідчих було мотивовано тим, що запрошення на її ім'я відвідати Брюссель було подано англійською мовою, тобто без перекладу.

Після чого адвокат Тимошенко Богдан Ференц заявив, що подасть до прокуратури легалізовані переклади українською мовою запрошень до Брюсселя.

Як повідомляв голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тешейра, президент Європарламенту Єжи Бузек планує зустрітися з Тимошенко в Брюсселі вранці 2 лютого.

Після цього начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький заявив, що слідчий сам ухвалюватиме рішення про виїзд лідера партії "Батьківщина" Тимошенко до Брюсселя.

За його словами, слідчий як процесуально самостійна особа має право, а не обов'язок вирішувати - задовольняти чи не задовольняти відповідне клопотання. "Якщо він вирішить за потрібне, так і буде, якщо це не заважатиме слідству", - сказав тоді Каліфіцький.

У Європарламенті розчаровані рішенням Генпрокуратури не пустити Тимошенко до Брюсселя

У Європейській народній партії розчаровані рішенням Генпрокуратури України заборонити лідеру партії "Батьківщина" Тимошенко відвідати Брюссель, повідомляє Deutsche Welle.

Депутат Європарламенту від ЄНП Маріо Давид заявив, що дуже розчарований повідомленням про те, що Тимошенко не відпустили за кордон. "Боюся, що ми повинні висловити жаль. Це недобре для продовження зв’язків між Україною та Європейським Союзом. Запрошення Європейської народної партії не було пропозицією Юлії Тимошенко втікати. Навпаки, ми прагнули обговорити роль партії та її самої у майбутньому України", - зазначив Давид.

Він висловив переконання, що Тимошенко не мала наміру тікати з країни. Цей мотив ГПУ, на думку депутата Європарламенту, здається не лише неприйнятним, а й просто смішним. В дипломатичних колах Брюсселя наголошують, що "переслідування Тимошенко має яскраве політичне забарвлення".

Дипломати припускають, що можуть бути справи, за які екс-прем’єр має відповідати. Але у них викликає велике здивування те, в який спосіб вони ведуться, а також факти арештів колишніх членів уряду Тимошенко.

У кулуарах у Брюсселі лунають припущення про те, що президент України Віктор Янукович боїться більше Тимошенко в Брюсселі, аніж обвинувачень київської влади в політичних репресіях, що надійшли б з боку ЄС. Аналізуючи ситуацію, дипломати ЄС вказують на те, що будь-яка ситуація – чи дозвіл Тимошенко виїхати до Брюсселя, чи заборона – мала б негативний розвиток для українського президента.

"Якщо Генпрокуратура не дозволяє, то Тимошенко використає це на свою користь, як приклад політичного переслідування. Якби вона приїхала, то говорила про негативний розвиток ситуації у державі", - цитує DW європейських дипломатів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 913 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ