Вт, 2024-04-23, 09:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 13 » Ініціатива Резнікова - "Наздоженемо кожного". Країни — учасниці формату Рамштайн можуть допомогти Україні покарати рф за воєнні злочини
09:56
Ініціатива Резнікова - "Наздоженемо кожного". Країни — учасниці формату Рамштайн можуть допомогти Україні покарати рф за воєнні злочини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Наздоженемо кожного". Країни — учасниці формату Рамштайн можуть допомогти Україні покарати рф за воєнні злочини — ініціатива Резнікова.

Міністр оборони України Олексій Резніков закликає країни-учасниці формату Рамштайн (Контактної групи з питань оборони України) делегувати юристів та інших фахівців, які б допомогли покарати росію та росіян за воєнні злочини.

З відповідною ініціативою Резніков звернувся до країн — учасниць Рамштайну через МЗС України, висловивши сподівання, що ці держави зможуть "делегувати експертів з військової юстиції, фахівців з протидії воєнним злочинам".

"Мета — утворити міжнародні групи, які допомагатимуть з роботою по конкретних кейсах російських воєнних злочинів в Україні, а також аналізуватимуть практичні аспекти покарання за воєнні злочини, вчинені під час війни, що містить багато гібридних елементів", — пояснив міністр оборони України вранці 13 серпня. На його переконання, притягнення російських злочинців до відповідальності має "стати частиною спільних зусиль міжнародної коаліції, яка протидіє російській агресії".

Олексій Резніков упевнений, що координація у сфері покарання російських злочинців "може стати важливим доповненням роботи з надання допомоги зброєю", у чому Рамштайн вже продемонстрував «видатні результати», зокрема завдяки лідерству міністра оборони США Ллойда Остіна.

На думку міністра, Україна має запропонувати нову систему правових заходів реагування на воєнні злочини, яка містить елементи, що можуть не в повній мірі бути охоплені чинними нормами права.

"Важливою складовою протидії воєнним злочинам має стати демонстрація, що покарання буде невідворотнім і не обмеженим в часі. У першу чергу це стосується не рядових виконавців, а осіб, які віддають накази, заохочують чи виправдовують злочини", — наголосив Резніков.

Відповідальність росіян за воєнні злочини буде невідворотною, висловив упевненість міністр, нагадавши про нещодавню спільну заяву Сили оборони України з метою привернути увагу світу до становища українських військовополонених, в першу чергу — захисників і захисниць Маріуполя. Російська влада чинить над ними розправу у порушення усіх законів, правил і звичаїв ведення війни, констатував Резніков.

"Не маю жодних сумнівів, що після перемоги України у цій війні ми в той чи інший спосіб "наздоженемо" кожного з причетних до варварських вбивств і знущань. Представники сил оборони України неодноразово і дуже чітко висловлювались з цього приводу. Раніше чи пізніше, але це станеться", — підкреслив міністр.

Окрім групи Рамштайн, він також звернувся через МЗС України до президента Європейського суду з прав людини Роберта Спано. Резніков наполягає на застосуванні статей 2 та 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод "з урахуванням сучасних умов та обставин жахливих злочинів РФ проти українських військовополонених". "Зокрема, у контексті розгляду конкретної справи українських військовополонених, рішення за яким може стати дороговказом під час розгляду інших справ", — зауважив Резніков.

"росія отримує відсіч на полі бою, в інформаційній, економічній, енергетичній сферах. Юридичний фронт має послати Кремлю та усім причетним до агресії проти України чіткий сигнал, що вислизнути чи сховатися не вийде", — резюмував міністр оборони України.

Він закликав російських військових не зволікати і "негайно припинити участь у злочинній агресії і конкретними діями пом’якшити наслідки". "Адже після чергового звірячого вчинку російських окупантів чи після публічної наруги над українськими воїнами на кшталт "суду", який замислили вчинити у Маріуполі, зменшуються шанси відмежуватися від цього варварства і збільшуються ризики прийняти на себе всю повноту відповідальності", — нагадав Резніков.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 427 | Додав: adminA | Теги: Резніков, країни, учасниці формату Рамштайн
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ