Пт, 2024-04-26, 05:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 31 » Грач створює опозиційну комуністичну партію
16:17
Грач створює опозиційну комуністичну партію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Скандальний лідер кримських комуністів Леонід Грач, якого виключили з КПУ за критику Партії регіонів, збирається створити нову Комуністичну партію, яка стане противагою Компартії Петра Симоненка, що наразі існує.

"В понеділок або у вівторок ми зберемося з товаришами і ухвалимо необхідні рішення, аж до створення нової політичної сили. Секретарі первинних парторганізацій Ялти вже поставили питання про те, що потрібно створювати нову партію, щоб перемогти верхівку КПУ на чолі з Симоненком", - заявив Грач виданню "КоммерсантЪ-Украина".

- Тимчасовий притулок комуністам-втікачам дасть "Народно-опозиційний союз Криму"
- Наталія Вітренко вважає цікавою розмову про єднання з Грачем

Народний депутат упевнений, що нова партія об"єднає комуністів, незадоволених нинішньою КПУ, не тільки в Криму, а й в інших регіонах. Назву нової політичної сили ще не визначено.

"У ній неодмінно буде слово "комуністична", а що далі - ще не вирішено", - зазначив Грач.

Представники КПУ не приховують, що найближчими місяцями в Криму вестиметься боротьба двох компартій - чинної і створюваної - за підтримку рядових комуністів.

"Співбесіда проводитиметься практично з кожним членом партії. За кожною місцевою організацією закріплені члени ЦК, зокрема депутати. Вони особисто виїжджатимуть до Криму", - розповів член ЦК КПУ народний депутат Олександр Голуб.

Голуб упевнений, що партійна ініціатива Грача не має перспективи. "У нас вже існує півдюжини псевдокомуністичних партій, і доля їхня досить сумна", - пояснив він.

Тим часом практика парламентських виборів свідчить, що навіть за відсутності сильних лідерів "альтернативні" компартії здатні оволодіти частиною голосів комуністів.

У парламентських виборах 2002 року брали участь два "клони" КПУ - Комуністична партія України (оновлена) і Комуністична партія робочих і селян. У багатомандатному окрузі вони сумарно набрали 1,8% проти 19,98% у КПУ. На виборах 2006 року технологія "клонів" в боротьбі проти Компартії не використовувалася; у 2007 році в списку була лише КПУ(о), яка без рекламної кампанії набрала 0,29% при показнику КПУ в 5,39%.

Грач запевнив, що його політична сила візьме активну участь у майбутніх виборах і спробує оволодіти електоратом КПУ: "Ми роз'яснюватимемо людям, що ми дійсно боремося з опортунізмом Симоненка і інших представників партійної еліти, які продалися олігархам".

Тимчасовий притулок комуністам-втікачам дасть "Народно-опозиційний союз Криму"

"Я, природно, виступаю за чистоту марксизму, і боротьбу за очищення симоненківської партії вестиму до кінця, зокрема шляхом створення політичної структури. Те, що вона буде створена цього року, не майте сумніву. Те, що в ній буде обов`язково слово "комуністична", теж не сумнівайтеся", - сказав Грач в інтерв`ю УНІАН.

"Симоненко торгує тілом партії на догоду своєму череву і гаманцю… Симоненко запродавався у наймити олігархічному донецькому капіталу, і нічого святого у нього не було і немає, а тому, природно, комуністи, які пройшли і війну, і ті, хто відбудовував післявоєнне господарство, т і молоді, не можуть бути політичними рабами у нього", - сказав Грач.

За його словами, членам 13 міських і районних парторганізацій Криму, розпущених керівництвом Компартії, а також ще двом парторганізаціям - Ялтинській і Кіровській, в яких у цілому є більш як 6 тисяч осіб, буде запропоновано або "піти на уклін" до Симоненка і пройти перереєстрацію в його політсилі, або "йти до народно-опозиційного союзу Криму, є такий зареєстрований рух, з перетворенням на загальноукраїнську політичну партію".

"А взагалі, партійці (Криму) ставлять питання таким чином, що йдеться не про перереєстрацію, а йдеться про оголошення ними свого рішення про масовий вихід з симоненківської Компартії", - заявив Грач.

Наталія Вітренко вважає цікавою розмову про єднання з Грачем

Лідер Прогресивної соціалістичної партії (ПСПУ) Наталія Вітренко не виключає об'єднання з прибічниками виключеного з Комуністичної партії Леоніда Грача на майбутніх виборах.

Відповідаючи на запитання про об'єднання з Грачем, Вітренко сказала: "Це цікава розмова", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому лідер ПСПУ категорично відкинула можливість такого об'єднання з Компартією.

"Із симоненківцями ніколи. Тому що це опортуністи, це зрадники "лівого" руху в Україні. Він (Петро Симоненко - ред.) своєю діяльністю зробив усе, щоб розвалити "лівий" рух", - наголосила політик.

За словами Вітренко, умови існування її партії за дев’ять років відсутності в парламенті значно ускладнилися, зокрема, майже вдвічі скоротилася чисельність ПСПУ.

В суботу пленум ЦК Компартії ліквідував місцеві парторганізації Криму, лідери яких підтримали народного депутата Леоніда Грача в його конфлікті з керівництвом КПУ.

Як повідомлялося, Грача було виключено з партії "за систематичні порушення статуту КПУ", після чого партквитків позбавили 82 представників кримського партактиву, що виступили проти рішення ЦК. Раніше Грач відкрито заявляв, що Партія регіонів сфальсифікувала вибори, вкравши голоси у комуністів. Також депутат закликав однопартійців йти в опозицію, інакше партію чекає смерть.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1108 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ