Сб, 2024-04-20, 10:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 18 » InoPressa. "Перезавантаження" під французьким соусом
16:49
InoPressa. "Перезавантаження" під французьким соусом
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

 На тристоронній зустрічі в Довілі Саркозі, Меркель і Медведєв збираються обговорити відносини у сфері безпеки і ситуацію у світовій економіці. Перед листопадовим самітом НАТО в Лісабоні, де Росія буде німим спостерігачем, Франція і Німеччина вирішили зробити реверанс у її бік, пишуть ЗМІ. Інші країни ЄС і США дещо стурбовані довільським "тріумвіратом".

Прив'язати Росію до Європи - ось мета, до якої прагнуть Ніколя Саркозі та Ангела Меркель на зустрічі в Довілі (Франція) з Дмитром Медведєвим. Як відзначає кореспондент Le Figaro П'єр Русселен, це завдання має історичне значення і не може бути вирішено за один день, але контекст нарешті став сприятливим, і цю нагоду не можна втрачати.

"Європа і Росія зрозуміли, що потребують одна одну, якщо не хочуть бути відсунутими на другий план посиленими в результаті глобалізації державами. Для Кремля піднесення Китаю - неабияка загроза, що поглиблюється примарою демографічного спаду", - пише автор статті, згадуючи далі про уразливість країни, де чотири п'ятих доходів від експорту припадає на частку сировини, та її потреби в європейських інвестиціях і технологіях.

Росія висловлює стурбованість у зв'язку з натовським проектом ПРО і новою стратегічною доктриною Альянсу, і "Франція та Німеччина як ніхто інший здатні представляти європейські інтереси, хай навіть решта країн Євросоюзу стурбовані довільським "тріумвіратом", йдеться в статті. Що стосується Барака Обами, то після відсутності на 20-й річниці падіння Берлінської стіни йому не варто дивуватися такому формату зустрічі, пише кореспондент: принаймні, "Америка більше не стоїть біля ганебного стовпа, як за часів Ширака, Шредера і Путіна в розпал війни в Іраку".

Париж і Берлін прагнуть до "перезавантаження" відносин з Москвою, стверджує The Financial Times. На тристоронньому саміті, який пройде сьогодні і завтра, напередодні листопадових самітів G20, НАТО та ОБСЄ, Саркозі, Меркель і Медведєв збираються обговорити відносини у сфері безпеки і ситуацію у світовій економіці.

Саркозі заявляє, що ЄС і Росії потрібен "союз економічної безпеки", щоправда, поки що не розкриваючи подробиць, зауважує газета. Він також виступає за співпрацю в боротьбі з тероризмом. Саркозі хоче, щоб на зустрічі G20 Медведєв активно обговорював регулювання на ринках сировини і енергоносіїв, а Меркель - щоб Росія підтримала посилення правил у фінансовому секторі.

"Ворог епохи холодної війни і непростий сусід останніх двох десятиліть, Росія повинна стати партнером", - таким бачить послання тристоронньої зустрічі у французькому Довілі автор публікації в німецькій Sueddeutsche Zeitung.

Час для зустрічі вибрано дуже вдало - в середині листопада в Лісабоні НАТО вирішуватиме долю своєї нової стратегії. "Росія, повалена світова держава і новий сировинний гігант, не має тут права голосу. У Лісабоні Медведєв буде лише спостерігати, як рішення ухвалюють інші. І це не може не ображати Москву. Через це, - пише журналіст, - французи і німці хочуть заздалегідь дати зрозуміти росіянам: ви важливі для нас, ми прагнемо до єдиного простору безпеки та економіки в Європі".

Тим не менш, німецько-російсько-французький трикутник в Довілі викликає у багатьох в Європі невдоволення. Так, італійці відчувають себе відлученими від вирішення важливих завдань, поляки демонструють недовіру. "Проте особливо насторожилися американці, які дивуються, відколи це Берлін, Париж і Москва домовляються між собою про європейську безпеку". Німеччині і Франції видання радить підкреслити, що вони не планують одиночних маневрів, а грають роль першопрохідців у східному напрямку.

Перед зустріччю лідерів Німеччини, Росії і Франції в Довілі Москва звернулася з проханням про регулярну участь у роботі комітету Євросоюзу, відповідального за формування зовнішньої політики блоку, повідомляє The New York Times. "Ми б хотіли, щоб Росія і ЄС могли приймати спільні рішення, - сказав минулими вихідними в телефонному інтерв'ю International Herald Tribune в Брюсселі Володимир Чижов, представник Москви при ЄС. - Має бути якийсь механізм, який би дозволив нам робити спільні кроки".

"Такі заходи ознаменували б істотні зрушення у відносинах між ЄС та Росією, які стримуються розбіжностями серед 27 членів блоку з питання про те, як взаємодіяти з Росією", - пише автор публікації.

Велику аналітичну статтю про перспективи відносин Європи та Росії публікує в Le Figaro Александер Адлер. Майбутня зустріч в Довілі має конкретизувати нову стратегію розвитку Європи, яка, на думку її прихильників, покликана ознаменувати радикальний поворот для всього континенту, пише оглядач.

Автор нагадує, що подібна зустріч відбулася в 2003 році, але тоді Володимир Путін, Жак Ширак і Герхард Шредер разом виступили проти британсько-американської кампанії в Іраку, а нинішня зустріч заснована на конструктивних устремліннях. Франція повернулася в структури командування НАТО, у Німеччині до влади прийшли ліберально-консервативні праві, а в Росії Путін, "хоча і далі грає вирішальну роль, але дає своєму президентові-лібералові Дмитрові Медведєву висловлювати реформаторські ідеї в сфері економіки, що контрастують з китайським синдромом найзатятіших московських націонал-консерваторів". "Іншими словами, ми перейшли від глобальних гучних амбіцій до справді стратегічних", - вважає Адлер. Щойно російські керівники усвідомили масштаб необхідних реформ і розвіялася небезпечна ілюзія "сп'яніння природними ресурсами", вся російська стратегія модернізації зосередилася тільки на Європі.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1107 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ