Чт, 2024-04-25, 12:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 23 » InoPressa. Війна навколо авторських прав
18:13
InoPressa. Війна навколо авторських прав
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Фахівці з технологій попереджають, що сайти, які дозволяють користувачам зберігати в Інтернеті великі за обсягом файли, можуть незабаром притягнути до відповідальності. Про це пишуть міжнародні ЗМІ.

Як повідомляє The Times,  правові акти щодо закриття файлообмінника Megaupload.com, який зробив своїх засновників мільйонерами, свідчать про те, що сайти, які мають аналогічні послуги, ризикують постати перед правосуддям за порушення авторських прав. Серед таких сайтів - Dropbox, MediaFire, YouSendIt, RapidShare і Box.net, пише Мурад Ахмед в статті під назвою "Над файлообмінниками збираються хмари через американський позов". Подібні послуги пропонують також Amazon, Microsoft і Google.

"Мільйони людей користуються цими сайтами, щоб не зберігати великих файлів в своїх комп'ютерах. Але в деяких випадках користувачі викладали на них файли з музикою, фільмами та телепрограмами, забезпечуючи іншим доступ до них з порушенням авторських прав", - пояснює автор.

"Є серйозні побоювання, що (справа Megaupload) спричинить ефект охолодження на багато легітимних послуг, - зазначив Майк Меснік, редактор блогу Techdirt. - Якщо ви керуєте Amazon або Dropbox, чи не доведеться вам різко змінити свої ділові принципи тільки задля того, щоб уникнути небезпеки звинувачення в незаконній діяльності? Це викликає занепокоєння".

Тим часом російський міністр зв'язку і масових комунікацій Ігор Щоголєв піддав критиці скандальний американський законопроект по боротьбі з піратством SOPA і запропонував запровадити міжнародний "кодекс поведінки" в Інтернеті, пише Ольга Разумовська у блозі The Wall Street Journal. Законопроект "спрямований на вжиття жорстких заходів щодо сайтів, що пропонують піратський контент", нагадує автор матеріалу, що вийшов під назвою "Російське міністерство атакує американський антипіратський акт". 

Разумовська посилається на статтю Щоголєва, опубліковану в газеті "Ведомости".

Ухвалення законопроекту не тільки негативно позначиться на розвитку Інтернету як бізнес-простору, а й "може стати інструментом цензури", написав міністр. Це суперечить усім демократичним принципам і позиції держсекретаря США Хілларі Клінтон, яка переконана прихильниця просування демократії за допомогою таких ресурсів, як Facebook і Twitter, додав він. 


Газета The Washington Times повідомляє також про те, що Верховний суд США минулої середи "оголосив злочином виконання без дозволу музики російського композитора, який помер 58 років тому". 


В результаті постанови номер 6-2 твори Сергія Прокоф'єва перестали бути загальним надбанням, і оркестрам, які офіційно виконуватимуть його музику безкоштовно, доведеться виплачувати значні відрахування. З виходом цього суворого рішення громадськість почала боротьбу з діяльністю Конгресу щодо подальшого закручування гайок у сфері законодавства про захист авторських прав, йдеться в редакційній статті, опублікованій під назвою "Війна навколо авторських прав". 

Переклад InoPressa 



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: Війна навколо авторських прав
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ