Вт, 2024-04-23, 18:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 27 » "Hollywood" врятовано. 12,5 млн дол для збереження відомого напису зібрано
12:09
"Hollywood" врятовано. 12,5 млн дол для збереження відомого напису зібрано
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Кампанія за збереження знаменитого напису Hollywood на горі Маунт-Лі в Лос-Анджелесі досягла успіху в досягненні своєї мети. Як урочисто оголосила громадська організація Trust for Public Land, за рахунок добровільних пожертвувань меценатів, голлівудських студій, режисерів, акторів і місцевих жителів зібрано 12,5 млн доларів, передає ИТАР-ТАСС.
Саме така сума потрібна, щоб зберегти візитну картку мегаполіса і не допустити будівництва ексклюзивного житла на ділянці землі, що примикає до неї.

"Сьогодні історію увінчав по-голлівудськи щасливий фінал. Ділянка землі "Кахуенга парк" буде приєднана до Гріффіт-парку і збережена навіки", - оголосив голова Trust for Public Land Уїлл Роджерс, який провів прес-конференцію спільно з губернатором Каліфорнії Арнольдом Шварценеггером.

Останній назвав напис "найбільш впізнанним у світі символом каліфорнійської мрії". "Це символ мрії і можливостей", - сказав Шварценнегер. "Колись я покинув Австрію і відправився до США з декількома доларами в кишені і мрією стати актором. Зараз я пишаюся тим, що нам вдалося створити громадсько-комерційне партнерство уберегти історичний символ. Він впродовж поколінь продовжуватиме привертати діячів мистецтв, мрійників і австрійських культуристів", - додав Шварценеггер.

Шварценеггер також подякував громадськості за допомогу в зборі коштів, участь в якому взяли всі 50 штатів США, десять іноземних держав і десятки знаменитостей, зокрема кінорежисер Стівен Спілберг, актор Том Хенкс та інші, передає РИА Новости.

За станом справ на 14 квітня Trust for Public Land не вистачало 1,5 млн доларів, уточнив Роджерс. Кошти отримали завдяки грантам у розмірі 500 тисяч доларів кожен, обіцяним фондом ювелірного дому Tiffany і Айлін Гетті - внучкою покійного мільярдера-мецената Пола Гетті.

Останні 900 тисяч доларів до загальної "скарбнички" вніс засновник журналу Playboy Х'ю Хефнер. Х'ю Хефнер, який вважає цей знак на горбі "голлівудською Ейфелевою вежею", сказав: "Всі мої дитячі мрії і фантазії прийшли з кіно. Образи, створені Голлівудом, зробили величезний вплив на мене і на Playboy".

Trust for Public Land обумовила право купити ділянку землі площею 55,8 га, що примикає до напису. Термін дії опціону спочатку закінчувався 14 квітня.

Власник землі - компанія Fox River з Чікаго - погодилася перенести крайній термін на 16 днів. Якщо до цієї дати не вдалося б зібрати частину суми, що залишається, то ділянка під назвою "Кахуенга-пік" була б знову виставлена на продаж.

Громадська організація передасть землю на схилі гори Маунт-Лі місту Лос-Анджелес для того, щоб приєднати її до розташованого поряд парку "Грифіт-парк". Це дозволить захистити напис Hollywood від сусідства з шикарними віллами, які планувала звести компанія Fox River. Вона рекламувала нерухомість як місце потенційного будівництва ексклюзивного житла з круговою панорамою і видом на мегаполіс і долину Сан-Фернандо.

Символ Лос-Анджелеса і фабрики мрій був зведений в 1923 році. Тоді напис складався з 13-и, а не дев'яти, як зараз, латинських букв. Вони складали слово Hollywoodland - рекламу земельних ділянок.

У 1949 році Торгова палата Голлівуду знесла чотири останні букви і відремонтувала інші. У 1970-х напис прийшов в аварійний стан, і місто на три місяці реставрації позбулося своєї візитної картки.

У листопаді 1978 року на горі з'явилися нові букви заввишки 13 м. Виготовлення кожної обійшлося в 27,5 тисяч доларів. Довжина всього слова - 150 м.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1091 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ