Сб, 2024-04-20, 00:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 20 » Грузія обурена заявами про нову війну: діалог з Московю неможливий
15:32
Грузія обурена заявами про нову війну: діалог з Московю неможливий
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  У Тбілісі висловили невдоволення заявою міністра оборони РФ про те, що Росія зможе дуже швидко відбити можливу нову агресію Грузії, і вважають, що на цьому тлі неможливо говорити про будь-яку нормалізацію відносин з Москвою. Про це заявила заступник глави МЗС Грузії Ніно Каландадзе на брифінгу в понеділок, передає NEWSru.com.

Невдоволення Тбілісі викликали нещодавні висловлювання глави Міноборони РФ Анатолія Сердюкова про те, що якщо Грузія вчинить "чергову агресію, як у серпні 2008 року", то вона буде придушена менш ніж за 5 днів.

Каландадзе висловила надію, що "на всі агресивні висловлювання на адресу Грузії офіційних російських представників міжнародне співтовариство адекватно реагуватиме".

Раніше Сердюков, перебуваючи з офіційним візитом у Вашингтоні, заявив, що розміщені в Абхазії і Південній Осетії російські військові бази в змозі запобігти будь-якій можливій загрозі з боку Грузії. "Ми постійно проводимо аналіз можливого розвитку ситуації в цьому регіоні. Ті сили і підрозділи, які перебувають на двох військових базах, достатні для того, щоб відреагувати на будь-який розвиток ситуації", - сказав російський міністр.

Водночас, за його словами, посилювати угруповання російських військ в Абхазії і Південній Осетії не планується. "У цьому немає потреби", - зазначив Сердюков. "За будь-якого розвитку подій ми розуміємо, як поводитися", - запевнив він. "Я вас запевняю, що для відбиття можливої грузинської агресії, подібної тій, яка була проти Південної Осетії в 2008 році, нам буде потрібно не п'ять днів, а значно менше", - підкреслив керівник російського військового відомства.

Сердюков тоді також повідомив, відповідаючи на запитання журналістів, що на зустрічах із західними партнерами російська сторона зачіпає тему постачань ними озброєнь Грузії. "Ми говоримо, що нас це турбує і заважає нашій співпраці з тими ж ізраїльтянами, американцями і всіма іншими, хто так чи інакше озброює нинішній грузинський режим", - вказав глава Міноборони РФ.

Тим часом президент Грузії Михайло Саакашвілі не відкидає, що має надії на реванш. "Кожен з нас зобов'язаний вести цю боротьбу (за звільнення Грузії від окупантів, має на увазі грузинський лідер) щодня, вести її усередині країни, для посилення Грузії, і у всьому світі, ми маємо всюди захищати свої позиції. Поки в Грузії стоїть ворог, поки грузинські землі окуповані і Грузія не вільна, нам не можна втрачати ні дня", - заявив президент.

У "п'ятиденній війні" 2008 року загинули 67 російських військовослужбовців. Причому тільки 48 з них - через вогонь супротивника. Причиною смерті інших стало необережне поводження зі зброєю, "дружній вогонь" і дорожньо-транспортні події.

Грузини втратили 170 убитих і зниклих безвісти, більш як 1800 осіб було поранено.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 965 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ