Чт, 2024-04-25, 09:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 12 » Гройсман: зміни до Конституції не розвалять коаліцію
20:17
Гройсман: зміни до Конституції не розвалять коаліцію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман наголошує, що зміни до Конституції в частині децентралізації не є приводом для розвалу парламентської коаліції. Про це він сказав журналістам, передає УНІАН.

"Я не бачу загрози в тому, що коаліція може зазнати чи розпуску, чи розвалу, тому що мова йде про конституційні зміни. У жодному разі. Я ще раз підкреслюю, що те, що відбувалось 31 серпня, наше голосування за основу Конституції, проект змін до Конституції, не могло бути підставою, жодною для того, щоби провести розвал коаліції", - наголосив Гройсман.

1 вересня фракція Радикальної партії вийшла зі складу парламентської коаліції. Лідер фракції Олег Ляшко заявив, що його політсила переходить в опозицію до чинної влади, яка, на його переконання, під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні об'єдналася з "Опозиційним блоком", а також "представниками олігархічних груп".

У свою чергу фракція "Самопоміч" заявила, що залишається у складі коаліції. А в "Батьківщині" казали, що ще є "простір для маневру".

7 вересня фракція "Самопоміч" запропонувала коаліції п'ять кроків, які "дозволять парламенту і уряду запрацювати активно".

9 вересня лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що коаліції найближчим часом необхідно буде ухвалити рішення про зміну складу Кабінету міністрів.

Президент України Петро Порошенко наголошує, що нинішній формат парламентської коаліції має бути збережений.

Децентралізація в Україні має ризики, але вона є вимушеною - Квасневський

Колишній президент Польщі Олександр Квасневський вважає, що децентралізація в Україні має ризики, але вона є вимушеним кроком. Про це він заявив на конференції у Києві.

Екс-президент Польщі наголосив, якщо в Україні хочуть, щоб держава була демократичною - необхідно провести децентралізацію, надати більше повноважень людям на місцях.

"Якщо ми хочемо бути спроможними управляти цією країною ефективно, важливо запровадити децентралізацію", - заявив Квасневський.

"Україна потребує децентралізації дуже сильно, і це те, що треба почати і важливо продовжувати цей процес з розумінням того, що головною метою децентралізації є громадянське суспільство", - наголосив він, зазначивши, що й саме громадянське суспільство в Україні потребує підтримки.

Водночас, говорячи про окуповані території Донбасу, він наголосив, що існує ризик, що окремі частини Донецької та Луганської областей при проведенні децентралізації будуть непідконтрольними уряду України в осяжному майбутньому.

"Цей ризик існує, але якщо ми матимемо у середньостроковій перспективі, що Україна добре розвиватиметься в плані демократії, економіки, громадянського суспільства, то тоді я думаю, що виборці на Донбасі матимуть альтернативу: погоджуватися на авторитарну концепцію Москви, або все ж обрати демократичну концепцію України", - сказав Квасневський.

Він висловив впевненість, що у довгостроковій перспективі люди на Донбасі вирішать, що це модель нової української держави є привабливішою, і що "вони більше не хочуть управлятися з Москви".

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: коаліція, Гройсман, зміни до конституції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ