Пт, 2024-04-19, 08:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 16 » Грач заявляє, що його звільнення замовив "донецький клан" на чолі з Януковичем. Президент його розчарував
14:04
Грач заявляє, що його звільнення замовив "донецький клан" на чолі з Януковичем. Президент його розчарував
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат Верховної Ради України, комуніст Леонід Грач вважає, що об'єднаний пленум центрального комітету і центральної контрольної комісії Компартії звільнив його з посади першого секретаря кримського рескому КПУ "за замовленням "донецьких", діяльність яких він критикує. Про це Грач заявив 15 грудня в ефірі кримської телерадіокомпанії "Чорноморська", передає УНІАН.

"Що стосується моєї ситуації, я чудово розумію, що за цим стоять "донецькі", починаючи від Криму, закінчуючи Віктором Федоровичем Януковичем. Я знаю, яка донецька група - замовники - розправилася зі мною. Я чудово знаю, який внесок Джарти (прем'єр Криму, лідер кримських "регіоналів") зробив у ці речі, які (були) домовленості", - сказав Грач.

Він вкотре заявив про спробу "кланової системи" встановити у державі авторитаризм і диктатуру. "Я зобов'язаний піднімати свій голос і говорити про те, що ми (Компартія) в присутності цієї більшості (у парламенті України) обслуговуємо донецький клановий інтерес і капітал", - сказав Грач.

Він заявив також, що Янукович не виконує своїх передвиборних обіцянок. "Останні півроку розставили крапки над "i". Ми з Віктором Федоровичем Януковичем дуже помилилися! (Я маю на увазі) країну, суспільство, кримчан, які голосували в січні", - сказав Грач.

За його словами, опонентам не вдасться примусити його мовчати. "Ви рота мені ніколи не закриєте! У мене рот може закритися, коли я помру", - підкреслив він і додав, що для нього важливо, щоб Компартія "йшла тим курсом, який визначено марксистсько-ленінською теорією".

Він також допускає спробу виключити його з лав Компартії. "Формально спроба може бути така, але все питання в тому, що (14 грудня) кримський республіканський комітет партії чітко і ясно відповів, що їм, комуністам Криму, відповідно до статуту вирішувати, кому бути в партії, хто їх очолюватиме й так далі", - заявив Грач.

Крім цього, він висловив сумнів у можливості розпуску керівництвом Компартії кримського рескому. "Для цього немає ніяких підстав. Є комуністи. Є статут. Є право формувати, обирати свої органи. І комуністи, і лише комуністи - в даному випадку Криму - вирішать, хто у них має стояти на чолі, хто - входити до республіканського комітету партії, яким курсом прямувати", - підкреслив Грач.

Як повідомлялося, позачерговий пленум рескому КПУ 14 грудня обрав головою комітету Компартії в Криму Грача, якого об'єднаний пленум ЦК і ЦКК КПУ 11 грудня звільнив із цієї посади з формулюванням "за серйозні порушення партійної дисципліни та дії, що ведуть до дискредитації партії".

Раніше Грач критикував КПУ за співпрацю з Партією регіонів і виступав за вихід комуністів із коаліції з ПР у Верховній Раді.

Лідер КПУ Петро Симоненко 15 грудня назвав рішення кримського пленуму про поновлення Грача на посаді голови рескому нелегітимним і заявив, що керівництво КПУ найближчим часом розгляне питання про його членство в партії та у фракції в парламенті.

Грач - перший секретар новоствореного кримського рескому КПУ з вересня 1993 року. Соціалісти назвали звільнення Грача "великою помилкою" Симоненка.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1009 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ