Пт, 2024-03-29, 11:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 17 » Імператор Японії затвердив новий склад уряду. МЗС очолив ярий прихильник повернення Курил
22:10
Імператор Японії затвердив новий склад уряду. МЗС очолив ярий прихильник повернення Курил
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Сьогодні, 17 вересня, імператор Японії Акіхіто офіційно затвердив новий уряд країни на чолі з прем'єр-міністром Наото Каном.

Як повідомляє агентство Кіодо, свої посади зберегли лише шість осіб з колишнього складу кабінету. При цьому колишній міністр держземель, інфраструктури, транспорту та туризму Сейдзі Маїхара обійняв посаду міністра закордонних справ, повідомляє РИА "Новости".

Як відомо, саме Маїхара в жовтні минулого року заявив, що чотири Південно-Курильських острови - Кунашир, Ітуруп, Шикотан і Хабомаї - є "незаконно захопленими Російською Федерацією".

Ця репліка тоді викликала неоднозначну реакцію серед депутатів японського парламенту. Голова парламентського комітету з міжнародних справ Мунео Судзукі направив відповідний запит до уряду.

Кабінет тодішнього прем'єра Юкіо Хатоями підтвердив позицію Токіо про те, що чотири острови, які перебували майже до самого завершення Другої Світової війни під суверенітетом Японії, незадовго до кінця війни незаконно захопила Радянська армія.

Одночасно з цим у відповіді на депутатський запит йшлося, що "якщо приналежність островів буде визначена, Японія готова гнучко розглядати питання про терміни, форми та умови (їх) передачі".

МЗС РФ після заяви Маїхара поширило повідомлення, що "подібні висловлювання не тільки завдають шкоди атмосфері добросусідства, ... але й явно суперечать декларованим новим японським керівництвом прагненням до спокійного і шанобливого діалогу про проблеми мирного договору за для пошуку його взаємоприйнятного рішення".

В червні-липні 2009 року обидві палати японського парламенту підтримали законопроект, що оголошував всі чотири острови невід'ємною частиною території Японії. А в листопаді у Японії остаточно було затверджено скандальний документ, який оголошує Південні Курили "незаконно окупованими Російською Федерацією".

14 вересня прем'єр-міністр Японії Наото Кан зберіг за собою посаду лідера Демократичної партії і, відповідно, крісло глави уряду країни. Він переміг на внутрішньопартійному голосуванні.

Наото Кана було обрано прем'єр-міністром Японії 4 червня більшістю голосів депутатів парламенту після відставки Юкіо Хатоями і його уряду. Напередодні, 2 червня Хатояма подав у відставку , щоб взяти на себе відповідальність за невиконану обіцянку про перенесення американської військової бази "Футенма" на Окінаві за межі префектури, а також через скандали навколо фінансової нечесності найближчого оточення керівництва партії.

А рівно рік тому відставкою завершилася ціла ера правління в Японії Ліберально-демократичної партії. 16 вересня уряд Японії на чолі з Таро Асо у повному складі пішов у відставку . Сам же уряд Асо проіснував без тижня рік - 358 днів.

До речі, в Японії приводом для ганебної відставки може стати те, що українські нардепи практикують регулярно й безкарно, а саме - натискання під час голосування на кнопки інших депутатів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1182 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ