Чт, 2024-04-18, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Гройсман визначив головні пріоритети Кабміну
12:16
Гройсман визначив головні пріоритети Кабміну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Завданням нового уряду, склад якого було затверджено Верховною Радою 14 квітня поточного року, мають стати підтримка макроекономічної стабільності, боротьба з корупцією, а також орієнтація на подальше економічне зростання. Про це сказав прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду.

Гройсман наголосив, що новопризначені міністри знайомляться зі станом справ у країні і готують програму своїх дій. У зв`язку з цим Гройсман нагадав, що вже через 30 днів буде готовий покроковий план проведення першочергових реформ.

"Наші пріоритети незмінні - підвищення якості держуправління, забезпечення макрофінансової стабільності, відновлення економічного зростання. Один з пріоритетів - подолання корупції", - сказав Гройсман, додавши, що необхідно наповнювати бюджет, який буде спрямовано на вирішення поточних проблем.

За словами Гройсмана, перші рішення буде прийнято вже на сьогоднішньому засіданні уряду.

Гройсман зауважив, що найважливіше не просто отримати безліч планів з реформ, а визначити зону відповідальності кожного міністра.

Також, за його словами, важливе прийняття урядових законопроектів для ефективного проведення реформ.

"Я вимагаю від кожного міністра якісної взаємодії з парламентом", - наголосив прем’єр.

Він підкреслив, що загальне завдання - підвищити якість життя людей, і це повинно бути на порядку денному кожного міністра.

"Головний пріоритет - це люди... Розраховую на відповідальність кожного міністра", - сказав він.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України затвердила склад нового Кабінету міністрів, узгоджений на зборах коаліції, і представлений новопризначеним прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом на ранковому пленарному засіданні парламенту, а також програму діяльності нового Кабміну.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв протягом місяця розробити антикризовий план діяльності уряду, Крім того, за словами Гройсмана, до кінця року уряд підготує план розвитку України на середньострокову перспективу.

Голова АП Борис Ложкін заявив, що Кабмін найближчим часом повинен подати 24 проекти законів, необхідних для отримання коштів від МВФ і ЄС, а також планується реформа Кабміну. Всього до кінця року в рамках співпраці з МВФ і ЄС повинні бути розроблені і прийняті парламентом 129 законів, значна частина яких - пряма відповідальність Кабміну.

У свою чергу заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків нагадав, що Україні для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду необхідно прийняти 19 законопроектів.

Кабмін має намір ухвалити необхідні рішення для дерегуляції ринку ліків

Кабінет міністрів України має намір на своєму засіданні в середу, 20 квітня, ухвалити низку необхідних рішень для дерегуляції ринку ліків з метою наповнення ринку та встановлення конкурентних цін на ліки в Україні, повідомив Гройсман.

Гройсман сказав, що йдеться про ухвалення спеціальної постанови уряду, а також затвердження змін до існуючого законодавства.

"Перше завдання уряду - потрібно дерегулювати ринок (ліків – ред.). Потрібно дати можливість українцям купувати якісні ліки, які виробляються в Україні, США, Канаді, ЄС, Японії, Австралії, Швейцарії. Ліки, які там сертифіковані і якісні, але які винятково через бюрократичні бар`єри не можуть потрапити на український ринок. Сьогодні ми повинні вирішити ці питання", - сказав Гройсман.

Присутній на засіданні перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів зазначив, що запропоновані урядом зміни - це перший крок на шляху до дерегуляції ринку ліків.

"Ми пропонуємо скоротити термін експертизи до 20 днів, переглянути ліміти контрактів на лікарські засоби, які знаходяться під контролем з трансфертного ціноутворення, виключити можливість організації паралельного імпорту ліків в Україну, і тут ми говоримо про патентне право. А також переглянути вимоги до упаковки з можливістю використання оригінальної упаковки ", - сказав Кубів.

У свою чергу міністр соціальної політики Андрій Рева відзначив, що запропоновані заходи дозволять значно наблизитися до вирішення питання цінового аспекту на ринку ліків, а також контролю якості ліків, які потрапляють на ринок України.

Резюмуючи дискусію, прем'єр Гройсман запропонував громадськості включитися в обговорення ситуації, що на ринку ліків ситуації. "Потрібно зламати існуючу систему", - сказав Гройсман. Він також додав, що необхідно ініціювати розслідування силами Антикорупційного бюро щодо підприємств - монополістів, а також держструктур, відповідальних за функціонування ринку ліків.

Гройсман вважає за необхідне формування стратегічного підходу до управління Зоною відчуження

Гройсман вважає за необхідне формування стратегічного підходу до управління Зоною відчуження навколо ЧАЕС, щоб забезпечити абсолютну безпеку людей і не допустити будь-яких загроз.

"Ми сьогодні розглянемо питання ЧАЕС. Доповідатиме міністр екології (Остап Семерак - ред.)", - Сказав він.

Гройсман нагадав, що на наступному тижні ми будемо відзначати дату - 30 років з дня Чорнобильської трагедії.

"Я думаю, тут дуже важливо сформувати вже напрацьований стратегічний підхід до управління цим процесом і управління Зоною відчуження для того, щоб забезпечити абсолютну безпеку людей і не допустити будь-яких загроз. І ми сьогодні зможемо ці питання розглянути", - заявив Гройсман.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, головні пріоритети Кабміну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ