Пт, 2024-04-26, 05:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 6 » InoPressa. Агент Катя, ракети Trident та "корисний дурник" Хенкок
13:57
InoPressa. Агент Катя, ракети Trident та "корисний дурник" Хенкок
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Було б дивно, якби спецслужби не намагалися отримати вигоду з проживання в Британії численної російської діаспори, пише британська преса про арешт Катерини Затуливітер, помічниці депутата Палати громад. Майк Хенкок, який "надто м'яко ставиться до режиму Медведєва", свідомо чи несвідомо став знаряддям російського шпигунства.

"Оздоровче нагадування про агентів-нелегалів" - так назвала редакційну статтю The Independent. Присутності російських шпигунів не слід дивуватися, пише газета, нагадуючи, що в країні проживає безліч росіян. МВС Британії утримується від коментарів з приводу арешту Катерини Затуливітер, помічниці депутата Палати громад, "але хтось десь вочевидь прагнув, щоб ця інформація набула розголосу".

Видання запитує, яким чином депутат Майк Хенкок - член комітету з оборони - зумів офіційно взяти до себе на роботу російську громадянку. "А чи відомо, скільки іноземних громадян загалом працює в апаратах депутатів і, отже, має перепустку до Палати громад? Як їх набирають на роботу? Яким перевіркам піддають?"

Британського депутата Майка Хенкока, помічницю якого заарештовано за підозрою у шпигунстві, раніше було зміщено з поста голови впливового парламентського комітету за передбачувану близькість до російського уряду, стверджує The Times. Вчора ввечері Хенкок заявив, що його референт, російська громадянка Катерина Затуливітер, не скоювала нічого протизаконного, і додав, що підтримає її апеляцію на рішення про депортацію.

Цей депутат не вперше опиняється в неоднозначній ситуації: в даний момент його відпущено поліцією під заставу після арешту за звинуваченням у спробі спокусити недієздатну виборницю, пише газета.

За даними видання, "за час роботи у Хенкока, депутата від ліберал-демократів, 25-річна Затуливітер завела знайомства серед впливових військових і політиків у Великобританії, Америці і Європі. MI-5 стежила за нею кілька місяців.

У парламенті Хенкок був головою Всепартійної групи у справах Росії. "Три місяці тому його змістили з цієї посади через занепокоєння, що він надто м'яко ставиться до дій режиму президента Медведєва", - стверджує видання. Затуливітер працювала секретарем цієї групи, що забезпечувало їй прямий доступ до депутатів Палати громад і слушний привід для контактів з російською владою. За останні два місяці Хенкок передав у міністерство оборони Британії письмові запитання про бази підводних човнів і британський ядерний арсенал. В інтерв'ю виданню Хенкок запевняв, що підготував запитання сам і що Затуливітер не мала доступу до закритої інформації.

Хенкок каже, що познайомився із Затуливітер, коли вона навчалася в магістратурі Бредфордського університету, і запросив її стати своїм референтом, зважаючи на загальне зацікавлення Росією та розв'язання конфліктів. Матьяш Ерші, в минулому лідер ліберальної групи в ПАРЄ, стверджує, що в страсбурзькому ресторані, де члени групи зустрічалися чотири рази на рік, Хенкок з'являвся з різними, але схожими між собою супутницями: "Це були довгоногі, вродливі блондинки не старше 25 років, з вищою освітою, які часто вільно володіли французькою, англійською та німецькою мовами".

За даними видання, Затуливітер навчалася на факультеті міжнародних відносин в СПбДУ. Газета називає цей університет "одним з головних місць вербування кадрів для спецслужб".

В апараті безвісного депутата - "маленького чоловічка з плутаними переконаннями", як характеризує його автор статті в The Daily Mail Едвард Лукас, - працювала російська шпигунка. Діючі та відставні держслужбовці вважають за потрібне терміново підняти тривогу.

За даними Лукаса, російські бомбардувальники регулярно промацують британську ППО, у водах поблизу бази атомних підводних човнів у Шотландії нишпорять російські підводні човни, Росія хоче вкрасти західні ноу-хау, намагається впровадити агентів у західні спецслужби. Але найзловісніше, вважає Лукас, - це "зусилля отримати відомості з перших рук про процес ухвалення рішень британським урядом і вплинути на цей процес". На його думку, це легко, оскільки британська контррозвідка розривається між боротьбою з ісламістами і тероризмом у Північній Ірландії.

"Ще гірше, що Британія і більшість інших членів НАТО втратили пильність і стали легкими мішенями для витонченого кремлівського шпигунства", - продовжує автор. Так, юна Катя Затуливітер переконала огрядного бороданя Майка Хенкока, що буде для нього ідеальною співробітницею. "Цілком можливо, що Хенкок - "корисний дурник", як висловлювався радянський диктатор Ленін. "Корисні дурні" слугують інтересам Кремля завдяки своїй довірливості й ідеалізму, а не тому, що їх підкуповують або шантажують", - пояснює Лукас.

За даними Лукаса, Хенкок ставив у парламенті питання про надсекретний Project Hydrus - "невід'ємної частини британської програми ядерних озброєнь" - і причали для британських ядерних підводних човнів, а також запитував про деталі військової присутності Британії на Гібралтарі. У виборчому окрузі Хенкока в Портсмуті розташована база ВМФ з надсекретними об'єктами, а в Держпорті неподалік - Форт-Монктон, де MI-6 готує розвідників в інтересах Британії і союзників.

"Корумпований, грабіжницький і ксенофобський режим Росії тримає нашу країну на мушці, ставлячи під загрозу наші таємниці та безпеку", - підсумовує автор.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1158 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ